سه شنبه 5 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شمارش معکوس برای حمله نظامی به سوریه

• حمله به سوریه محتمل‌تر می‌شود. پس از آمریکا، بریتانیا نیز تهاجم علیه سوریه را در دست بررسی قرار داده است. رهبران نظامی ۱۰ کشور غربی و عربی در نشست اردن به توافق رسیده‌اند که در صورت حمله اهداف معینی باید هدف قرار گیرند.

دويچه وله ـ خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۲۷ اوت/ ۵ شهریور) اعلام کرد، بر اساس اظهارات برخی محافل، حمله به سوریه ممکن است تا چند روز دیگر رخ دهد. این خبرگزاری با استناد به اظهارات برخی محافل نزدیک به نشست روز دوشنبه (۲۶ اوت) در استانبول میان نمایندگان کشورهای غربی و اپوزیسیون سوریه این خبر را منتشر کرده است.

پس از آمریکا، بریتانیا نیز در واکنش به حمله شیمیایی اخیر در اطراف دمشق، اقدام نظامی علیه رژیم بشار اسد، رئيس جمهور سوریه را در دست بررسی قرار داده است. سخنگوی دولت بریتانیا اعلام کرد، نیروهای مسلح این کشور مشغول آماده‌سازی برنامه‌های اضطراری برای حمله احتمالی نظامی به سوریه هستند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا امروز (سه‌شنبه، ۲۷ اوت/۵ شهریور) قرار است در نشست شورای امنیت ملی این کشور مسئله حمله به سوریه را به بحث بگذارد. در این نشست نمایندگان ارتش بریتانیا نیز شرکت خواهند کرد.

در آخرین خبرها اعلام شده که کامرون نمایندگان پارلمان بریتانیا را فراخوانده است تا روز پنج‌شنبه (۲۹ اوت) در جلسه‌ای اضطراری گرد هم آمده و اقدام نظامی علیه سوریه را بررسی کنند.

بریتانیا رژیم اسد را مسئول حمله با گاز سمی به شهروندان غیر نظامی این کشور می‌شناسد. شورشیان سوری می‌گویند، این حمله که بامداد چهارشنبه (۲۱ اوت/ ۳۰ شهریور) انجام شد ۱۳۰۰ کشته و هزاران زخمی بر جا گذاشته است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه و دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا چندین بار گفته‌اند، تقریبا شکی وجود ندارد که رژیم اسد دست به این حمله زده است. هیگ علاوه بر این تصریح کرد، برای حمله‌نظامی به سوریه الزاما نیاز به رأی و تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.

آیا اوباما در تدارک حمله موشکی به مواضع ارتش سوریه است؟

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا حمله شیمیایی به حومه دمشق را "انزجارآور" نامید و گفت، این تهاجم باید با "پاسخ متناسب" جامعه بین‌المللی و بریتانیا روبرو شود.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز عصر دوشنبه (۲۶ اوت) اعلام کرد، واشنگتن هیچ شکی ندارد که رژیم اسد به مردم خود حمله شیمیایی کرده است.

اما هنوز معلوم نیست واکنش قطعی آمریکا در این رابطه چیست؟ بر پایه گزارش روزنامه "واشنگتن‌پست"، پرزیدنت اوباما تهاجم هدفمند موشکی به مواضع ارتش سوریه را در دست بررسی دارد.

واکنش دیگر کشورها

ناتو قرار است پنج‌شنبه (۲۹ اوت) در بروکسل طی نشستی مسئله سوریه را بررسی کند. ایتالیا گفته است، این کشور بدون رأی شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمله نظامی به سوریه شرکت نخواهد کرد. آلمان نیز می‌گوید، در صورتی که تهاجم نظامی به سوریه مورد تصویب سازمان ملل متحد قرار گیرد مشارکت خواهد کرد.

اما نخست‌وزیر دانمارک روز سه‌شنبه (۲۷ اوت) به صورت تلویحی اعلام کرد، در صورتی که حمله به سوریه توسط شورای امنیت تصویب نشود ممکن است که با "واکنش‌های جایگزین" همکاری کند. اشاره تلویحی او اقدام نظامی علیه سوریه به رهبری آمریکا بدون تصویب در سازمان ملل است.

ترکیه: حمله شیمیایی سوریه نباید بی‌مجازات بماند

احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه (۲۷ اوت) در آنکارا گفت: «این [حمله شیمیایی] جنایت علیه بشریت است و ... نمی‌تواند بدون مجازات باقی بماند.»

ترکیه روز دوشنبه (۲۶ اوت) اعلام کرده بود، در صورت عدم تصویب اقدام نظامی علیه سوریه در شورای امنیت نیز به ائتلاف بین‌المللی که قصد حمله احتمالی به این کشور دارد خواهد پیوست.

توافق فرماندهان ارشد نظامی ۱۰ کشور در اردن

در همین حال فرماندهان ارشد نظامی ۱۰ کشور غربی و عربی روز سه‌شنبه (۵ شهریور) در نشستی در امان، پایتخت اردن به توافق رسیدند که در صورت تهاجم به سوریه اهداف معینی مد نظر قرار بگیرد.

یک مقام نظامی اردن گفت، در صورتی که جامعه بین‌المللی مجبور به حمله نظامی به سوریه شود حملات موشکی محدودی به برخی از اهداف صورت خواهد گرفت.

به موجب اظهارات محافل نزدیک به این نشست، در نشست امان روشن نشد که آیا منطقه "پرواز ممنوع" بر فراز سوریه برقرار خواهد شد و نیروی هوایی سوریه نیز هدف قرار خواهد گرفت یا خیر.

واکنش‌های روسیه، ایران و چین

روسیه که حامی اصلی رژیم بشار اسد به شمار می‌آید روز دوشنبه در مورد تهاجم نظامی احتمالی به سوریه هشدار داد و گفت، این اقدام پیامدهای "بسیار خطرناکی" در پی خواهد داشت.

روسیه پیش از این گفته بود، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد شورشیان سوری مسئول حمله شیمیایی ۲۱ اوت حومه دمشق هستند.

ایران که از متحدان نزدیک سوریه است بار دیگر نسبت به اقدام نظامی علیه سوریه هشدار داد. عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی سه‌شنبه (۵ شهریور) اعلام کرد، "دلایل و اسنادی" وجود دارد که نشان می‌دهد اتفاقات سوریه معلول فعالیت‌های "گروه‌های تروریستی" بوده است.

دولت چین نیز ضمن محکوم کردن حمله شیمیایی به حومه‌ی دمشق، نسبت به اقدام نظامی علیه رژیم سوریه هشدار داد.

سوریه: دفاعی غافل‌گیرکننده می‌کنیم

هم‌زمان با قوت گرفتن امکان اقدام نظامی غرب سوریه هشدار داد که در صورت حمله به این کشور با دفاعی "غافل‌گیرکننده" واکنش نشان خواهد داد.

ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه در کنفرانسی مطبوعاتی روز سه‌شنبه (۵ شهریور) در دمشق گفت‌، در صورت دخالت نظامی در سوریه دو راه برای این کشور وجود دارد، تسلیم یا دفاع؛ و سوریه دفاع با تمام قوا را انتخاب خواهد کرد.

معلم افزود، دولت اسد که ۲۹ ماه است درگیر جنگ با شورشیان است دفاعی خواهد کرد که برای جهان "غافل‌گیرکننده" خواهد بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016