سه شنبه 2 خرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

عفو بین‌الملل از امکان جنایت علیه بشریت در سوریه خبر داد

دويچه وله ـ عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود از احتمال ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط دولت سوریه خبر داد. این سازمان در گزارش خود از موارد متعدد شکنجه،‌کشتار و سوء رفتار با مخالفان سخن گفته است.


در این گزارش که روز سه‌شنبه (۲۲ مه/ ۲ خرداد) در لندن، مقر سازمان عفو بین‌الملل منتشر شد آمده است که دولت سوریه با استفاده از نیروی "مرگبار" خود و "شکنجه" زندانیان در طول ۱۴ ماه سرکوب اعتراض‌ها، ممکن است دست به جنایت علیه بشریت زده باشد.

در گزارش این سازمان حقوق بشری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به استفاده از "نیروی مهلک و قهر‌آمیز علیه اعتراضات صلح‌‌آمیز" متهم شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


عفو بین الملل با اشاره به "الگو"ی به‌کار رفته توسط دولت سوریه و "سوء استفاده‌های شدید" رژیم اسد در برخورد با مخالفان می‌نویسد که ممکن است این رویکرد به "جنایت علیه بشریت" تعبیر شود.

این سازمان حقوق بشری با اشاره به اعتراض‌هایی که از ماه مارس ۲۰۱۱ در سوریه آغاز شد از گسیل تانک‌ها به مناطق مسکونی، کشتن شرکت‌کنندگان در اعتراض‌های مسالمت‌آمیز، دستگیری هزاران نفر، استفاده از شکنجه و قطع ارتباط زندانیان سیاسی با خارج از زندان سخن گفته است.

عفو بین‌الملل می‌گوید، مقام‌های مسئول سوریه نتوانسته‌اند با تحقیقات مستقل در مورد کشتار غیر قانونی، شکنجه و دیگر موارد جدی نقض حقوق بشر همکاری کنند.

در این گزارش آمده است، شورای امنیت سازمان ملل متحد معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی را به دادگاه جنایی بین‌المللی ارجاع داد. اما این شورا چنین درخواستی را برای بشار اسد مطرح نکرده است. در گزارش افزوده شده، این فقدان در شرایطی ملاحظه می‌شود که «شواهدی الزام‌آور در اینکه نیروهای او (اسد) دست به جنایت علیه بشریت زده‌اند» وجود دارد.

اشاره به مدارک و شواهد

عفو بین‌الملل در گزارش خود به مدارک مربوط به شکنجه زندانیان، مرگ در زندان، تبعیض علیه اقلیت کرد و نبود تحقیق در مورد سوء استفاد‌ه‌های اعمال‌شده در سرکوب معترضان اشاره کرده است.

در این گزارش با اشاره به «طارق زیاد عبدالقادر که در ۲۹ آوریل ۲۰۱۱ دستگیر و سپس جسدش در ماه ژوئن به خانواده‌اش در حمص تحویل داده شد»، تأکید می‌شود که در بدن او آثار "جراحت‌های متعدد" مشهود بود.

در ادامه آمده است: «سوختگی‌های ظاهرا الکتریکی بر گردن و آلت تناسلی و سوختگی‌های دیگر و همچنین آثار دیگری که ظاهرا ناشی از ضربات شلاق و باتوم بر پهلوی او بود دیده می‌شدند.»

از نمونه‌های دیگری که از آن سخن رفته است مردی در شهر ساحلی بانیاس است که در سه روز بازداشت خود، ضرب و شتم، شلاق و اجبار برای "لیسیدن خون خود از کف زمین" را تحمل کرده است.

عفو بین‌الملل در انتقاد از آنچه که رژیم سوریه بر نوجوانان روا می‌دارد از محمد الملا عیسی، نوجوان ۱۴ ساله از دیرالزور، واقع در شرق این کشور نام می‌برد که به دلیل سر باز زدن از شرکت در رژه هواداران دولت به ضرب گلوله کشته شد.

این سازمان همچنین از اصلاحات سال گذشته بشار اسد مبنی بر لغو قانون شرایط اضطراری و برچیده شدن دادگاه ویژه امنیتی انتقاد می‌کند و می‌نویسد، این اصلاحات علی رغم اینکه گامی به جلو بودند «نتوانستند آزادی بیان و اجتماعات را به طور مؤثر تضمین کنند.»

بنا بر گزارش‌سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه که مقر آن در بریتانیا است بیش از ۱۲ هزار نفر از مردم سوریه که اکثریت آنها را غیر نظامیان تشکیل می‌دهند در اعتراض‌های ضد دولتی کشته شده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016