سه شنبه 1 بهمن 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

وزارت بهداشت: اختلالات روانی تهرانی‌ها 800 برابر شده!

مهر - جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت از ابتلای 21درصدی مردم کشور به اختلالات روانی خبر می دهد که در پایتخت به 34درصد می رسد. بیمارانی که در جمعیت 12 میلیونی تهران، 4میلیون نفر می شوند. با این حال، 50 سال قبل روزنامه اطلاعات از آمار 5هزار نفری مبتلایان به اختلالات روانی خبر داده بود که بیمارستان‌های روانی توانایی پذیرش بیش از نیمی از آنها را ندارند.

روزنامه اطلاعات چاپ 31مردادماه 1342 با تیتر «3هزار دیوانه در میان مردم زندگی می کنند» نوشته بود: صبح امروز آقایان دکتر طباطبایی رئیس ادارۀ پزشکی قانونی و ناصح دادستان تهران بازدیدی از بیمارستان روانی امین‌آباد (تیمارستان) به عمل آوردند.

ضمن این بازدید مسئولین بیمارستان روانی به اطلاع دادستان رساندند که با وجود وسعت و ازدیاد جمعیت تهران بر تعداد بیماران روانی تهران افزوده شده، به حدی که امکان قبول این قبیل بیماران از بین رفته است و از طرفی همه روزه از شهرستان‌ها نیز عده‌ای بیمار روانی به تهران اعزام و به وسایل مختلف درصدد برمی‌آیند این قبیل بیماران را نیز به امین‌آباد تحویل دهند و چنانچه شهرداری‌های هر محل به بودجۀ بیمارستان روانی از جهت تامین مخارج بیماران ناحیه خود کمک نکنند برای بیمارستان امکان نگهداری این تعداد بیمار وجود ندارد.

IMG12243470.jpg

تهران چند بیمار روانی دارد؟

آمار 5هزارنفری مبتلایان به اختلالات روانی در سال 42 اگرچه تعجب برانگیز بود، اما آمارهای امروزی از رقم 4میلیون بیمار در تهران خبر می دهند. رقمی که نسبت به 50سال قبل 80هزاردرصد افزایش داشته است! شهریورماه امسال، معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت در همان جلسه معارفه خود آماری از وضعیت اختلالات روانی در مردم ایران داد که به گفته او باید توجه جدی و سریع به آن شود. علی اکبر سیاری گفته بود: طبق آمار 21.1 درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که 34.2 درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید در این زمینه کاری کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


پیش از آن هم وزارت بهداشت آمارهایی منتشر کرده بود که نشان می داد 26.5 درصد زنان و 20.8 درصد مردان ایرانی در طول یکسال حداقل به یک نوع اختلال روانی مبتلا می‌شوند. این بررسی همچنین نشان داده بود که بیماریهای روانی در زنان کشور رتبه اول بار بیماری‌ها را دارد و در مردان بعد از حوادث عمدی و غیر عمدی که عمدتاً حوادث ترافیکی است دومین بار بیماری‌ها را از نظر مرگ و ناتوانی باعث می‌شود. با این حال، کمبود تخت های روانی هنوز هم مشکل اصلی بیمارانی است که مجبورند به جای درمان در بیمارستان، به زندگی روزمره شان بپردازند. بر اساس نيازسنجي انجام شده مبتلایان به اختلالات روانی در ایران حداقل به 11هزار تخت رواني در بيمارستان ها نياز دارند که تنها 7هزار تخت برای آنها فراهم است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016