پنجشنبه 29 مهر 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

داستان صندلیهای خالی وحذف کنکور - پایان دوره رقابت برای ورود به دانشگاه، مهر

گروه حوزه و دانشگاه: افزایش ظرفیت دانشگاهها در سالهای اخیر، آموزش عالی را با پدیده صندلیهای خالی مواجه کرده است و 200 هزار صندلی خالی نشان می دهد که دیگر رقابت داوطلبان برای ورود به دانشگاه نیست بلکه رقابت برای تعیین گرایش و رشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از اینکه سال 85 قانون نحوه ساماندهی پذیرش دانشجو در دانشگاهها تحت عنوان قانون حذف کنکور در مجلس تصویب شد و بارها زمانهای مختلفی برای اجرای این قانون عنوان شد بالاخره مجلس تصمیم گرفت سال 92 را به عنوان سال حذف کنکور اعلام کند.

قانون نحوه ساماندهی پذیرش دانشجو (حذف کنکور) از سال 85 تصویب و بر اساس آن قرار شد از سال 90 کنکور حذف شود اما با توجه به اینکه اقدام جدی برای اجرای آن صورت نگرفت، مسئولان دولت و مجلس تصمیم به تأخیر در اجرای آن گرفتند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




بر همین اساس وزیر علوم در آبان ماه سال 88 پیشنهاد داد که زمان اجرای قانون حذف کنکور سه سال به تعویق بیافتد و در ادامه پیشنهاد داد کنکورهای فصلی در هر سال تا زمان اجرای کامل قانون انجام گیرد که پیشنهاد کامران دانشجو مبنی بر برگزاری چند کنکور در سال و یا برگزاری کنکورهای فصلی در کمیسیون آموزش مجلس رد شد و پیشنهاد وزیر علوم مبنی بر تأخیر سه ساله قانون حذف کنکور مورد بررسی قرار گرفت.

در نهایت تصمیم نهایی برای حذف کنکور اخذ و سال 1392 به عنوان سال حذف کنکور اعلام شد که این موضوع به وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش اعلام شد.

کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آخرین اظهار نظر خود درباره حذف کنکور گفت: ما الان صندلی خالی داریم و رقابت برای رشته و گرایش است. 200 هزار صندلی خالی در آموزش عالی نشان می دهد که دیگر رقابت داوطلبان برای ورود به دانشگاه نیست. اما حدود 14 رشته خاص وجود دارند که رقابت برای ورود به این رشته ها صورت می گیرد. پس حتما باید معیاری برای سنجش داوطلبان جهت ورود به این رشته های وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: تصمیمات لازم برای کنکور در کمیته که وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم،‌ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و وزیر بهداشت عضو آن هستند گرفته می شود.

وزیر علوم درباره زمان دقیق حذف کنکور گفت: ما به مجلس سال 1393 را برای حذف کنکور پیشنهاد دادیم اما مجلس به این جمع بندی رسید که سال 1392 سال حذف کنکور باشد. یعنی سال 1391 آخرین کنکور برگزار می شود.

کامران دانشجو در تشریح مراحل حذف کنکور گفت: ما به تدریج نمرات دانش آموزان را در سال تحصیلی به کارنامه تبدیل می کنیم تا با بررسی در سازمان سنجش رتبه داوطلبان برای ورود به دانشگاه در رشته و گرایشهای مختلف مشخص شود.

وی ادامه داد: حذف کنکور به معنی حذف سنجش نیست. تنها امتحان تستی برداشته می شود. نمره های دانش آموزان در امتحانات هماهنگ و سراسری در کارنامه ثبت می شود و بر اساس آن پذیرش صورت می گیرد.

وزیر علوم افزود: ما در راستای حذف کنکور سال‌ آینده نیز این روش را به کار می گیریم و در چند درس امتحان کشوری برگزار می شود.

حذف کنکور تا سال 93 قطعی شد

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز به مهر گفت: در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش و مسئولین سازمان سنجش آموزش کشور به این نتیجه رسیدیم که تا سال 92 و نهایتا 93 حذف کنکور نهایی شود.

علیرضا سلیمی درباره آخرین وضعیت اجرای قانون حذف کنکور توسط وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش گفت: تا این سال وزارتخانه های مجری باید زیرساختهای حذف کنکور را فراهم و در مورد کیفیت امتحانات نهایی دبیرستان و سایر همکاری های این وزارتخانه تصمیم گیری کنند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در حال حاضر 42 تا 43 درصد داوطلبان کنکور ورودی جدید هستند و بقیه پشت کنکوری اند که ممکن است بخشی از آنها سوابق تحصیلی نداشته باشند، گفت: با حذف کنکور در سال 93 حدود 85 درصد داوطلبان شرکت کنند دارای سوابق تحصیلی هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حذف کنکور یک بار در صحن علنی مجلس به تصویب رسید به تعویق افتادن اجرای آن نیازی به تصویب صحن علنی مجلس ندارد و کمیسیون آموزش می تواند در این زمینه تصمیم نهایی را بگیرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016