چهارشنبه 20 دی 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

علی سعیدی: وظیفه ذاتی سپاه مهندسی معقول و منطقی انتخابات است

علی سعیدی نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران، با ذکر آنکه این نیروی نظامی "چارچوب‌ها و معیارها" را در انتخابات تبیین می‌کند گفت: "این به معنای دخالت در انتخابات نیست بلکه وظیفه ذاتی ما مهندسی معقول و منطقی انتخابات است." وی از اصلاح‌طلبان، هاشمی رفسنجانی و دولت انتقاد کرد و در مورد چگونگی شرکت اصول‌گرايان در انتخابات اظهارنظر نمود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


بی بی سی ـ علی سعیدی نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران، با ذکر آنکه این نیروی نظامی "چارچوب‌ها و معیارها" را در انتخابات تبیین می‌کند گفت: "این به معنای دخالت در انتخابات نیست بلکه وظیفه ذاتی ما مهندسی معقول و منطقی انتخابات است."

ساعاتی بعد از انتشار این اظهار نظر و بازتاب گسترده آن در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، رمضان شریف مسئول روابط عمومی سپاه اظهار داشت که منظور آقای سعیدی "مهندسی ورود منطقی و معقول برای فعال‌سازی ظرفیت‌های سپاه در اجرای مأموریت‌ها و مسئولیت‌های قانونی در حوزه انتخابات" بوده و نه "دخالت سپاه در انتخابات".

در سال های گذشته، بسیاری از اصلاح طلبان و برخی از محافظه کاران، سپاه پاسداران را به دخالت غیرقانونی در انتخابات متهم کرده اند.

آقای سعیدی اظهارات خبرساز خود را سه شنبه ۱۹ دی (۸ ژانویه) و در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا بیان کرده است. وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفته است: "من نمی‌خواهم برخی را که اشتباهاتی مرتکب شده‌اند تبرئه کنم، اما این به معنای دخالت سپاه در انتخابات نیست."

نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه با انتقاد از کسانی که "خطای موردی یک فرد یا بخشی از سپاه را به کل مجموعه سپاه تسری می‌دهند" اظهار داشته: "ما از کسانی که در جرگه اصولگرایی هستند توقع نداریم که اشتباهات دیگران را دنبال کنند و مثلا اشتباه موردی یک خبرگزاری را به حساب کل مجموعه بگذارند."

وی در مورد "اشتباهاتی" که دخالت سپاه در انتخابات تلقی شده و "خطاهای" بخشی از سپاه که به گفته او مورد انتقاد اصولگرایان قرار گرفته، توضیح بیشتری نداده است.

علی سعیدی همچنین در بخش هایی دیگر از مصاحبه خود، نسبت به برخی مواضع اصلاح طلبان، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولت محمود احمدی نژاد، حبیب الله عسگراولادی دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری و تعدادی از کاندیداهای محافظه کار که به دنبال "ائتلاف" با یکدیگر هستند، واکنش نشان داده است.

انتقاد از اصلاح طلبان

آقای سعیدی با تاکید بر اینکه "اصلاح‌طلبان برای ورود به عرصه سیاسی کشور باید تمام چارچوب‌های نظام را بپذیرند"، هشدار داده است: "هرچند عناصر روی صحنه فتنه و مباشران آنها شناسایی شدند، ولی عناصر پشت صحنه فتنه دوباره در حال فعال شدن هستند."

بسیاری از چهره های نزدیک به آیت الله خامنه ای، اعتراضات انجام شده به انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را "فتنه" و معترضان به این انتخابات را اعضای "جریان فتنه" می نامند.

نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران خواستار هوشیاری "مردم" در مورد فعالیت های اصلاح طلبان در انتخابات آینده شده و افزوده است آنها نمی توانند "بدون پرداخت هزینه و اصلاح گذشته" به فعالیت انتخاباتی بپردازند.

تاکنون گروهی از اصلاح طلبان از عدم تمایل خود به شرکت در انتخابات آینده سخن گفته و نامزد شدن در آن را بی نتیجه دانسته اند اما چند نفر از آنان برای ورود به چنین رقابتی ابراز تمایل کرده اند.

انتقاد از دولت

نماینده ولی فقیه در سپاه، با تاکید بر اهمیت "انسجام میان سران قوا" گفته است: "من اگر به جای دولت بودم، تغییراتی را که اکنون می‌بینیم و هزینه آن متوجه خود دولت است، انجام نمی‌دادم."

وی با اشاره ای غیرمستقیم به برکناری اخیر وزیر بهداشت توسط رئیس جمهور، این‌ گونه اظهار نظر کرده که "مطمئنا تحمل یک وزیر نسبت به تغییر آن هزینه کمتری دارد".

آقای سعیدی با انتقاد از "جریان‌هایی که در داخل کشور به دنبال ایجاد دوقطبی هستند"، افزوده است: "از نظر این افراد، قطبی طرفدار مذاکره با آمریکا و طرفدار افزایش یارانه‌هاست و قطبی دیگر مخالف مذاکره و افزایش یارانه‌هاست؛ یک قطب طرفدار ارزش‌ها و قطب دیگر طرفدار اباحی‌گری است و متاسفانه در گفتار برخی مسئولان نیز می‌بینیم که ولنگاری و اباحی‌گری مطرح می‌شود."

این اظهارات در شرایطی عنوان می شود که عده ای از محافظه کاران، در ماه های اخیر اظهارات رئیس جمهور ایران را در مورد مذاکره با آمریکا و اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها مورد انتقاد قرار داده اند. در طول این مدت، همچنین مواضع فرهنگی دولت آقای احمدی نژاد مورد انتقاد گروه هایی از محافظه کاران قرار گرفته و مغایر با ارزش های مذهبی تلقی شده است.

نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران ایران، در بخشی از صحبت های خود در مورد فضای انتخاباتی کشور، بدون توضیح بیشتر گفته است که دولت "ظاهرا بی‌نظر به انتخابات نیست".

انتقاد از پیشنهاد هاشمی رفسنجانی

علی سعیدی در واکنش به طرح تشکیل "دولت وحدت ملی"، که توسط اکبر هاشمی رفسنجانی مطرح شده، گفته است: " این ایده چیزی جز ملغمه نخواهد بود و نتیجه‌ای از آن بیرون نخواهد آمد."

وی با طرح این پرسش که "چگونه ممکن است عناصری که هیچ سنخیتی از نظر فکری و اعتقادی باهم ندارند، دور هم جمع شوند؟" گفته کسانی که شعار وحدت ملی می‌دهند "می‌خواهند خودشان محور باشند."

وی اظهار داشته که مدافعان ایده دولت وحدت ملی "می‌توانند کمک کنند نه اینکه شریک باشند" و افزوده است: "ولایت شورایی امکان ندارد. این افراد باید اعلام وفاداری می‌کردند اما نقض کردند و از مسیر خارج شدند."

منتقدان آقای هاشمی رفسنجانی، پیشنهاد تشکیل دولت وحدت ملی را نوعی زمینه سازی برای ورود اصلاح طلبان و منتقدان رهبر ایران به داخل حکومت دانسته اند.

انتقاد از اظهارات عسگراولادی

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، به صحبت های اخیر حبیب‌الله عسگراولادی، مبنی بر اینکه "موسوی و کروبی فتنه‌گر نیستند" نیز، واکنش نشان داده است.

آقای عسگراولادی دبیرکل "جبهه پیروان خط امام و رهبری" است که بزرگترین ائتلاف احزاب محافظه کار ایران به شمار می آید.

وی تاکنون، در سه نوبت جداگانه تاکید کرده که میرحسین موسوی و مهدی کروبی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را "اهل فتنه" نمی داند، ولی معتقد است که آنها اشتباه کرده اند.

علی سعیدی با ذکر اینکه میرحسین موسوی و مهدی کروبی "در مقابل نظام ایستادند" تاکید کرده که "تنها راه اصلاح‌طلبان این است که بگویند از آرمان‌ها فاصله گرفته‌اند و اشتباه کرده‌اند".

واکنش به پیشنهادائتلاف اصولگرایان

آقای سعیدی، همچنین در واکنش به پیشنهاد تشکیل "دولت ائتلافی" با شرکت جریان های مختلف اصولگرایان اظهار داشته که این، ایده خوبی است اما "بعید است به نتیجه برسد".

در هفته های گذشته، برخی اصولگرایان از ضرورت ائتلاف میان خود در انتخابات ریاست جمهوری آینده سخن گفته اند و سه تن از آنان – غلامعلی حداد عادل، محمدباقر قالیباف و علی اکبر ولایتی – در همین زمینه به توافقی دست یافته اند که به "ائتلاف ۲+۱" معروف شده است.

علی سعیدی پیشنهاد کرده که اصولگرایان در انتخابات آینده، ایده "دولت اصولگرا بر محور بازسازی گفتمان اصولگرایی و پالایش عملکرد آنان و آمدن با شعاری نو" را مد نظر قرار دهند و "رقابت و تعداد نامزد‌ها را به حداقل برسانند".

وی افزوده: " توصیه من به اصولگرایان این است که این جریان ظرفیت ۱۵ کاندیدا را ندارد. من می‌خواهم که این افراد از احساس تکلیف دست بردارند و عقلانی فکر کنند."

نماینده رهبر ایران در سپاه هشدار داده است: " قطعا اگر کسانی که می‌توانند با نیامدنشان به عرصه انتخابات به پیروزی اصولگرایان کمک کنند، اگر بیایند و اصولگرایان ضربه ببینند، در این آسیب شریک هستند."

مشخص نیست که مخاطبان اظهارات آقای سعیدی در مورد کسانی که باید "از احساس تکلیف دست بردارند" چه افرادی هستند.

اصلاح طلبان ایران، سپاه پاسداران را به دخالت در سیاست متهم کرده و این کار را مخالف قانون و توصیه های آیت الله خمینی رهبر سابق ایران می دانند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016