چهارشنبه 3 مهر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

روحانی در گفت‌وگو با "سی‌ ان ‌ان" هولوکاست را محکوم کرد

حسن روحانی در گفت‌وگو با شبکه "سی ان ان" هولوکاست و کشتار یهودیان توسط نازیان آلمان بعد از جنگ جهانی دوم را محکوم کرد. در حالی که محمود احمدی‌نژاد هولوکاست را قابل تردید دانسته و خشم جامعه بین‌المللی را برانگیخته بود.

رئيس جمهور ایران در گفت‌وگوی تلویزیونی روز سه‌شنبه (۲ مهر/ ۲۴ سپتامبر) خود با شبکه خبری CNN واقعه هولوکاست را محکوم کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


حسن روحانی در مورد این واقعه که به کشتار میلیون‌ها یهودی توسط نازیان آلمان در جنگ جهانی دوم اطلاق می‌شود گفت: «هر جنایتی علیه بشریت در تاریخ، از جمله جنایت نازی‌ها علیه یهودیان درخور نکوهش و محکوم کردن است.»

روحانی اضافه کرد: «هر چه که آنها با یهودیان کردند را ما محکوم می‌کنیم. کشتار انسان‌ها انزجارآور است.»

روحانی ادامه داد، این رفتار در هر صورت محکوم است؛ صرف نظر از اینکه نسبت به "مسیحیان، یهودیان یا مسلمانان" اعمال شده باشد.

حسن روحانی با این سخنان آشکارا مرز خود با محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران را نشان داد و از او فاصله گرفت. احمدی‌نژاد بارها نسبت به وقوع هولوکاست یا ابعاد آن ابراز تردید کرده و با این موضع‌گیری خشم بسیاری از کشورها را برانگیخته بود.

علاوه بر این احمدی‌نژاد حق موجودیت اسرائيل را زیر سئوال برده و از نابودی این کشور در آینده نه چندان دور سخن گفته بود.

انتقاد از توجیه تأسیس اسرائیل

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، اظهارات روحانی نشان می‌دهد که او میانه‌روتر از احمدی‌نژاد است با این حال مواضع او نسبت به تأسیس اسرائيل بعد از جنگ جهانی دوم نیز انتقادی است.

روحانی گفت‌، با این همه "جنایت نازی‌ها علیه گروهی نمی‌تواند توجیه‌کننده آن باشد که گروهی سرزمین دیگری را به تصرف خود درآورد." به گفته او، چنین عملی نیز محکوم است.

روحانی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران در خردادماه ۱۳۹۲ پیروز و جانشین محمود احمدی‌نژاد شد.

او از زمان آغاز ریاست جمهوری خود تا کنون نسبت به رئیس جمهور پیشین ایران لحن مسالمت‌جویانه‌تری در مورد غرب در پیش گرفته است.

حسن روحانی در نخستین ساعات روز چهارشنبه (۳ مهر) در شصت و هشتمین نشست مجموع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حضور یافت و ضمن تأکید بر ضرورت احترام متقابل گفت، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با شفافیت کامل و از طریق گفت‌وگو ابهامات پیرامون برنامه هسته‌ای این کشور را برطرف کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016