یکشنبه 29 آبان 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

علی لاریجانی: ان شاء الله شورای نگهبان مصوبه حقوق مقام های سیاسی را رد خواهد کرد، فارس

جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار و همچنین عقب‌نشینی و تذکرات مجلسی‌ها از مصوبه جنجالی اخیر پارلمان همراه بود.
خبرگزاری فارس: علی لاریجانی: ان شاء الله شورای نگهبان مصوبه حقوق مقام های سیاسی را رد خواهد کرد

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ساعت 8:30 دقیقه صبح امروز (یکشنبه) به ریاست علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان آغاز به کار کرد.

* دستورکارهای جلسه علنی امروز

در آغاز جلسه، جهانبخش محبی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس، دستورکار نشست علنی امروز را اعلام کرد که بر این اساس ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد طرح یک فوریتی ایجاد فضای مساعد کارآفرینی،
گزارش کمیسیون انرژی در مورد رفع ایراد شورای نگهبان در لایحه عضویت ایران در سازمان منطقه‌ای دریای فارس، گزارشات کمیسیون امنیت ملی در مورد رفع ایرادات شورای نگهبان در 2 لایحه عضویت ایران در گروه ۸ کشور در حال توسعه و عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مرکز آسیایی کاهش بلایا، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد رفع ایراد شورای نگهبان در لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در طرح همکاری نظارت بر امور دارایی و گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد طرح یک‌فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی از جمله دستورکارهای بهارستان‌نیشنان در نشست امروز پارلمان است.

*‌ تجمع جمعی از چند تشکل کارگری و بنگاه‌ اقتصادی در مقابل پارلمان

جمعی از کارگران تشکل‌های بازنشستگی کارگری و جمعی از کارگران برخی از بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی در زیر هوای بارانی صبح امروز به دلیل آنچه که عدم پرداخت حقوق و مزایا، به خطر افتادن امنیت شغلی و بیکاری چند ماهه اعلام می‌کردند، مقابل مجلس تجمع کردند.

همچنین جمعی از نمایندگان اصناف و تشکل‌های کارگری برای اعتراض به بررسی و تصویب طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

این نمایندگان قشر کارگری کشور، شعارهایی مانند "قانون کار ایران / حاصل خون شهیدان" و " تغییر قانون کار / نابودی کارگر" سر می‌دادند.

* لاریجانی: ‌عقب‌افتادگی آمریکا با دسیسه علیه ایران جبران ‌نمی‌شود/ «بسیج» قلب تپنده انقلاب‌

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از اعلام دستورکارهای جلسه، در نطق پیش از دستور خود با تبریک هفته بسیج، بسیج را قلب تپنده انقلاب و نماد مسئولیت‌پذیری در جامعه اسلامی دانست و با اشاره به حرکت بسیج در سازندگی کشور گفت: این حرکت در بدو پیروزی انقلاب از توسعه و آبادانی نقاط محروم آغاز شد و با ابتکارات متعدد کرختی دستگاه‌های اداری را به کناری نهاد و جریان عدالت‌ورزی انقلاب را محقق کرد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات چند روز اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل گفت: این اقدامات و دستپاچگی برخی قدرت‌های بزرگ در بزرگ جلوه دادن این اقدامات خام قبل از اینکه حقانیتی برای اهداف علنی آنها باشد، روشنگر نیات پنهانی آنها است که البته با اینگونه دسایس مشکل عقب‌افتادگی آنها در تحولات منطقه‌ای جبران نمی‌شود و ضمنا این امور نمی‌تواند سرپوشی بر بحران‌های داخلی آنها بخصوص بحران مشروعیت آمریکا در پس جنبش وال استریت باشد.

رئیس مجلس همچنین تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی با صراحت اعلام می‌کند این گونه سنگ اندازی‌های پر سر و صدا و کم بهره آمریکا و غرب هرگز ملت ایران را از پیگیری فناوری هسته‌ای و آرمان‌های نجات بخش انقلاب در بیداری اسلامی در منطقه باز نمی‌دارند و ملت‌های منطقه پاسخ شما را در میدان عمل با سرنگونی دیکتاتورهای وابسته در منطقه خواهند داد.

** پس از این سخنان علی لاریجانی، نمایندگان مجلس در حمایت از سخنان قاطع وی شعار "الله‌اکبر"، "‌مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" سر دادند.

* لاریجانی: انشا‌ءالله شورای نگهبان مصوبه حقوق مدیران ‌را رد می‌کند/ «باهنر» هم مخالف بود

مهدی سنایی نماینده نهاوند در جلسه امروز با استناد به ماده 23 آئین‌نامه به مصوبه جنجالی اخیر مجلس درباره حقوق مدیران سیاسی اشاره کرد و گفت: هفته گذشته استفساریه‌ای در مجلس تصویب شد که رسانه‌ها به طور عظیمی به این مجلس هجمه کردند لذا هیئت رئیسه در شرایط کنونی که نزدیک به انتخابات مجلس است، نباید اجازه دهند چنین موضوعاتی که می‌تواند شان مجلس را زیر سؤال ببرد، در دستور کار قرار بگیرد.

نماینده مردم نهاوند با انتقاد از تعبیر "حقوق مادام‌العمر" برای مدیران سیاسی گفت: متأسفانه برخی از رسانه‌ها با استفاده از تعبیر حقوق مادم‌العمر از تعبیر نادرستی برای حقوق مدیران سیاسی استفاده کردند چرا‌که حرف مجلس این بود که مدیران سیاسی از آخرین درجه حقوق دریافتی بعد از بازنشستگی حقوق بگیرند.

علی لاریجانی نیز ‌در پاسخ به تذکر سنایی گفت: هیئت رئیسه نمی‌تواند موضوعی را که در دستور‌کار مجلس قرار گرفته، از دستور خارج کند و با آن مخالفت کنند البته نمایندگان مجلس به این مصوبه رای دادند و هیچ ربطی به هیئت رئیسه نداشته است.

لاریجانی با بیان اینکه مجلس قانون جدیدی درباره حقوق مدیران سیاسی وضع نکرده است، گفت: در قانون خدمات کشوری که در مجالس گذشته تصویب شده است، موضوع نحوه پرداخت حقوق مطرح شده است اما مجلس هشتم برخی نهادها را که استثنا شده بودند، به نهادهایی که قانون شامل حال آنها می‌شد، اضافه کرده است‌ بنابراین رسانه‌ها باید از مجالس گذشته که اصل این موضوع را تصویب کردند، انتقاد کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصوبه مجالس گذشته را درباره نحوه حقوق کارکنان دولت دارای اشکال می‌بیند، گفت: به نظر من اصل این قانون اشکال دارد و انشاالله شورای نگهبان این مصوبه را رد خواهد کرد چرا‌که بار مالی نیز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه تعبیر حقوق مادام‌العمر برای مدیران سیاسی نیز از سوی رسانه‌ها درست نبوده است، گفت: عنوان مادام‌العمر درست نبود چرا‌که ‌کسی که کارمند دولت نباشد، حقوق نخواهد گرفت و این قانون تنها شامل کارکنان دولت می‌شود.

لاریجانی با بیان اینکه باهنر نیز مخالف استفساریه اخیر مجلس بوده است اما به عنوان رئیس مجلس نمی‌توانست با این موضوع مخالفت کند، گفت: البته نمایندگان نیز باید توجه داشته باشند و در شرایط فعلی مباحث غیر‌منطقی که سطح درگیری بالایی دارد را مطرح نکنند.

* تغییر نام اتاق بازرگانی به «اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی»

نمایندگان مجلس به عنوان نخستین کار خود، وارد بررسی جزییات طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار شدند و ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی با 159 رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از ۲۱۱ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

در این قانون به موجب مصوبه مجلس، اصطلاحات به جای عبارات مشروح تعریف شده به کار می‌روند:
الف- اتاق‌ها شامل: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اطاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
تبصره- اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران از تاریخ تصویب این قانون به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تغییر نام می‌یابد.

ب- تشکل اقتصادی: تشکل‌هایی که به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی اعضا و ساماندهی فعالیت و بهبود وضعیت اقتصادی اعضا اعم از حقیقی و حقوقی به موجب قانون و یا به صورت داوطلبانه توسط مدیران صنایع و معادن، کشاورزی، بازرگانی، خدمات و نیز صاحبان کسب یا پیشه یا حرفه و تجارت نزد اتاق‌ها یا سایر مراجع قانونی ثبت شده یا می‌شوند.

پ- تشکل اقتصادی سراسری: آن دسته از تشکل‌های اقتصادی که در چندین استان کشور شعبه و عضو داشته باشند.
تبصره- تشخیص سراسری بودن تشکل‌های اقتصادی بر عهده اتاق‌هاست.

ت- قانون اصل ۴۴: عبارت از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است.

ث- کسب و کار: به هر نوع فعالیت تکرارشونده و مشروع اقتصادی از قبیل تولید، خرید و فروش کالا و خدمات به قصد کسب منافع اقتصادی اطلاق می‌شود.

ج- محیط کسب و کار: عبارت است از مجموعه عوامل مؤثر در اداره یا عملکرد بنگاه‌های تولیدی که خارج از کنترل مدیران آنها هستند.

چ- شورای گفت‌وگو: عبارت از شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی و تعاونی موضوع ماده ۷۵ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران است.

ح- دستگا‌ه‌های اجرایی: شامل همه دستگاه‌های موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری است.

خ- معاملات متوسط و بزرگ: عبارت از معاملات موضوع ماده ۳ قانون برگزاری مناقصات است.

* ماده 2 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار مراعا ماند

بهارستان‌نشینان در ادامه بررسی طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار ماده 2 این طرح را بررسی و به کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل 44 ارجاع دادند چراکه نمایندگان مجلس دعوت از نمایندگان دولت را به کمیسیون‌های مربوطه اتاق‌های اقتصادی را به عنوان ناظر نیاز به نظر کمیسیون آئین‌نامه مجلس دانست و اعلام کردند این ماده باید در کمیسیون آئین‌نامه مجلس بررسی و سپس در صحن علنی مطرح شود.

در زمان بررسی این ماده، جمشید انصاری نماینده مردم زنجان با استناد به اصل 60 و 138 قانون اساسی ماده 2 طرح ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار را دارای اشکال قانونی دانست و گفت: مجلس در این ماده دولت را مکلف به شرکت در جلسات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی و اتاق تعاونی کردند در حالی که این موضوع آئین‌نامه‌ای است و حضور نمایندگان کمیسیون‌ها در این اتاق‌ها نیاز به رای دو سوم از نمایندگان مجلس دارند لذا ماده 2 این طرح باید در کمیسیون آئین‌نامه‌ای داخلی مجلس مورد بررسی قرار گیرد و سپس به مجلس پیشنهاد داده شود.

محمد‌مهدی مفتح نیز طی تذکری گفت: این که مجلس نمایندگان کمیسیون‌های دولت و مجلس را موظف به شرکت در جلسات اتاق‌های بازرگانی کنند، حتی با رای دو سوم نیز حل شدنی نیست چرا‌که این موضوع باید از طریق کمیسیون آئین‌نامه داخلی مجلس به صحن علنی پیشنهاد داده شود.

وی گفت: اگر نمایندگان دولت به عنوان ناظر به کمیسیون‌ها دعوت شوند، باید آئین‌نامه داخلی مجلس این اجازه را بدهد نه اینکه در یک طرحی چنین بحثی مطرح شود.

لاریجانی نیز بعد از استماع تذکر انصاری و مفتح، اخطار آنها وارد دانست و ماده 2 طرح ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار را برای بررسی بیشتر و دریافت نظر کمیسیون آئین‌نامه مجلس به کمیسیون اصل 44 ارجاع داد.

* دستگاه‌های اجرایی در تدوین و اصلاح مقررات به نظر تشکل‌های اقتصادی توجه کنند

وکلای مردم در خانه ملت در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده این طرح را مورد بحث و بررسی قرار دادند و با 149 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع از 210 نماینده حاضر در صحن علنی آن را به تصویب رسانده و دستگاه‌های اجرایی را مکلف کردند که به هنگام تدوین و یا اصلاح مقررات، قطعنامه‌ها و رویه‌های اجرایی، نظر اتاق‌ها و تشکل‌های اقتصادی ذیربط را استعلام و مورد توجه قرار دهد.

* انصاری: نباید پاسخگویی را از دولت به بخش خصوصی منتقل کنیم

جمشید انصاری نماینده زنجان در مجلس در جریان بررسی ماده 4 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، در اخطاری با استناد به اصل 60 قانون اساسی با بیان اینکه طبق قانون قوه مجریه موظف است شاخص‌های متفاوتی را برای کشور تعیین کند و این موضوع از اختیارات دولت است، گفت: در ماده 4، اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به سنجش و اعلام شاخص‌های ملی محیط کسب و کار در ایران به تفکیک استان‌ها، بخش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی شده است، در حالی که این موضوع از اختیارات دولت است و با تصویب این ماده، از فردا دولت در خصوص این موضوع پاسخگو نخواهد بود.

وی همچنین گفت: ما با تصویب این ماده پاسخگویی را از دولت گرفته و به بخش‌های غیردولتی و غیرحکومتی منتقل می‌کنیم.

در ادامه علی لاریجانی ضمن وارد ندانستن اخطار انصاری گفت: اشکالی ندارد که دو دستگاه دیگر در کشور را نیز موظف به انجام این کار کنیم و موظف کردن اتاق‌ها به معنای نفی وظایف مرکز آمار یا دولت نیست.

* وزارت اقتصاد موظف به بهبود جایگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی کسب و کار شد

بهارستان نشینان در ادامه بررسی طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده 4 طرح مذکور را با 135 رای موافق، ‌9 رای مخالف و 5 رای ممتنع از 204 نماینده حاضر در صحن علنی تصویب و اتاق‌ها را موظف کردند به منظور اطلاع سیاست‌گزاران از وضعیت محیط کسب و کار در کشور شاخص‌های ملی محیط کسب و کار در ایران را تدوین و به طور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استان‌ها، بخش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی، سنجش و اعلام کنند.

به موجب این مصوبه مجلس، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز موظف شد با همکاری دستگاه‌های اجرایی و نهادهای بین‌المللی، جایگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی کسب و کار را بهبود بخشد و وضعیت اقتصادی مناسب کشور را به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی کند.

* اتاق‌های بازرگانی و تعاون موظف به ایجاد انسجام در ‌صادرات غیرنفتی شدند

نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده 5 این طرح را با 113 رای موافق، 2 رای مخالف و 17 رای ممتنع از 194 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند که بر اساس این مصوبه مجلس، اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شدند فهرست ملی تشکل‌های اقتصادی را تهیه و تغییرات آن را اعلام کنند.

همچنین در آن دسته از فعالیت‌های اقتصادی که فاقد تشکل فعال هستند، اتاق‌ها موظفند برای ساماندهی و ایجاد تشکل‌های اقتصادی فعال، زمینه‌های لازم را ایجاد کنند و در فعالیت‌هایی که تشکل‌های موازی وجود دارد، زمینه ادغام، شبکه سازی، یکپارچه‌سازی و انسجام تشکل‌های موازی را فراهم کنند.

بهارستان‌نشینان در تبصره یک این ماده، اتاق‌ها را موظف کردند در فعالیت‌های صادرات غیرنفتی با ایجاد انسجام، هماهنگی و تقسیم کار، از فعالیت موازی تشکل‌ها جلوگیری کنند و همه تشکل‌های اقتصادی نیز موظفند در اجرای احکام این ماده با اتاق‌ها همکاری کنند.

وکلای ملت در تبصره دوم ماده مذکور مقرر کردند موسسان و مدیران تشکل‌های اقتصادی نباید مانع عضویت داوطلبان جدید واجد شرایط و استفاده آنها از منافع حضور در این تشکل‌ها شوند. نظارت بر فعالیت تشکل‌های اقتصادی و بررسی شکایات واصله بر عهده اتاق‌هاست.

* انتقاد جهانگیرزاده از استناد نماینده دولت درباره یک ماده طرح بهبود فضای کسب و کار

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در جریان بررسی ماده 6 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، در اخطاری با استناد به اصل 57 قانون اساسی با بیان اینکه تهیه برنامه ملی آماری کشور بر عهده شورای عالی آمار است، گفت: در قانون برنامه پنجم تصویب کردیم که تمام آمارهای کشور از طریق مرکز ملی آمار اعلام شود اما در ماده 6 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار مجموعه جدیدی برای اعلام این موارد آورده شده است.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش، طی تذکر آئین نامه‌ای، نسبت به اظهارات نماینده دولت درباره ماده 6 طرح مذکور انتقاد کرد و گفت: نماینده دولت در بیان توضیحات خود به مواد 62 70 و 72 قانون برنامه پنجم استناد کرد‌ در حالی که مشخص نیست کجای این موارد به وظایف مرکز آمار مربوط می‌شود لذا بهتر است نماینده دولت استناد دقیق‌تری داشته باشد و دقیق صحبت کند.

در ادامه محمد‌رضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، با ذکر این نکته که ما متوجه نشدیم اخطار شما دقیقا چیست، گفت: اصلا 57 قانون اساسی در رابطه با اختیارات قوای سه‌گانه است.

* تصویب ماده 6 به جلسات آتی پارلمان موکول شد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز از ماده یک تا 5 طرح بهبود مستمر فضای کسب و کار را مورد رسیدگی قرار دادند و پس از بررسی پیشنهاد حذف ماده 6 و عدم تصویب آن ادامه رسیدگی به این طرح را به جلسات آتی پارلمان موکول کردند.

در ماده 6 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار آمده است: مرکز آمار ایران موظف است برنامه ملی آماری کشور موضوع ماده 54 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه را طوری تهیه کند که بر اساس آن اطلاعات آماری مورد نیاز برای فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران در ایران در پایگاه اطلاعات آماری کشور به شکل مستمر و روز آمد ارائه شود.

این ماده می‌افزاید: اقلام و اطلاعات آماری مورد نیاز سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی که باید به شکل مستمر در این پایگاه منتشر شود، توسط شورای گفت و گو تعیین می‌شود.ژ

* نطق‌های میان دستور

** موسوی: جریان‌‌ فتنه و انحراف‌ به فکر تصاحب "مجلس نهم" و تبدیل آن به "مجلس ششم" هستند

دستورکار بعدی نمایندگان نطق‌های میان دستور بود که سیدیونس موسوی سرچشمه نماینده مردم فیروزآباد به عنوان نخستین ناطق با تبریک عید سعید غدیر و با بیان اینکه غدیر روز معرفی امامت و ولایت و اکمال دین است، اظهار داشت: همان طور که پس از رحلت پیامبر عده‌ای تمام بیعت‌ها را فراموش کرده و علی را خانه‌نشین کردند، پس از رحلت امام خمینی (ره) نیز همین ماجرا پیش آمد و برخی به نظام پشت کردند.

وی افزود: این افراد در جبهه دشمن قرار گرفتند، با نظام رو در رو شدند و برای تضعیف نظام و دولت از هیچ کوششی فروگذاری نکردند که نمونه‌اش جریان فتنه و انحرافی است که هنوز از رو نرفته و به دنبال تصاحب مجلس نهم هستند.

این نماینده مجلس ادامه داد: این جریان‌ها می‌خواهند مجلس نهم را تصاحب کنند تا این مجلس نیز مانند مجلس ششم سنگری برای مقابله با نظام و مقام معظم رهبری باشد ولی باید بگویم که اینها سخت در اشتباهند.

وی با تاکید بر اینکه عمر کشورهای استکباری رو به پایان است و ما هر روز شاهد فروپاشی کاخ‌های قدرت غرب هستیم، گفت: سران آمریکا باید بدانند با توطئه و ترور نمی‌توانند کاری از پیش ببرند و خیال نکنند که در ایران تنها یک سردار سلیمانی وجود دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


** میرزایی: گزارش آژانس آلوده به اغراض سیاسی است

در ادامه علی میرزایی نماینده مردم فومن طی نطق میان دستور با اشاره به موج بیداری اسلامی در منطقه گفت: گسترش موج بیداری اسلامی در منطقه، استکبار جهانی به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی را بر آن داشت که برای مقابله با بیداری اسلامی که متاثر از انقلاب اسلامی ایران است، به پا خیزند.

وی اضافه کرد: تحولات انقلابی و اسلامی که تحت تاثیر انقلاب ایران است، آمریکا را مجبور کرد تا فشارهایی علیه ایران انجام دهد که گزارش اخیر آژانس که آلوده به اغراض سیاسی است، اتهام زنی به ایران مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای، اتهام واهی ترور سفیر عربستان در واشنگتن، صدور قطعنامه‌های تحریمی و فروش سلاح به کشورهای عربی با حربه ایران هراسی از جمله این تهدیدها و فشارها علیه ایران است.

این نماینده مجلس با اشاره به رقابت‌های انتخاباتی، آنها را یکی از عوامل پیشرفت کشور و افزایش مشارکت مردم در انتخابات دانست و تاکید کرد: این رقابت‌ها به شرطی درست است که در چارچوب قانون باشد چراکه در غیر این صورت جامعه دچار تشتت شود و در این میان هر کسی به منافع خود می‌اندیشد.

** اولیا: نمی‌دانم چرا قانون‌شکنی و قانون‌گریزی افتخار شده است

همچنین علی‌اکبر اولیا نماینده مردم یزد نیز در نطق میان دستور خود اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران بعد از 14 قرن از بعثت رسول اکرم (ص) و با هدایت حضرت امم خمینی (ره) و حضور همه جانبه مردم و تقدیم صدها هزار شهید، جانباز و ایثارگری انسان‌های پیدا و پنهان به پیروزی رسید تا با دو شرط اسلامیت و جمهوریت هم مردم به سعادت برسند و هم اینکه الگویی برای همه مسلمانان عالم باشد.

اولیا ضمن تاکید بر این نکته که امروز حفظ نظام بر همه ما واجب است، گفت: حفظ نظام در برابر تهدیدات دشمنان خارجی و داخلی در واقع به معنای حفظ اسلامیت و جمهوریت نظام است.

عضو فراکسیون اقلیت مجلس اظهار داشت: در حالی که انتخابات باید مظهر مشارکت ملی باشد و همه کسانی که در چارچوب قانون اساسی به سربلندی کشور می‌اندیشیند در آن فعال باشند. به نظر می‌رسد که پاره‌ای غفلت‌ها و خدایی ناکرده خودمحوری‌ها ما را از رمز بقای انقلاب یعنی وحدت دور ساخته است.

وی اضافه کرد: این روزها برخی بزرگان اصولگرا که مناصب رسمی هم در نظام دارند و باید نقش پدری را برای همه ملت ایفا کنند، به جای فراخواندن همه مردم حول محورهای وحدت با کنار گذاشتن و نادیده گرفتن بخش بزرگی از جامعه فقط به وحدت اصولگرایان می‌اندیشند و غصه آنها را می‌خورند.

** کوهکن: آمانو پادوی آمریکاست/ ترکیه مراقب "پوست موز" آمریکائی‌ها باشد

محسن کوهکن نماینده مردم لنجان نیز در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: ما کاری به آقای آمانو نداریم که به عنوان یک پادو و حرف گوش کن آمریکا گزارش اخیر خود را ارائه کرد. بحث ما این است که اگر قرار است ما عضویت در یک مجمع بین المللی و جهانی داشته باشیم و سال‌های سال یا یک اراده غیر کارشناسی همچنان وقت ما را تشکلی که عضو آن هستیم بگیرد و هیچ اهرم و ساز و کار حمایتی برای عضو خود نداشته باشد اساسا اصل و فلسفه عضویت ما در آن تشکل زیر سؤال می‌رود.

کوهکن ادامه داد: البته این سخن من بدان معنا نیست که همین فردا ما از آژانس خارج شویم. اما از مسئولین دیپلماسی کشور می‌خواهیم که با طرح این موضوع توجه داشته باشیم.

این نماینده مجلس در بخشی از سخنان خود گفت: بر اساس اطلاعاتی که در دست هست نشان می‌دهد که صرفا توطئه‌ها و برنامه‌ریزی‌های آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به سمت و سوی تحریم اقتصادی نیست و در این مسیر هم اهدافی دنبال می‌شود.

کوهکن گفت: یک سرمایه گذار ایرانی در یک رقابت فشرده در یکی از کشورهای همسایه اجرای طرح بزرگی را برنده می‌شود و قرار بود که این فرد فعالیت خود را از اسفند سال گذشته شروع کند ولی ناگهان یک خبر غیر موثق دستگاه نظارتی استان محل زندگی آن فرد را حساس می‌کند که بررسی این خبر ماه‌ها به طول می‌انجامد و کار به جایی می‌رسد که آن سرمایه گذار در چارچوب ضوابط و مقررات کشور مقصد در حال از دست دادن آن پروژه عظیم است.

کوهکن خطاب به کارگزاران کشور ترکیه گفت: مواظب پوست موز و خربزه‌ای را که آمریکایی‌ها جلوی پای شما گذاشته‌اند باشید؛ شما کسانی بودید که حتی در 8 سال تجاوز رژیم بعث به ایران با هوشیاری می‌خواستید اقتصاد با تورم چند درصدی خودتان را نجات دهید. لذا باید حواس‌تان را جمع کنید.

** محجوب: قانون کار قانون مظلومان است

همچنین علیرضا محجوب نماینده مردم تهران نیز به عنوان آخرین ناطق ضمن گرامیداشت هفته بسیج و سالروز تصویب قانون کار اظهار داشت: قانون کار حاصل یک کار پر زحمت است و به همین جهت است که در بسیاری از نقاط دنیا قانون کار را قانون دوم کشور‌ها می‌دانند، بنابراین کسانی که هر حرکتی در این رابطه انجام می‌دهند، باید کاملا مراقبت حرکات، نوشته‌ها، گفته‌ها و جملات باشند همچنین این قانون، قانون مظلومین است، نباید به سخره گرفته شود.

نماینده مردم تهران ادامه داد: در یکی از مواد این قانون به انعطاف برای حل اختلافات، تقویت بیمه بیکاری، تقویت تشکل‌ها‌ی کارگری و حق اعتراض صنفی آنها اشاره شده است.

محجوب گفت: نادیده گرفتن موضوع قراردادهای کار، تعیین حداقل دستمزد و حق عیدی و پاداش که مشروط به شرایط اقتصادی شده و ماده‌ای که حقوقی را به صورت یک طرفه به کارفرما داده از جمله نکات مورد توجه است.

* لوایح بیمه بیکاری و حمایت از کودکان و نوجوانان اعلام وصول شد

در ادامه جلسه امروز حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که بر این اساس لایحه بیمه بیکاری و لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان اعلام وصول شد.

* 6 نماینده مجلس خواستار لغو مصوبه حقوق مدیران سیاسی شدند

در ادامه جلسه علنی امروز، احمد توکلی، محمد دهقان، علی‌رضا زاکانی، پرویز سروری، حسین فدایی، الیاس نادران و حسین نجابت در نامه‌ای به دیگر همکاران خود در مجلس مصوبه مجلس در مورد حقوق مادام العمرمقامات سیاسی را غیرقابل قبول دانستند و با ارائه دو پیشنهاد خواستار اصلاح و یا لغو این مصوبه شدند.

* تذکرات شفاهی بهارستان‌نشینان

** شبان‌پور خواستار تسریع در احداث ایستگاه راه‌آهن مردودشت شد

حسن شبان‌پور نماینده مردم مرودشت در تذکری شفاهی ضمن گرامیداشت هفته بسیج خواستار پیگیری مسائل درمانی در حوزه انتخابیه‌اش شد و اظهار داشت: شهر مردودشت و بیمارستان شهید مطهری در بین راه شیراز و اصفهان است و کلیه خطراتی که در این مسیر قرار دارد، به این بیمارستان ارجاع داده می‌شود.

وی بر همین اساس از وزیر بهداشت خواست که عنایت ویژه‌ای را در رسیدگی به این بیمارستان داشته باشد و گفت: اکثر بیماران شمال استان فارس به این بیمارستان مراجعه می‌کنند و درخواست بنده این است که مشکلات این بیمارستان حل شود.

شبانپور در تذکر دیگر به استان راه‌آهن شهر مردودشت اشاره کرد و گفت: به لطف خدا و حمایت‌‌های مسئولین قطار راه‌آهن ایستگاه اصفهان به شیراز تکمیل شده ولی هنوز ایستگاه شهر مردوشت تکمیل نشده است و مسافرین در این منطقه با مشکلات عدیده روبه رو هستند.

وی بر همین اساس از وزیر راه و ترابری خواست که نسبت به تکمیل و تسریع در احداث راه آهن مردودشت اقدام لازم را انجام دهد.

** حسن‌پور: حقوق مادام‌العمر "ناچسب‌ترین برچسب" است/ ‌‌به رسانه‌ها تذکر دهید

شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان نیز طی تذکری شفاهی با استناد به بند 11 ماده 23 آئین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: تذکر بنده در خصوص طرح استسفاریه تبصره 3 ماده 71 و ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشور است.

نماینده مردم سیرجان با اشاره به مصوبه جنجالی اخیر مجلس گفت: حقوق مادام‌العمر ناچسب‌ترین برچسبی است که بر این مصوبه اطلاق می‌شود، از هیئت رئیسه مجلس انتظار می‌رود که مجلس را اداره کند و رعایت شان و منزلت مجلس را هم کند و در عین حال از جایگاه قانونی نمایندگان دفاع به عمل آورد.

این نماینده مجلس همچنین از هیئت رئیسه مجلس خواست که به رسانه‌ها تذکر دهد تا از فضا سازی علیه نمایندگان مجلس دست بردارند و اگر واقعا معتقد به روشنگری و شفاف‌سازی هستند، سیر تصویب این قانون و زمان آن را اعلام و متذکر شوند که استفساریه هیچ تغییر و ماهوی در اصل قانون نمی‌دهد و نمایندگان به دنبال حقوقی غیر از حقوق مصوب سایر افراد برای خود نبوده و نیستند.

** محمد‌رضا باهنر در پاسخ به تذکر حسن‌پور گفت که بسیاری از بحث‌ها در این رابطه واقعیت ندارد و البته اشکالاتی هم در تفسیر وجود دارد اما به احتمال زیاد شورای نگهبان با این تقسیر مخالفت می‌کند و انشا‌الله زمانی که این طرح به مجلس آمد آن را هم اصلاح می‌کنیم.

** قاضی‌پور: وزیر کار در اصلاح قانون کار حامی کارگران باشد

در ادامه نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه طی تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس با تبریک هفته بسیج، تذکر خود را مربوط به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و به شیخ‌الاسلامی گلایه کرد که به عنوان وزیر کار هیچ گونه حمایتی از کارگران نمی‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و مجلس شورای اسلامی حامی سرسخت کارگران هستند، خطاب به وزیر تعاون گفت: شما باید همواره طرفدار و حامی کارگران باشید، نه حامی‌ دست‌اندازان به بیت‌المال و افرادی که وام‌های کلان با سود اندک از بیت‌المال می‌گیرند.

قاضی‌پور در پایان اظهار امیدواری کرد وزیر تعاون در اصلاح قانون کار حامی کارگران باشد و از نظر و مشورت خانه کارگر و نمایندگان کارگری استفاده کند.

** حیدری: "زیرمیزی" گرفتن پزشکان جراح به "رومیزی" تبدیل شده است

همچنین فخر‌الدین حیدری نماینده مردم سقز و بانه در تذکر شفاهی در صحن مجلس با تبریک هفته بسیج تذکر خود را مربوط به وزیر بهداشت و درمان دانست و گفت: این تذکر در خصوص وضعیت اسفناک گرفتن زیرمیزی از سوی برخی از پزشکان جراح در کشور است چرا که این موضوع تا حدی در جامعه نهادینه شده است که زیرمیزی به رو میزی تبدیل شده و به صورت علنی در بین بیماران و پزشکان مطرح و دریافت می‌شود.

این نماینده مجلس تذکر بعدی خود را مربوط به وزیر نفت و نیرو در خصوص عدم اجرای بند 66 بودجه سال 90 دانست و گفت: مجلس در بودجه امسال مساجد روستایی را از پرداخت هزینه‌های مصرفی آب، برق و گاز معاف کرده اما متاسفانه در استان کردستان این بند 66 اجرا نشده و هنوز ادارات و شرکت‌های آب، برق و گاز برای مصارف مساجد روستایی قبض صادر می‌کنند.

این نماینده مجلس ادامه داد: بجاست تا وزارت نفت و نیرو به این موضوع توجه کنند تا بودجه امسال به طور کامل اجرا شود.

حیدری در تذکر سوم خود خطاب به وزیر کشاورزی گفت: اخیرا سهمیه سوخت کشاورزان در شهرستان سقز و بانه قطع شده است لذا لازم است تا وزیر بداند با بالا رفتن قیمت سوخت، نهادهای کشاورزی و ادوات کشاورزی تنها برای از بین بردن کشاورزی کافی بود.

** موسوی: قانون حمایت از شغل‌های زیان‌آور باید اصلاح شود

در پایان نیز سیدناصر موسوی نماینده مردم فلاورجان در اخطار قانون اساسی خود به اصل سوم بند 9 قانون اساسی استناد کرد و گفت: متاسفانه برخی از مسئولین بودجه‌هایی را که مربوط به برخی از استان‌ها است و باید به کل استان منتقل شود، تنها به برخی شهرستان‌ها منحصر می‌کنند لذا با این کار برخی از شهرستان‌ها و روستاهای دیگر از بودجه کمتری بهره‌مند می‌شوند و این موضوع نشان کامل تبعیض ناروا است.

نماینده فلاورجان در مجلس در تذکر دیگری گفت: یکی از سخت‌ترین مشاغل رانندگی در جاده‌ها است اما قانون حمایت از شغل‌های زیان‌آور شامل این شغل نمی‌شود لذا لازم است تا اصلاح این قانون در دستور کار قرار گیرد تا این قانون شامل این شغل نیز بشود.

* پایان نشست علنی امروز

نشست بعدی بهارستانی‌ها روز سه شنبه اول آذر و با ادامه دستور هفته‌ای خواهد بود.

محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس، در ساعت ۱۱:۵۵ دقیقه ظهر امروز، زنگ پایان نشست علنی امروز را به صدا درآورد.

وی در پایان جلسه اعلام کرد که نشست بعدی نمایندگان روز سه‌شنبه اول آذر، با بررسی ادامه دستور هفته‌ای مجلس است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016