یکشنبه 26 دی 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

راه چيست؟ بی‌راه کدام است؟ علی مهربان

بنام خدا

در طی چند مدت گذشته سوژه جديد فضای مجازی و غير مجازی سخنان جناب اقای خاتمی و پاسخها و اظهار نظرهای دو طرف نسبت به ان و بعضا بزرگنمائی ان سخنان با عناوينی چون هدف گيری و انگشت گذاری بر نقطه حساس اقتدارگرايان پی گرفته شد و بحث در ان را به درازا کشيد، بعضا انرا اسباب بروز بحثهای جديد و وسيله گشايش راه سبز اميد در اين مقطع ميدانند.
چند نکته در اين باب مطرح است که قبل از پرداختن به ان لازم است نگاه اقتدارگرايان را نسبت به موضوع دانسته و اينده مد نظر انان را دريافته واکاوی کنيم.
انچه مسلم است وضعيت امروز ايران ماحصل و دست اورد سيره حکومت در سی سال گذشته و نتيجه حداقل بيست سال کار تشکيلاتی همراه با اموزش کادر و فرهنگ سازی عمومی فرقه معروفه در کشور است که توجه به اين نکته حائظ اهميت بوده و درخور تحقيق بيشتر و بذل اهتمام ميباشد.
در سالهای کم توجهی ايران دوستان ان فرقه ذاله به اموزش و رشد مريدان مشغول و پستهای کليدی در قوه قضائيه و نهادی امنيتی را جهت تسلط بر جميع قوای کشور به اشغال در اورده است مسلط گشته است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سئوال- ايا شرائط تحميل خواسته ها و اجبار ديگران به پيروی از منويات يک نفر مسبوق به سابقه قبلی در اين حکومت نيست؟ وايا اين روش در گذشته سی ساله پايه گذاری نشده اجرا نگشته؟ ايا ساختارايجاد شده در اداره کشور مطابق با مقتضيات زمان و در بر دارنده نيازها و خواسته های ايرانيان می باشد؟
پاسخ به اين سئوالات تصوير مناسبتری از وضع موجود و چرائی ان همراه با درک واقعيات و چگونگی شرائط برون رفت از انرا برای ما ترسيم کرده، در تبيين و ترسيم نقشه راه سبز برای ما مفيد به فايده خواهد بود. سالها پيش به هنگام نخست وزيری مهندس موسوی، رئيس جمهوری وقت طی نامه ای به ولی اول حدود اختيارات ولی فقيه و نفوذ ايشان در حريم حکومت را در پی تفويض اختيارات حکومتی به نخست وزير با طرح سئوالی بيان کرده اهدافی بجز انچه ما تصور ميکرديم را در بطن ان سئوال پيگير شد. انروز در پی پاسخ قاطع و دندان شکن امام و رسيدن به اين نکته که حکومت جزء احکام اوليه می باشد با نوشتن نامه ای هم تشکر نمود و هم از طرح ان سئوال، معصومانه عذر خواست. طرفه انکه ايران دوستان و خادمين ملت در انروز علت اصلی طرح اين پرسش را در نيافته در سرخوشی حاصل ازعتاب و خطاب رهبر به نماينده مرموز تحجر در قدرت به خلسه پس از شادی گرفتار شدند! انان غافلانه حتی به اين نکته که، هم تفکررئيس فرقه ای که با اصل ولايت مخالفت داشت چه طرفی از بيان اين پرسش برده و چرا به طرح سئوالی که موضع ولايت را تحکيم ميگرداند روی اورده است نيز با ترديد نگاه نکرده سرسری از موضوع گذشته، انرا در حد پرسش و پاسخی فقهی پنداشتند. اما طرح ان سئوال مشکوک در انروز که همه سرگرم در جنگ هشت ساله و درگير با ان بودند در هيجان ناشی از جنگ به چشم و مهم نيامده موجبات حکومت فردی امروز را سبب گشته پايه ريزی نمود. شرائط و خفقان امروز کشور محصول شيوه قانون نگاری ديروز بی توجه به حقوق و ارمانهای ملت و روشهای نوين حکومتداری وعادت به فرار از اجرای همان قانون در دهه اول انقلاب است، که اقدام به اين مهم سالها مبارزه و تلاش دلسوزان ايران را در معرض فنا و نابودی قرار داده همان روش سلطنتی اداره کشور را در پوسته ای نو به کشور تحميل کرد. روبهان در کمين نشسته و مترصد فرصت در انزوای انروز خود بدنبال سند سازی و تبيين افکار خود بدست ولی اول با طرح اينگونه سئوالات پرداخته مواضع و سيره امروزشان را در ديروز کشورهويت سازی نمودند.
در کنار اين سنت برخورد با هر صدای مخالف حتی اگر حق گو باشد بدون در نظر گرفتن شرايط و علت بيان و نيز برخورد با مرجعيت ممتاز و بينا در گذشته اين سيره حکومتی پايه گذاری، تبديل به روال گشت. علت و نوع برخورد نامناسب با حضرت ايت الله شريعتمداری و ايت الله منتظری و همينطور شيوه ناپسند مخالفت در برابر ايده های ايت الله طالقانی مربوط به امروز نيست و ان نابهنجاريهای ديروز برخوردهای امروز را پی ريزی کرده متداول ساخته است.
نکات:
۱- در طول بيست سال گذشته جريان تماميت خواه بدنبال گسترش حوزه نفوذ خود در نهادها و ارگانهای تاثير گذار کشور بنوعی در سکوت و در سايه به تسويه افکار مخالف در ان نهادها همت گماشته و حوزه هائی چون ارگانهای نظامی و امنيتی و قضائی را بکل در اختيار منويات خود قرار داده تقريبا از مخالفين پاکسازی يا وجودشان را بر ضد خود بی اثر نموده است.
۲- نهادهای انتصابی امثال شورای نگهبان قانون اساسی نيز که بدليل ماهيتشان از اغاز در دست قشريون بوده نيازی به صرف انرژی نداشته حوزه دخل و تصرف انان بشمار می امده، با اين روند ايجاد مجلسی يکدست و مطيع به فراخور شرائط بسادگی ميسور گشته از طريق اعمال نظارت معروفه و گلچين سازی منتخبين قبل از انتخاب مردم اين امکان را در اختيار انان گذاشته است و در ادامه نحوه گزينش و انتخاب در مجلس خبرگان رهبری نيز از اين قاعده مستثنی نبوده مشمول رويه نظارت تفسيری ان شورا ميباشد.
۳- ابزار و دستگاه عريض و طويل تبليغات با صرف بودجه های هنگفت و نجومی نيز که يکدست در اختيار منويات ملوکانه بوده در طی بيست ساله گذشته به فرهنگ سازی مورد نياز اقدام نموده است.
۴- پس از تقريبا طی بيست سال و گذر از تجربه دو دوره رياست جمهوری ظاهرا نا همگن اکنون که تنها موقعيت ممتاز و يگانه در امر يکپارچه سازی ارگانهای حکومت و در اختيار داشتن هر سه قوه کشور در کف يک نفر بدست امده ساده لوحانه نخواهد بود که بازگشت به وضع قبلی را انتظار داشته تمکين انان از خواست و اراده ملت را انتظار داشته باشيم!؟ انانکه سالها زمان و هزينه در اين خصوص پرداخته تا به اين مهم دست يابند بسادگی انرا از کف نخواهند داد، چه اگر چنين بود به هيچ وجه حاضر به پرداخت هزينه سنگين تقلب مشهود در انتخابات سال گذشته نبوده، به ان شکل اسفبار در ان مقوله وارد نميشدند. پرداخت ان هزينه سنگين با ظهور و لو رفتن کهريزکها و بر ملا و علنی شدن ديگر جنايتهای بيست ساله و حواشی مربوط به ان نشان از تصميم نهائی تماميت خواهان در خصوص قبضه کشور را به همراه دارد.
۵- شايد حتی تا لحظات اخر در روز ۲۲ خرداد در اجرای تصميم نهائی شک و ترس حاصل از محاسبه سود وزيان و رسوائی نيرنگشان، انان را به عقب نشينی از اجرای طرحشان ترغيب ميکرد اما پس از عبور از خط قرمز ملت و دزدين رای انان راه بازگشت به عقب برای انان مسدود شده تنها راه نجات را حرکت بسوی هدف بسمت جلو می بينند، انانکه عطای ابرو و ظاهر سازی بيست ساله را به لقای داشتن تماميت حکومت با هزينه کشتار و سرکوب ملت بخشيده اند حتی درصدی نيز به بازگشت از انراه فکر ننموده تصميمی ندارند، انان با در نظر گرفتن تمامی عواقب به گذر از ان راه مبادرت ورزيده، هزينه انرا به جان خريده به پای ان ايستاده اند، ساده انگاری است که بخود بقبولانيم که انان پس از پذيرفتن اين هزينه گزاف و پاره شدن پرده دروغين تقدس اسمانی در بی حرمتی به مردم حاضر به عقب نشينی و کوتاه امدن از مواضع خود باشند که اين برای انان به معنای نابودی و پايان است.
۶- از ديد ان جماعت مردم ابزار ازاد نمائی تصوير دروغين انتخاب و وسيله تبليغ مقبوليت در اذهان جهانيان بوده، حضورشان در حد سياهی لشکر معنا داشته، حقی ندارند و رايشان تزئينی و تاثيری بر امر انتخاب نخواهد داشت، چه وقتی اقايان منتصب و متصل به امام معصوم شده از اسمان به پائين امده اند مردم در عزل و نصب انان موثر نبوده نيازی به کرنش در مقابل ملت و تمکين به خواسته انان نمی باشد.
۷- اين جماعت در حال گذار از کلمه جمهوريت نظام به حکومت و تاسيس دارالخلافه در تهران و رسيدن به ارزوی ديرينه يعنی خلافت ميباشد، انتخابات اخير و اينده نقش محلل برای اين گرايش در رسيدن به هدف را بازی کرده خواسته و اراده انان تشکيل حکومت اسلامی خلافی است. ايدئولوگ اين جماعت به انان بشارت تشکيل اين حکومت را سالها پيش در مدرسه حقانی داده است و امروز بدنبال ثمره کار خود در امر پرورش کادر و نفوذ در حوزه امنيتی قضائی، قانون گذاری و جديدا اجرائی است، مدل حکومت در غرب به جهت مستاصل نگاه داشتن ايرانيان تنظيم شده و انان فقط مجريند.
با توجه به موارد فوق الذکر و نکته خوانی علل اغلب وقايع چند سال اخير که بسياری از انان ريشه در ضعف مديريت در دوران اصلاحی داشته بازگشت به ان روش و خواسته ها ظاهرا ناموجه بلکه عقب نشينی از مواضع بحق راه سبز اميد بحساب می ايد. ضعف در تصميم گيری، نبود اراده قوی و مناسب در مقابله با بحرانهای ساختگی و عدم ايستادگی در برابر جريانات بحران ساز، عدم هدف گذاری و تعيين استراتژی دراز مدت برای اصلاحات، عدم شناخت دشمن اصلی و تبيين راههای مقابله و ايستادگی در برابر او، ناتوانی و کوتاهی در اجرای وعده ها و عدم پای بندی به قولهای داده شده يا حداقل براوردن توقعات در دسترس، سرخورده کردن مردم در رسيدن به امال را در پی داشته علی رغم موفقيت های نسبی در حوزه نشر( که انهم مرهون مديريت قوی وزير مربوطه می باشد) مسبب بروز بسياری از کاستی های امروز و شکنندگی ظرف اصلاحات مطروحه گشته است. ثمره تمامی ان تلاش هشت ساله و ناکام در تدارکاتچی بودن رئيس دولت خلاصه گشته و سرخوردگی ناشی از بيان اين مفهوم سالها ضعف و سستی را به جريان خواستار تغيير تحميل نموده است.
اينگونه مواضع و ضعف متبادر از بيان ان، به همراه عدم پشتيبانی از مديران قوی و فعال در حوزه فرهنگ سازی عمومی (موثر درجهت بسط ايده نياز به تغيير) تاثير بسزائی در پيشروی تماميت خواهان داشته تجربه چند ساله اخير را به جامعه و مردم تحميل گرداند.
اما امروز، به نظر ميرسد با نگاه به تجربه ان چند سال، استفاده از استراتژی حد اقلی و به قول اقايان کف مطالباتی و رويکرد به شيوه اصلاحی مطروحه گامی به عقب می باشد، برای گرفتن سر پل حضور در بطن فضای سياسی کشور و حضور در معرکه بايد با تحکم ناشی از استقبال مردم خواسته ها را به شب پرستان ديکته و القاء نمود، شرائط بيرونی کشور فرصت تحميل اين اراده را به ما ارزانی داشته افق پيش رو در اين زمينه روشن و نيازی به کوتاهی در بيان خواسته ها و تبيين مواضع نيست، چه حاکميت در بيرون از کشور با چنان شرائط خطيری روبروست که اجبارا در پس انهمه لاف و گزاف به عقب نشينی و قبول خواست ها مبادرت ورزيده بر زمين خواهد نشست، پس چه بهتر که با تحميل اراده جريان سبز، انان در مقابل اوامر مردم کشور به عقب روی و پذيرش شرائط اقدام کنند، اينجاست که نياز به مردان خبره سياسی معنا يافته نيازمند سياستمداران ورزيده در امر چانه زنی و تحميل خواسته ها می باشيم.
الف- جنبش بايد همت خود را معطوف به دوباره بدست اوردن پست رياست مجلس خبرگان کرده، با رايزنی با بزرگان دين و جماعت حوزوی استمرار حضور اقای هاشمی در اين پست را بيمه نمايد. اقای هاشمی وزنه ای است که دو طرف براحتی نمی توانند از ان عبور کنند، مضاف اينکه خانواده ايشان در همراهی ملت در سال گذشته کوتاهی نکرده مصائب ملت را مصائب خود ميدانند.
ب- بايد طرف مقابل را در برزخ مدام و ترس از اينده و خيزش مردم نگاه داشت، ضعف حاصل از امادگی اجباری و دائم و هزينه مترتب ار ان، انان را به کرنش در مقابل ارباب قدرت يعنی ملت وا خواهد داشت، در انصورت بايد با اقتدار به تحميل خواسته ها به انان اقدام کرد و ذره ای عقب ننشست.
پ- بايد بر طبل فصل الخطاب بودن اراده مردم کوبيد و هيمنه دروغين اتصال اسمانی خليفه را شرح داده بر پوشالی بودن اين ادعا صحه گذاشت تا جاهلان بدانند که اين توهم، تمهيد نابودی ايران است که به دروغ و اجبار بر اين ملک تحميل گشته، سايه احترام به ولی اول مانع از بيان واقعيات و جلوگيری از شرح ان شده است.
ت- براستی بر حقوق مردم پای فشاريد و احقاق حقوق انانرا درخواست نمائيد، حاکمان ببينند که راست ميگوئيد در اوهام خود تجديد نظر کرده امتياز لازم را خواهند داد، مقاومت چندين ماهه ملت علی رغم تحميل هزينه گزاف به مردم و خوبان ملت برای انان درسها و ترسهائی به همراه داشته که حباب شيشه ای تخيلات واهی شان را شکسته از خواب خوش خلافت بيدارشان ساخته تا بدانجا که هنوز واهمه حاصل از حضور ملت و درخواست رايشان را در رخسار پريده رنگ انان ميتوان ديد، اين نقطه قوت شما بعنوان سخنگويان ملت است که با اهتمام به ان ابزاری مطمئن و کارا جهت نيل به خواسته مردم در اختيار داريد از ان بدرستی و با قدرت استفاده کنيد و ضعف حاصل از افکارتان را به ان منتقل نگردانيد.
ج- انانکه اراده و خواستشان معطوف به مواهب دنياست ترسو و از خطر گريزانند، انان نتيجه خيانت به مردم و ستم پيشگی حاکمان را در سی سال قبل به هنگام سرنگونی و عقوبت دادن ماموران حاکم ديده اند، بر اين نقطه ضعف انان انگشت گذاشته و از ترس حاصل از شکست برای انان نهايت استفاده را برده مواضع خود را مستحکم و اراده خود را به انان تحميل گردانيد. انان شجاعت برخورد را ازدست داده از برای فائق امدن بر ترس خود هياهو ميکنند، چه اگر بجز اين بود نيازی به هياهو نبود.
می توان و بايد که به خواسته رسيد، ايران کشورم منتظر است/
ايران پاينده و ايرانی زنده///


علی مهربان


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016