یکشنبه 3 آبان 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تلفن همراه تهراني‌ها تلويزيون مي‌شود، فارس

80درصد شهر تهران پس از گذشت يك سال و نيم از افتتاح آزمايشي سرويس تلويزيون تلفن‌همراه از سوي صدا و سيماي جمهوري اسلامي‌ايران، تحت پوشش DVB-H قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار سرويس "فضاي مجازي " خبرگزاري فارس، عصر ارتباط نوشت؛ اين سرويس طي روزهاي آينده با سياست‌هاي جديد سازمان صدا و سيما و پس از رفع محدوديت‌ها و معذوريت‌هايي كه بر سر عرضه آن وجود داشت، وارد مرحله جديدي خواهد شد.




تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




سرويس آزمايشي تلويزيون تلفن‌همراه صدا و سيما با استاندارد DVB-H با مشاركت شركت تحقيق و توسعه وسايل الكترونيك (تكتا) وابسته به سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ‌ايران و شركت اسپانيايي SIDSA راه‌اندازي شد كه سومين تجربه شركت اسپانيايي SIDSA در راه‌اندازي DVB-H محسوب مي‌شود.

با راه‌اندازي نخستين دوره آزمايشي DVB-H از سوي صدا و سيماي ايران، قرار بود 16 كانال تلويزيوني در گوشي‌هاي تلفن همراه برخوردار از فناوري DVB-H نمايش داده شود كه تاكنون به علت عدم پوشش كامل و نبود گوشي‌هاي داراي قابليت پخش اين سرويس، مغفول مانده است.

در مرحله نخست راه‌اندازي اين سرويس قرار بود ابتدا تهران تحت پوشش قرار گيرد و سپس در تمام كشور توسعه يابد كه اكنون در چند ماه باقيمانده به سالروز دو سالگي افتتاح اين سرويس تنها 80 درصد پوشش شهر تهران تكميل شده است.
شبكه‌هاي يك، دو، سه، چهار، پنج، خبر، العالم، قرآن، پرس تي‌وي، آموزش، آذربايجان و تلويزيون خليج فارس از جمله شبكه‌هايي است كه طبق اعلام SIDSA قرار بود برنامه‌هاي آنها روي گوشي‌هاي تلفن‌همراه ايران نمايش داده شود.

SIDSA پيش از راه‌اندازي اين سرويس در ايران، راه‌اندازي موفقيت‌آميز شبكه تجاري مشابه‌اي را در روسيه و شهر سويل اسپانيا در كارنامه خود دارد و درحال تقويت موقعيت بين‌المللي خود در بازار تلويزيون موبايل (DVB-H) دنيا است.

لطف‌ا... سياهكلي - قائم مقام معاونت توسعه و فناوري رسانه سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي‌ايران- پيش از اين درباره عرضه اين سرويس گفته بود: عرضه آزمايشي اين سرويس نمايش توانمندي صدا و سيما بود و چون توسعه تلويزيون تلفن همراه در بودجه‌هاي دولت ديده نشده است، امكان فعاليت روي آن نبود. اين سرويس پيش از اين قرار بود با همكاري شركت مخابرات ايران و همراه اول روي شبكه تلفن‌همراه اپراتور اول عرضه شود كه پس از به نتيجه نرسيدن مذاكرات ميان دو طرف، سرانجام به طور مستقل از سوي صدا و سيما عرضه شد.

صدا و سيما در مرحله نخست نسبت به راه‌اندازي پايلوت اين سرويس در تهران اقدام كرد و بهره‌مندي استان‌ها از سرويس تلويزيون تلفن‌همراه را منوط به سرمايه‌گذاري استان‌ها روي آن و پرداخت هزينه‌هاي اين سرويس عنوان كرد اما از آنجاييكه سرويس‌هاي پخش تلويزيوني در ايران هميشه به صورت رايگان به مردم ارائه شده است، مهمترين چالش پيش روي صدا و سيما براي ارائه اين سرويس عرضه رايگان آن است كه هزينه سنگيني را به صدا و سيما وارد مي‌كند، بر همين اساس اين سازمان به دنبال راه‌حلي بود تا بخشي از هزينه‌هاي آن را از سوي كاربران و بخش ديگر را از سوي سرويس‌دهندگان تامين كند.

از ديگر مشكلات پيش‌رو براي توسعه سرويس DVB-H محدوديت و گران بودن گوشي‌هاي با اين قابليت در بازار ايران است كه پيش از اين محسن قرباني -مديرعامل تكتا- از رايزني با سازندگان گوشي تلفن‌همراه براي عرضه گوشي‌هاي با قابليت DVB-H در بازار ايران خبر داده بود.

تكتا كه قبلا آمادگي خود را براي توسعه اين سرويس در مراكز استان‌ها اعلام كرده بود، اخيرا گفته است: فعلا هيچ برنامه‌اي براي عرضه تجاري اين سرويس وجود ندارد و تصميم سازمان صدا و سيما مبني بر پخش رايگان آن است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016