سه شنبه 19 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دولت سوریه رسماَ راه‌حل پیشنهادی روسیه را پذیرفت

در حالی‌که فرانسه در پی ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای به شورای امنیت و نابودی تسلیحات شیمیایی رژیم اسد است، وزارت امورخارجه سوریه اعلام کرد که رسماَ برنامه روسیه برای نظارت بر تسلیحات شیمیایی خود را پذیرفته است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


دويچه وله ـ فرانسه قرار است روز سه‌شنبه (۱۹ شهریور/۱۰ سپتامبر) پیش‌نویس قطعنامه‌‌ای را تنظیم و به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کند که به موجب آن باید ابتدا ابعاد برنامه تهیه و امکان نگهداری سلاح‌های شیمیایی سوریه روشن شود و سپس جامعه جهانی امکان نابودی این زرادخانه شیمیایی را بیابد.

فابیوس لوران، وزیر امورخارجه فرانسه در پاریس اعلام کرد که در این پیش‌نویس محکومیت بکارگیری سلاح شیمیایی در ۲۱ اوت در حومه دمشق نیز منظور شده است. این قطعنامه همچنین خواهان مجازات عاملان حمله شیمیایی در سوریه است.

امکان قانونی حمله نظامی

به گفته فابیوس در این قطعنامه تصریح شده که بر اساس پیشنهاد روسیه باید زرادخانه شیمیایی سوریه نابود شود، در غیر این‌صورت باید بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل عمل کرد. به گفته وزیر امورخارجه فرانسه این فصل اقدامات تنبیهی علیه سوریه از جمله حمله نظامی به این کشور را مجاز می‌شمارد.

کشورهای غربی تاکید می‌ورزند که رژیم اسد مسئول حمله شیمیایی در ۲۱ اوت در نزدیکی دمشق است. اما پیشنهاد روسیه مبنی بر نظارت جهانی بر زرادخانه شیمیایی رژیم اسد، امکان تعویق یا لغو حمله نظامی به سوریه را متحمل‌تر از گذشته کرده است. دولت آمریکا نیز سرگرم بررسی این پیشنهاد است.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز وزارت امورخارجه سوریه برنامه روسیه را پیرامون نظارت بر تسلیحات شیمیایی خود پذیرفته است.

ولید معلم در روز سه‌شنبه در مسکو گفت: «آنچنان‌که در روز دوشنبه اعلام کردیم، ما با برنامه روسیه موافق هستیم.» وی بار دیگر تکرار کرد که پذیرش این برنامه برای جلوگیری از اقدام نظامی آمریکا است.

در حالی‌که روسیه و سوریه از نظارت بر زرادخانه شیمیایی سوریه سخن می‌گویند، کشورهای غربی از جمله فرانسه و آلمان خواهان نابودی این تسلیحات هستند.

دولت آلمان و نابودی سلاح‌های شیمیایی اسد

گیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان از نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی رژیم اسد استقبال کرد. وستروله تصریح کرد که این ابتکار "فرصتی جدید برای دستیابی به راه‌حلی سیاسی" در بحران سوریه است.

وزیر امورخارجه آلمان در جمع خبرنگاران در برلین گفت: «حال باید از این پیشنهاد پشتیبانی کرد. مهم اقدامات ضروری و اعتمادساز است. دولت سوریه اجازه ندارد که در این مورد وقت‌کشی کند.»

وستروله برای تحقق این پیشنهاد سه شرط را عنوان کرد: «نخست دولت سوریه باید به قرارداد بین‌المللی درباره سلاح‌های شیمیایی بپیوندد و حاضر به نابودی این تسلیحات باشد. دومَ دمشق باید تمامی کارت‌های خود را روی میز بگذارد و حضور بازرسان بین‌المللی در خاک خود را میسر سازد و سرانجام مسئولان حمله شیمیایی ۲۱ اوت باید مشخص شوند.»

برنامه جامع روسیه

سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه در روز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور سرگرم تدوین "برنامه‌ای مشخص" برای انتقال زرادخانه شیمیایی سوریه به جامعه بین‌المللی است. وی تصریح کرد که تماس با دولت اسد برقرار شده و "بزودی" این برنامه معرفی خواهد شد.

پس از ایران، دولت چین نیز اعلام کرد که از طرح مسکو برای نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی دولت سوریه پشتیبانی می‌کند. سخنگوی وزارت امورخارجه چین این پشتیبانی را مشروط بدان دانست که این اقدام سبب تنش‌زدایی در سوریه شود.

این مقام چینی گفت:« برای مشکل سوریه باید بدنبال راه‌حلی سیاسی بود تا آرامش و ثبات به این کشور و منطقه بازگردد.»

آمادگی اتحادیه اروپا

سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه آماده کمک به هر شکل ممکن در زمینه کنترل تسلیحات شیمیایی در سوریه است.

وی افزود: «ما از هر پیشنهادی در جهت کاهش خشونت در سوریه و نابودی سلاح‌های شیمیایی این کشور استقبال می‌کنیم.»

اتحادیه اروپا خواهان واکنشی سریع برای تحقق نظارت و نابودی تسلیحات شیمیایی در سوریه است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016