سه شنبه 20 دی 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

۵۲۹ نفر اعدام، ۵۹۷ فعال سياسی و مدنی محکوم و ۴۶۱۵ نفر بازداشت شده در سال ۲۰۱۱، هرانا

نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران با انتشار گزارشی نقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ را مورد بررسی آماری قرار داد. طبق گزارش ارائه شده توسط اين نهاد، از مجموع ۲۷۵۱ گزارش ۱۱۲۰۰۷۷ مورد نقض موارد و بندهای مقاوله نامه‌های حقوق بشری جاری مستند شده در ايران صورت گرفته است. گزارش را بخوانيد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


خبرگزاری هرانا – نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران با انتشار گزارشی نقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ را مورد بررسی آماری قرار داد.

طبق گزارش ارائه شده توسط اين نهاد، از مجموع ۲۷۵۱ گزارش ۱۱۲۰۰۷۷ مورد نقض موارد و بندهای مقاوله نامه‌های حقوق بشری جاری مستند شده در ايران صورت گرفته است.

اين گزارش که در ۱۱ رسته حقوق مورد بررسی قرار گرفته است بر اساس اعلام مسئولين جمع آوری آمار با ۳% خطا يکی از نادر‌ترين گزارشات آماری نقض حقوق بشر است که به صورت ماهانه توسط اين نهاد جمع آوری می‌شود.

مسئول نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: «طبق آمار ارائه شده در اين گزارش تمرکز مدافعان حقوق بشر در سال ۲۰۱۱، ۴۲ درصد در تهران و ۵۸ درصد در ساير نقاط کشور بوده است که ضعف نهاد‌های مدنی در شهر‌های حاشيه‌ای کشور را نشان می‌دهند.»

وی در ادامه افزود: «بر اساس اين گزارش در سال ۲۰۱۱، ۴۹۸ نفر از سوی دستگاه قضايی به اعدام محکوم شده و ۵۲۹ نفر نيز در استان‌های مختلف کشور اعدام شدند.»

وی هم چنين خاطر نشان کرد: «از ميان اعدام شدگان ۶۱ نفر در ملاء عام اعدام شدند که برابر با ۱۲% اعدام شدگان است، طبق اين گزارش ۳۲۳ نفر از اعدام شدگان مرد، ۶ تن زن و ۲۰۰ تن با جنسيت نامعلومی بوده‌اند.»
۷۶% اعدام شدگان با اتهام جرايم مربوط به مواد مخدر در ايران اعدام شدند، ۱۱% نيز به اتهام تجاوز به عنف، ۵% نيز به اتهام قتل بوده است.

طبق گزارش ياد شده ۱۳ درصد اعدام شدگان در استان تهران، ۱۲% در آذربايجان غربی و ۱۰% آن‌ها نيز در خراسان رضوی اعدام شده‌اند.

مسئول نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ادامه به گزارشگر هرانا گفت: «بر اساس تحقيقات آماری انجام شده ۲۹% اعدام‌های سال ۲۰۱۱ از سوی نهادهای مدنی اعلام شده است و ۷۱% ديگر آن نيز توسط دستگاه قضايی اعلام شده است.»

در طی يکسال گذشته مراجع قضايی حکومت ايران اعم از بدوی و تجديد نظر، اقدام به صدور ۱۸۵۰۸ماه حبس (تعليقی و تعزيری) نموده‌اند که از اين مقدار، حوزه اصناف ۵۸۴ ماه، حوزه اقليت‌های ملی-قومی ۲۵۳۸ ماه، اقلييت‌های مذهبی ۳۷۷۶ ماه، انديشه و بيان ۹۵۵۴ ماه، دانشجويان ۱۲۳۹ ماه، زنان ۷۷ ماه، کودکان ۵۴ ماه، فرهنگی ۲۲۲ ماه، کارگران ۴۶۴ ماه را به خود اختصاص داده‌اند.

در بررسی جزئی آمار دستگاه قضايی ۵۹۷ تن از شهروندان را بيش از ۳۰۲ سال محروميت از حقوق اجتماعی، بيش از ۱۴۲۶ سال محکوميت حبس تعزيری و ۱۱۶ سال حبس تعليقی محکوم نموده است.

هم چنين اين فعالين به يک ميليارد و شش و شش ميليون تومان جريمه نقدی و ۳۲۷۶ ضربه شلاق محکوم شدند.
بر اساس اين گزارش در طی سال ۲۰۱۱ نيروهای امنيتی ۴۶۱۵ شهروند را بازداشت نموده‌اند که از اين تعداد ۱۷۷۰ مورد آن به صورت موردی و ۲۸۴۵ مورد آن به صورت بازداشت فله‌ای يا بدون مشخص شدن هويت بازداشت شده بوده است.

در اين رابطه، اصناف ۱۱۲ مورد بازداشت، اقليت‌های قومی ۶۰۶ مورد، اقليت مذهبی ۳۷۶ مورد، انديشه و بيان ۳۱۸۱ مورد، دانشجويان ۱۶۹ مورد، زنان ۱۰ مورد، فرهنگی ۱۳۴ مورد، کارگران ۲۲ مورد، کودکان ۳ مورد را شامل می‌شوند.

برای مشاهده اين گزارش [اينجا] کليک کنيد


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016