پنجشنبه 24 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کلینتون: مذاکرات استانبول فرصتی برای ایران است

به گزارش راديو فردا هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته است، مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ در استانبول یک فرصت برای ایران است و «ضروری» است که این کشور به نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ایش پاسخ دهد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


هیلاری کلینتون گفت: «هرچند ما بر دیپلماسی تاکید داریم و آن را به عنوان اولویت اصلی دنبال می کنیم، ولی ایران باید به شکل فوری و اضطراری، نگرانی های جامعه جهانی را برطرف کرده و همکاری های سازنده نشان دهد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم کلینتون در جمع وزیران خارجه کشورهای موسوم به گروه هشت گفت: گفت وگوهایی پیش رو میان کشورهای پنج به علاوه یک و ایران، «فرصت و شانس مناسبی برای ایران است که به طور جدی، به نگرانی های جامعه جهانی پاسخ دهد.»

وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما باور داریم هنوز راه زمان برای دیپلماسی هست اما برای ایران اضطراری و فوری است که به میز مذاکرات برگردد و فضایی سازنده و مشخص و جدی ایجاد کند که بتوان بر اساس آن نتیجه گرفت و پشرفت مشخص داشت.»

قرار است دور تازه مذاکرات هسته ای ايران با کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان، گروه موسوم به ۱+۵، در روز ۲۶ فروردين ماه در استانبول برگزار‌ شود.

کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که درپوشش برنامه هسته ای خود در صدد دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح هسته ای است. ايران با رد اين اتهامات می گويد، برنامه هسته ايش کاملا صلح آميز و در راستای توليد انرژی است.

کشورهای گروه ۱+۵ در تلاشند تا از طريق گفت و گو ايران را به همکاری برای حل نگرانی های جامعه بين المللی در خصوص برنامه هسته ای اين کشور ترغيب کنند. آخرين دور مذاکرات ايران و گروه ۱+۵ بدون دستيابی به نتيجه ای در ژانويه سال ۲۰۱۱ در استانبول انجام شد.

روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز روز يکشنبه از تنظيم «طرح اوباما» برای اين مذاکرات خبر داده و نوشت که درخواست اکيد باراک اوباما از ايران برچيدن تاسيسات هسته ای «فردو» در قم و نيز خارج کردن تمامی اورانيوم غنی شده ای است که ايران تاکنون توليد کرده است.

علی‌اکبر صالحی ، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در واکنش درباره برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌های غربی مبنی بر اينکه ۱+۵ در مذاکرات آتی با ايران شروطی را مطرح خواهد کرد، گفت: «موارد مطرح شده تنها موضوعات رسانه‌ای است و ما نمی‌توانيم مبنای قضاوت خودمان را مسائل منعکس شده در رسانه‌ها قرار دهيم.»

آقای صالحی همچنین گفته است: «گذاشتن هر شرط و شروطی قبل از نشست يعنی نتيجه‌گيری قبل از مذاکره که کاملا بی‌معناست و هيچ يک از طرفين شروطی را که قبل از مذاکره گذاشته می‌شود نخواهد پذيرفت.»

شورای امنیت تاکنون طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورد و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند.

ایران این قطعنامه ها را رد کرده و به فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را گسترش داده است. جدای از قطعنامه های شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های یکجانبه ای در چند ماه اخیر علیه ایران به اجرا گذاشته اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016