سه شنبه 12 اردیبهشت 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

محمدعلی دادخواه به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت و تدریس محکوم شد: "این حکم زور است"

کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران ـ محمد علی دادخواه، حقوقدان و فعال حقوق بشر صبح روز شنبه ۹ اردبیشهت ماه در حالیکه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برای دفاع از جلسه دادگاه یکی از موکلانش رفته از تایید حکم ۹ سال حبس خویش از سوی دادگاه تجدید نظر مطلع شده است. محمد علی دادخواه با اظهار اینکه منتظر ابلاغ حکم و رفتن به زندان است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« صبح روز شنبه که برای دفاع از ارژنگ داودی یکی از موکلانم به دادگاه انقلاب رفته بودم آنجا قاضی شعبه به من گفت که حق دفاع ندارم، گفت خودتان باید به زندان بروید، گفت حکم تان از سوی دادگاه تجدید نظر قطعی شده و منتظر ابلاغ باشم. بر اساس این حکم من به ۹ سال حبس تعزیری، ده سال محرومیت از وکالت، ده سال محرومیت از تدریس، جزای نقدی و شلاق محکوم شده ام که ظاهرا حکم شلاق دارد تبدیل به جزای نقدی می شود.»

این حقوقدان در پاسخ به اینکه آیا حکم را دیده است، گفت:« متاسفانه این رویه دادگاه انقلاب برای سال ها شده است که حکم را به متهم نشان نمی دهند. فقط اعلام می شود و حالا من منتظر ابلاغش و رفتن به زندان هستم. »



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


محمد علی دادخواه با تاکید بر اینکه تایید حکم دادگاه بدویش را به هیچ وجه عادلانه نمی داند، گفت: « من هیچ خطایی نکردم. من حقوقدانی بودم که بر سرزمینم علاقمند بودم و از حقوق مردمان سرزمین دفاع کردم. اگر آنها به وکیل جوان توسری خورده، نفس بریده، طعم آزادی نچشیده، منت کشیده اعتقاد دارند او دیگر از نگاه من وکیل نیست. شما به چاقویی اعتقاد دارید که برنده باشد. وکیل باید شجاع، منطقی و قانون گرا باشد که من سعی کردم اینطور باشم و به همین دلیل هم هیچگاه از سوی دادگاه انتظامی کانون وکلا احضار نشدم.»

محمد علی دادخواه، وکیل برجسته ای که وکالت بسیاری از فعالان سیاسی، دانشجویان و عقیدتی را مانند حسین رونقی ملکی، ابراهیم یزدی، یوسف ندرخانی،کشیش محکوم به اعدام را به عهده داشته است با اظهار تاسف از اینکه نتوانسته از موکلش روز شنبه دفاع کند، گفت:« ارژنگ داودی، موکلم به محاربه و اعدام محکوم شده است، من رفته بودم تا از او دفاع کنم که نشد و برگشتم! »

محمد علی دادخواه، حقوقدان و فعال حقوق بشر در تاریخ ۳۱ اردبیهشت ماه سال گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به دلیل اتهام های متعددی مانند عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر،مصاحبه ها با رسانه های خارجی و حتی داشتن وکالت پرونده مترو اصفهان مورد بازخواست قرار گرفت. او بر اساس حکم دادگاه بدوی که در تیرماه اعلام شد به ۹ سال حبس تعزیری، ۱۰ سال محرومیت از وکالت و تدریس محکوم شد. در حال حاضر به گفته قاضی صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی دادگاه تجدید نظر عینا حکم دادگاه بدوی را تایید کرده و به زودی حکم به او ابلاغ خواهد شد.

همچنین دفتر این وکیل و فعال حقوق بشر در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۳۸۷ با حمله ماموران و ادعای آنان مبنی بر یافتن اسلحه و مواد مخدر در دفترش پلمب شد و برای او پرونده ای در این خصوص گشوده شد علیرغم اینکه او بارها اعلام کرد که این ها متعلق به او نیست.

محمد علی دادخواه در پاسخ به اینکه آیا به دیوان عالی کشور نسبت به این حکم اعتراض خواهد کرد، گفت:« دیگر اعتراضی نخواهم کرد چون اساسا این حکم را برخلاف آیین دادگری و عدالت می دانم. اصلا دادگاه انقلاب چه حقی دارد که من را از وکالت و تدریس محروم کند، این ها جز اختیارات دادگاه انتظامی کانون وکلا است و نه دادگاه انقلاب. اما متاسفانه آنها کار خودشان را می کنند، این حکم زور است. با این حال من فرار نخواهم کرد و از کشورم خارج نخواهم شد، می روم زندان یا بیرون می آییم یا در همانجا می میمیریم.»

این حقوقدان و وکیل حقوق بشر که به اتهامات متعددی در دادگاه بدویش محکوم شده بود در پاسخ به اینکه آیا سند و مدرک قانونی نسبت به اثبات اتهام هایش در دادگاه ارائه شده است، گفت:« به هیچ وجه سندی معتبر در خصوص اتهام هایم ارائه نشد. اول که در موسسه حقوقی راد که دفتر من نیز در آنجاست مواد مخد واسلحه گذاشتند و بعد حمله کردند به دفتر، و گفتند که اینها متعلق به من است. من هم گفتم نه خیر مال من نیست. بعد گفتند که شما با مصاحبه ها و سخنرانی هایتان بر علیه امنیت کشور اقدام کردید. اما من بیشتر مصاحبه ها و سخنرانی هایم در خصوص فرهنگ ایران، نوروز، هفت سین، کوروش و درباره تاریخ ایران بوده است. همه سخنرانی های من درحوزه دانشم که حقوق بین اللمل و فرهنگ ایران است، بوده است. بنابراین شامل هیچکدام از آن اتهامی که آنها اعلام می کردند نمی شده است.»

این حقوقدان در گفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران پس از تشکیل دادگاه بدویش در سال گذشته گفته بود: « به من گفتند که اقدامات من بوی ملی گرایی می دهد و استنباط دادستان این بود که اقدامات ملی گرایی در حد ارتداد است. من گفتم در این موارد وارد نیستم ولی البته که همیشه از موروث فرهنگی مانند نوروز در حد توانم دفاع کردم. پیامبر اسلام می گوید حب الوطن من الایمان . حالا من باید کدام را بپذیرم و باید چه کنم؟»

محمد علی دادخواه با اظهار اینکه ماندن را به گریختن از کشور ترجیح می دهد، گفت:« خیلی ها به من در این مدت گفتند با تمام جوانب امینی من را از کشور خارج می کنند. اما من نمی گریزم و می مانم. از قدیم گفته اند بگو و مترس. من هم الان پای سخنانم و بازتاب شان ایستاده ام. بیایند من را ببرند، من آماده ام. جان من هیچ ارزشی در قبال پیشرفت این کشور ندارد.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016