جمعه 24 تیر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رسوایی شنود؛ مدیرعامل "نیوز اینترنشنال" استعفا کرد، بی بی سی

"نیوز اینترنشنال" اعلام کرده است که ربکا بروکس، مدیر عامل این شرکت خبری از سمت خود استعفا کرده است.

کناره گیری او به دنبال جنجال اخیر بر سر شنود مکالمات تلفنی برخی چهره های سیاسی و فرهنگی در بریتانیا و نیز شهروندان عادی این کشور انجام می شود.

این شنودها که در چند سال گذشته توسط روزنامه ها و نشریات متعلق به روپرت مرداک انجام گرفته به رسوایی بزرگی در بریتانیا تبدیل شده است.

به گفته پلیس بریتانیا، تلفن های حدود چهار هزار نفر از مردم، اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا، چهره های مشهور دنیای هنر و ورزش، خانواده های سربازان کشته شده در جنگ افغانستان و قربانیان جرایمی مانند قتل شنود شده است.

آقای مرداک شهروند آمریکاست و شرکت زیر مجموعه غول رسانه ای وی در بریتانیا 'نیوز اینترنشنال' نام دارد که عملکرد حرفه ای و قانونی آن در این ماجرا زیر سوال رفته است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


خانم بروکس با صدور بیانیه ای گفت که احساس "مسئولیتی عمیق" در قبال مردمی می کند که در این ماجرا آسیب دیده اند.

او در هنگام شنود تلفن میلی دولر که به قتل رسیده بود، دبیر "نیوز آو د ورلد" بود. این نشریه هفته پیش پس از ۱۶۸ سال و به دنبال این جنجال تعطیل شد.

او گفت اکنون که فهمیده چه اتفاقی افتاده، از این ماجرا بسیار متاسف است.

خانم بروکس که ۴۳ سال دارد، به مدت ۲۲ سال با نیوز اینترنشنال همکاری کرد، اما سرانجام تسلیم فشارهای جهانی شد و استعفا کرد.

در همین حال اف بی آی، پلیس فدرال آمریکا، در باره این اتهام که شرکت رسانه ای 'نیوز کورپوریشن' به مالکیت روپرت مرداک، برای شنود مکالمات تلفنی خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر تلاش کرده بود، تحقیق می کند.

بسیاری از سناتورها و مقام های ارشد حزب جمهوریخواه آمریکا از اف بی آی خواسته اند این پرونده را تعقیب کند.

در همین حال، آقای مرداک و پسرش جیمز موافقت کرده اند که هفته آینده به سوالات اعضای پارلمان بریتانیا در باره رسوایی شنود مکالمات مردم پاسخ دهند.

نیوز کورپوریشن در آمریکا نیز مالک نشریات و شبکه های متعددی از جمله شبکه خبری فاکس نیوز و روزنامه وال استریت ژورنال است.

پلیس فدرال پنجشنبه به بی بی سی گفت که خبر آغاز تحقیقات در باره امکان هک شدن موبایل های شماری از اعضای خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ موثق است.

به این ترتیب، با ورود پلیس فدرال آمریکا به پرونده، این رسوایی از بریتانیا فراتر رفته و به آمریکا رسیده است.

عذرخواهی ملی

جیمز مرداک از "دستاوردها" و عملکرد حرفه ای خانم بروکس ستایش کرده و گفته است او یکی از بهترین دبیران و مدیران نسل خود است.

او از تصمیم خانم بروکس برای کناره گیری و "پاک کردن نامش" حمایت کرده است.

در همین حال، آقای مرداک گفته است که شرکت نیوزکورپوریشن با انتشار یک آگهی مطبوعاتی در آخر این هفته در صدد عذرخواهی رسمی برای اشتباهات "نیوز آو د ورلد" است.

وی گفت: "ما همچنین به شرکای تجاری خود نامه می فرستیم تا آنها را از اقدامات خود مطلع کنیم."

او از تام ماکریج، مدیر عامل جدید تمجید کرد و گفت که هنگام تاسیس شبکه تلویزیونی اسکای ایتالیا ۲۴ ساعته از خود "رهبری و صداقت" نشان داده است.

اد میلیبند، رهبر حزب کارگر بریتانیا نیز از استعفای "صحیح" خانم بروکس استقبال کرده و گفته است: "هیچ کس نباید بدون مسئولیت، اعمال قدرت کند."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016