پنجشنبه 12 آبان 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خبرهای حقوق بشری پنجشنبه: ادامه بلاتکلیفی رضا شهابی در زندان، خودداری از پذیرش وثیقه پیمان عارف

برادر رضا شهابی: بازجوی برادرم گفته است هر مقام کشور برای آزادیت نامه بنویسد فایده ندارد، فعلا من تصمیم می‌گیرم، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

رضا شهابی، فعال کارگری ۲۲ خرداد سال گذشته بازداشت شد و تا کنون چندین بار به دلیل روشن نشدن وضعیت پرونده بلاتکلیفیش درزندان دست به اعتصاب غذا زده است. به گفته حسن شهابی، برادر این زندانی او از زمان دستگیری تا یکماه پیش در سلول انفرادی بوده و یا تنها با یک نفر دیگر هم بند بود است. «

برادر رضا شهابی، زندانی عقیدتی و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با ابراز اینکه بازجویی برادرش به او گفته است: «اینقدر پیگیری نکنید فعلا هر چه من بگویم‌‌ همان می‌شود و تو باید همینجا بمانی.» به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «آقای شهابی گفت که بازجویش به او گفته است هر مقام کشوری هم برای آزادیت نامه بنویسد فایده ندارد. اینقدر نامه نگاری و پیگیری نکنید تا وقتی من تصمیم نگیرم فعلا همین است و شما باید همین جا بمانید.»

رضا شهابی، فعال کارگری ۲۲ خرداد سال گذشته بازداشت شد و تا کنون چندین بار به دلیل روشن نشدن وضعیت پرونده بلاتکلیفیش در زندان دست به اعتصاب غذا زده است. به گفته حسن شهابی، برادر این زندانی او از زمان دستگیری تا یکماه پیش در سلول انفرادی بوده و یا تنها با یک نفر دیگر هم بند بود است. او ماه قبل به اتاق ۱۲ نفره‌ای در بند ۲۰۹ منتقل شد ولی پس از گذشت ۱۸ ماه هنوز به بند عمومی منتقل نشده است. برادر وی در گفتگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اوضاع روحی او را در ماه‌های اخیر نامناسب توصیف کرد.

حسن شهابی درباره علت صحبت‌های بازجوی برادرش به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «بالاخره بازجویش چیزهای از آقای شهابی خواسته است که ایشان هم نپذیرفتند. ایشان مصر بودند که آقای شهابی برعلیه خودش به دروغ اعتراف کند که مثلا ارتباط با بیگانگان داشته و یا در اخلال در نظم و امنیت عمومی نقش داشته که او هم به گردن نگرفته است و به همین دلیل بازجویش ظاهرا از این موضوع ناراحت است.»

حسن شهابی با اشاره به اینکه آخرین دادگاه برادرش در تاریخ ۴ خرداد ماه امسال برگزار شده است، گفت: «طبق نظر قاضی، برادرم باید به بند عمومی زندان منتقل می‌شده و همچنین با قرار وثیقه آزاد می‌شده است اما فعلا از آزادی ایشان ممانعت می‌شود و جواب درست و حسابی هم به ما نمی‌دهند که علت چیست، اصلا جرمش چیست، به چه چیزی محکوم است و مجازاتش چیست. نه به
ما چیزی گفته‌اند و نه به وکیلش.»

حسن شهابی با نگرانی از وضعیت روحی برادرش گفت: «از لحاظ روحیه از دو، سه ماه پیش وضعیت خوبی ندارد. واقعا در طول ۱۸ ماه بهش فشار آمده است. دو فرزندش یکسال تحصیلی را بدون پدر گذرانده‌اند. مخارج خانواده‌اش را دیگران تامین می‌کنند. خانواده آقای شهابی مستاجر هستند، همسرش خانه دار است و تا به حال فامیل و دوستان آقای شهابی به چرخش زندگی این خانواده کمک کرده‌اند، واقعا خانواده‌اش وضعیت سختی دارند و همه این‌ها را رضا در زندان می‌داند و کاری از دستش بر نمی‌آید.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


همسر پیمان عارف: افرادی از اینکه پیمان برای شلاق خوردنش دادخواهی کرده ناراحت هستند، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

همسر پیمان عارف، فعال دانشجویی که از روز گذشته مجددا بازداشت و روانه زندان اوین شده است با اعتراض به بازداشت وی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «یک روز پس از بازداشت پیمان به همراه خانم عسل اسماعیلی‌زاده و شرر کنور تبریزی آن‌ها به قید قرار التزام آزاد شدند و قرار شد که ساعت ۸ صبح فردایش مجددا خود را به شعبه ۶ دادسرای اوین معرفی کنند. آن‌ها فردا صبح دوباره در شعبه مورد بازجویی قرار گرفتند و بعد عسل و شرر آزاد شدند اما گفتند که پیمان باید در بازداشت بماند. وکلای پیمان در پرونده نامه‌ای را دیده بودند که حکایت از قید قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی برای آزادی پیمان را داشت که من سریع‌‌ همان شب وثیقه را آماده کردم و امروز صبح ساعت ۸ صبح همراه با وکیلش به دادسرای اوین رفتم.»

سمیرا جمشیدی در حالیکه به شدت از برخورد مسولان دادسرا ناراحت بود، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «هر چند من اصلا قید قرار وثیقه را قبول ندارم و می‌دانم که آن‌ها بابت دادخواهی پیمان سر شلاق خوردنش ناراحت هستند و او را نگه داشتند، چون واقعا کسی را نمی‌توان به دلیل فاتحه خواندن سر قبری بازداشت و برایش قید قرار وثیقه صادر کرد با این حال این مبلغ را فراهم کردم. اما برخورد خیلی بدی با من در دادسرا شد. هیچکس جواب درستی به من نداد. حتی وکیلش را به دادسرا راه ندادند تا پرونده را به خواند و بفهمد اتهام موکلش چیست. فردی که حکم شلاق پیمان را اجرا کرده بود، به دلایلی او را شناختم. به من در دادسرا گفت اصلا پیمان عارف کیه، جرمش چیه. بعد یکی آمد گفت بازپرس نیامده، دیگری گفت قاضی نیامده. گفت صبر کنید خبر می‌دهیم بعد ساعت ۳۰/۱۲ به ما گفتند که اصلا قرار وثیقه‌ای برایش صادر نشده است.»

همسر پیمان عارف گفت: «هر چقدر هم که بخواهند کشش بدهند فایده‌ای ندارد چون بهانه‌ای برای بیشتر نگه داشتن پیمان ندارند. من می‌دانم که این کار غیر قانونی است و به نظرم دادستان تهران هم خبری از این جریان ندارد چون در سفر حج است و فکر نمی‌کنم که وزارت اطلاعات هم با این کار موافق باشد. فکر می‌کنم کاملا مسئله شخصی است، افرادی که به پیمان شلاق زدند و در زمان شلاق خوردنش حضور داشتند لابد از اینکه پیمان سکوت نکرده و خودش را مظلوم قرار نداده و دادخواهی کرده است ناراحت هستند و حالا می‌خواهند آزارش بدهند.»

سمیرا جمشیدی درباره وضعیت همسرش گفت: «امروز صبح پیمان با من تماس گرفت و گفت که در بند ۳۵۰ اوین است خوشبختانه روحیه‌اش خوب بود. اما مطلب مهم این است که او در تماس امروزش گفت که به او قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی اعلام شده، چیزی که وکلایش نیز روز گذشته در پرونده دیده بودند و حتی خود مسولان شعبه ۶ هم در ابتدای صبح قبول کردند اما در آخرین لحظه که دیدند قرار وثیقه آماده است و پیمان می‌تواند آزاد شود زیر حرفشان زدند. برخورد امروز ماموران واقعا عجبیب بود.»

***

خودداری دادسرای اوین از پذیرش وثیقه پیمان عارف، خانه حقوق بشر ایران

با وجود آن‌که از سوی دادسرای انقلاب مستقر در زندان اوین برای پیمان عارف وثیقه ۲۰ میلیون تومانی صادر شده شده بود، مسئولین دادسرای زندان اوین از پذیرش قرار امتناع کرده و حاضر به آزادی او نشدند.

پیمان عارف که روز گذشته به دستور شعبه شش دادسرای اوین بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده بود، امروز و پس از تلاش همسر وی برای تودیع وثیقه، دادسرای اوین از پذیرش وثیقه وی و حتی از ورود همسر او به دادسرای اوین ممانعت خودداری کرد.

به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» سمیرا جمشیدی همسر عارف نیز از سوی ماموران نیروی انتظامی مستقر در روبروی در دادسرای اوین مورد حمله قرار گرفته که با دخالت افراد حاضر و دیگر ماموران از برخورد آن‌ها با همسر پیمان عارف جلوگیری می‌شود.

پیمان عارف روز ۱۷ مهرماه و پس از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق که به اتهام توهین به ریاست جمهوری انجام شد با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شده بود. او روز یکشنبه گذشته و پس از مراسم ختم مادر آرش صادقی به همراه دو تن دیگر از دوستانش ه بر سر مزار ندا آقا سلطان و دیگر شهدای قطعه ۲۵۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به پلیس امنیت شهر ری منتقل شد که روز دوشنبه گذشته به قید التزام آزاد شده و هنگامی که روز سه شنبه گذشته جهت تکمیل پرونده به دادسرای اوین مراجعه کرده بود به دستور دادسرای اوین بازداشت به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

***

وضعیت جسمانی خطرناک مهران بندی در زندان خاش، خانه حقوق بشر ایران

مهران بندی که به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی در زندان خاش حبس شده، با مشکل حاد قلبی روبرو است.

مهران بندی شهروند بهایی ساکن یزد که ماه‌های آخر دوران محکومیت خود را در زندان خاش می‌گذراند، به دلیل مشکلات پی‌در‌پی قلبی، وضعیت بسیار نامناسبی دارد.

به گزارش «خانه حقوق بشر ایران»، مهران بندی در تاریخ هفتم شهریور ماه ۱۳۸۷ در شهر یزد بازداشت شده و تا به امروز در زندان به سر می‌برد. بندی بیش از ۳ ماه در بازداشت موقت بسر برد که‏‎ ‎بیش از ۴۰ روز آن را در انفرادی و ‏قرنطینه وزارت اطلاعات یزده بوده و به دلیل مشکل‎ ‎قلبی و تنفسی چندین بار در بهداری زندان و‎ ‎‏ بخش مراقبت‌های ‏ویژه ‏‎ (CCU) ‎بستری شد.

بندی که در زندان شهر یزد با وجود مشکلات جسمی دوران محکومیت خود را پشت سر می‌گذراند در بند عمومی زندان یزد دچار حمله قلبی شد. از سوی پزشکی قانونی و چند پزشک معتبر دیگر گواهی عدم تحمل حبس برای وی صادر شد اما دایره قضایی و مسئولین اداره اطلاعات یزد از اجرای این حکم و توقف حبس او خودداری کردند و به خانواده این شهروند بهایی اعلام شد که ایشان مشمول این حکم نخواهند شد.

در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ این زندانی بهایی در اقدامی خلاف قانون به صورت ناگهانی به زندان شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و هم اکنون در این زندان است و ماه‌های انتهایی محکومیت خود را در حالی‌که به شدت از بیماری قلبی رنج می‌برد، می‌گذراند.

***

تایید حکم حبس سولماز علیمرادی، عضو شاخه جوانان نهضت آزادی و از بازداشت شدگان عاشورای ۸۸، میزان

به گزارش میزان خبر، این عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت نهضت آزادی ایران و شرکت در تظاهرات روز عاشورا به یک سال و نیم حبس قطعی محکوم شده است و تا روز ۲۸ آبان ماه فرصت دارد خود را برای اجرای حکم معرفی کند.

این فعال سیاسی که بعد از عاشورای ۱۳۸۸ مدتی را در بند ۲۰۹ زندان اوین گذرانده بود، در دادگاه بدوی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

گفتنی است، روز چهارشنبه یازدهم آبان ماه، همچنین دکتر ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران در دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت، که وی در متن دفاعیه خود، دادگاه را به رسمیت نشناخت.

هم اکنون مهندس محسن محققی، مهندس امیر خرم، مهندس فرید طاهری و مهندس عماد بهاور که همگی از اعضای نهضت آزادی ایران هستند، در بند ۳۵۰ زندان اوین مشغول گذراندن احکام حبس قطعی خود هستند.

چند روز پیش نیز گزارش شده بود که دکتر غفار فرزدی مسئول شاخه آذربایجان نهضت آزادی بدلیل امضای نامه فعالان سیاسی به سید محمد خاتمی به وزارت اطلاعات احضار شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

تارنمای «ندای سبز آزادی» در این زمینه نوشته بود که گروهی از فعالان سیاسی در این نامه خطاب به محمد خاتمی نوشته بودند نشانه‌ای از تلاش حاکمیت برای تحقق پیش شرطهای اصلاح طلبان وجود ندارد و درنتیجه امکان شرکت در انتخابات پیش روی مجلس سلب شده است.

***

ممانعت از سفر حج دو شخصیت‏ برجسته اهل‏ سنّت، هرانا

خبرگزاری هرانا - نیروهای امنیتی از سفر» مفتی محمدقاسم قاسمی «و» مولانا احمد نارویی «، دو تن از شخصیت‏های برجسته اهل سنّت ایران، برای حج بیت الله الحرام، جلوگیری کردند.

به گزارش سنی آنلاین، مفتی محمد قاسم قاسمی، امام جمعه موقت اهل سنت زاهدان، سردبیر فصلنامۀ ندای اسلام و رییس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، و مولانا احمد نارویی، امام جمعه موقت اهل سنت زاهدان و معاونت اداری دارالعلوم زاهدان، که عازم سفر حج بودند، پس از توقیف گذرنامه‌هایشان توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه بین المللی زاهدان و فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران، از سفر آن‌ها به عربستان سعودی ممانعت بعمل آمد.

پیش‌تر نیز چند تن از شخصیت‌های مهم اهل سنت از سفر به کشور‌های همسایه منع شده بودند.

***

تفتیش منازل و محل کسب دو شهروند بهایی ساکن ساری، هرانا

خبرگزاری هرانا – در تداوم آزار و اذیت شهروندان بهایی ماموران اداره اطلاعات ساری منزل و محل کسب دو شهروند بهایی را تفتیش کردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران امنیتی صبح روز سه شنبه ۱۰ آبان ماه به منزل یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «ذات الله اکبری» مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل و ضبط کتب و عکس‌های مذهبی همچنین آلبوم و سی دی‌های خانوادگی و شناسنامه دو تن از حاضرین منزل محل را ترک نموده و هم چنین جهت تفتیش محل کسب ذات الله اکبری را نیز با خود بردند.

در همین تاریخ ماموران امنیتی به منزل و مغازه یک شهروند بهایی دیگراهل ساری به نام «کمال اکبری» هم مراجعه کرده که پس از تفتیش کامل و ضبط کتب و سی دی‌های مربوط به ائین بهایی محل را ترک کردند.

گفتنی است، تفتیش منزل و محل کسب شهروندان بهایی که چندی است در دستور کار نیروهای امنیتی قرار گرفته است، اقدامی در راستای ممانعت از اجرای مراسم مذهبی شهروندان بهایی است.

***

انتقال محمد اسماعیل ملازهی داماد مولوی عبدالحمید به زندان یزد، خانه حقوق بشر ایران

حافظ محمد اسماعیل ملازهی، استاد دارالعلوم زاهدان و داماد مولوی عبدالحمید اما جمعه اهل سنت زاهدان از زندان مرکزی زاهدان به زندان شهرستان یزد منتقل شد.

محمد اسماعیل ملازهی در تاریخ دهم آبا ماه سال گذشته بازداشت و به زندان زاهدان منتقل شد و در دادگاه نیز به ۱۰ سال حبس ۶ سال تعزیری و چهار سال تعلیقی محکوم شده بود.

سنی آنلاین گزارش داده که حافظ محمد اسماعیل ملازهی پس از تحمل ماه‌ها بازداشت و بلاتکلیفی، به طور ناگهانی در روز شنبه هفتم آبان ماه از زندان زاهدان به زندان یزد منتقل شد.

این در حالی است که در حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب زاهدان که به وی ابلاغ شده بود هیچ اشاره‌ای به تبعید وی نشده است.

طبق آخرین گزارش‌ها، حافظ اسماعیل، در روز شنبه از بخش عمومی زندان مذکور به قسمت قرنطینه و از آنجا توسط تعدادی از مامورین امنیتی، به زندان یزد منتقل شده است.

محمد اسماعیل ملازهی که به اتهام جاسوسی بازداشت شده بود، پرونده‌اش با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۸۹ به دادگاه انقلاب زندان ارسال شد. دادستان عمومی و انقلاب زاهدان محمد مرزیه در رابطه با اتهام وی گفت: «اتهام اصلی محمد اسماعیل ملازهی ارتباط با یکی از سفارتخانه‌های کشورهای خارجی و دادن اطلاعات مختلف به عناصر اطلاعاتی در آن سفارتخانه و برقراری ارتباط با عناصر اطلاعاتی در «دبی» و استفاده از کلمات رمز برای پیامهای ارسالی، بود.»

ملازهی در شهریور ماه ۱۳۹۰ به اتهام جاسوسی به موجب حکم دادگاه انقلاب زاهدان به استناد ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی به ۱۰ سال حبس محکوم شد اما با توجه به این‌که سابقه مجرمیت و محکومیت امنیتی نداشت چهار سال از محکومیت وی به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمد.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنش به محکومیت داماد خود گفت: «حافظ محمد اسماعیل ملازهی جوانی بسیار سالم، وطن خواه و اسلام دوست و امانتدار است و تاکنون هیچ گونه خیانتی از وی مشاهده نشده است.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016