پنجشنبه 25 اردیبهشت 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

هیگل: توافق با ایران امنیت خلیج فارس را تضعیف نمی‌کند

• در حالیکه عربستان با تأکید بر خطر موجود برای کشورهای خلیج فارس خواستار تقویت همکاری‌های نظامی با آمریکا شد، وزیر دفاع آمریکا گفت، توافق اتمی با ایران امنیت خلیج فارس را تضعیف نمی‌کند.

دویچه وله ـ چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه (۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت) به متحدان این کشور در خلیج فارس اطمینان داد که توافق اتمی با ایران امنیت آنها را تضعیف نمی‌کند.

وی در آغاز نشست وزرای دفاع کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در جده عربستان گفت، واشنگتن امیدوار است که این هفته در مذاکرات اتمی با ایران در وین پیشرفت حاصل شود.

وزیر دفاع آمریکا با اشاره به مذاکرات هسته‌ای با ایران به همتایان خود در شورای همکاری خلیج فارس گفت که می‌خواهد در دو مورد اطمینان خاطر بدهد: نخست‌اینکه توافق بر سر برنامه اتمی ایران به هیچ روی امنیت منطقه‌را تضعیف نخواهد کرد. دوم آن که در حالی که اولویت اصلی آمریکا راه حل دیپلماتیک است این کشور همچنان مواضع و آمادگی خود برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به بمب اتمی را حفظ خواهد کرد و پایبندی ایران به توافق بالقوه را نیز زیر نظر خواهد داشت.

چاک هیگل عنوان کرد: «حتی اگر تهران گفت‌وگوهای هسته‌ای را رها کند ایالات متحده آمریکا به شرکای امنیتی خود در خلیج فارس متعهد باقی خواهد ماند.»

وی بعد از دیدار با وزرای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اظهار داشت، آنها همه در این باره اتفاق نظر داشتند که باید در مورد مسالمت‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران اطمینان حاصل کرد.

وزیر دفاع آمریکا سپس افزود: «در حالی که ما خاطرنشان ساختیم که رویکرد دیپلماتیک ایران پیشرفتی مثبت بوده، در مورد نگرانی‌مان از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، از جمله حمایت از تروریسم و رژیم اسد در سوریه و تلاش‌های این کشور برای بر هم زدن ثبات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هم‌نظر بودیم.»

عربستان: امنیت کشورهای خلیج فارس در خطر است

در همین حال شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سعودی خواستار تقویت همکاری‌های نظامی آمریکا با کشورهای حوزه خلیج فارس شد؛ کشورهایی که به زعم او امنیت‌شان در خطر است.

وی که در نشست وزرای دفاع شورای همکاری خلیج فارس با چاک هیگل و دیگر وزرای حاضر دیدار کرد خطاب به آنان گفت، "ما امروز ملاقات کرده‌ایم به خاطر تهدیدهای دائم موجود برای امنیت و ثبات منطقه"؛ تهدیدهایی که "همکاری کشورهای ما در سیاست و استراتژی دفاعی را اجتناب‌ناپذیر کرده است."

وزیر دفاع عربستان از دیگر مباحث نگران‌کننده را "بحران‌های سیاسی" در کشورهای عربی و همچنین "تلاش برای به دست آوردن سلاح‌های کشتار جمعی و دخالت در امور داخلی برخی کشورها" خواند که ظاهرا اشاره او به ایران بود.

عربستان نه تنها منتقد حمایت ایران از رژیم بشار اسد در سوریه است بلکه این کشور را متهم کرده که در اعتراض‌ها و امور داخلی بحرین مداخله می‌کند و قصد دارد در آنجا حکومتی اسلامی بنا سازد.

شاهزاده بن عبدالعزیز با تأکید بر این که "روابط تاریخی و استراتژیک" میان واشنگتن و شورای همکاری خلیج فارس مایه "تحکیم امنیت و ثبات در منطقه" شده است اظهار امیدواری کرد که همکاری این کشورها با آمریکا ادامه یابد.

در نشست این شورا به علاوه بر لزوم هماهنگی در زمینه‌های "نظامی هوایی و دفاعی، امنیت دریایی و دفاع سایبریک" تأکید شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


آقای کروبی از قول پدرش که در حبس خانگی است گفته او همچنان تاکید می‌کند انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران، "مهندسی شده بود."

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد آن انتخابات، نتایج آن را نپذیرفتند. رهبر ایران این مخالفت‌ها را رد کرد و اعتراض‌های گسترده پس از آن انتخابات سرکوب شد.

پسر مهدی کروبی می‌گوید او گفته است پس از انتخابات ریاست جمهوری پنج سال پیش "یک طرفه هر تهمت و دشنامی را به من نسبت دادند بدون این که مجال و حق پاسخ‌گویی به ما داده شود."

محمدحسین کروبی همچنین از پیگیری‌نشدن توصیه پزشکان به آب‌درمانی برای درمان کمردرد پدرش انتقاد کرده است.

آقای کروبی و همچنین آقای موسوی و همسرش زهرا رهنورد بیش از سه سال است که در حبس خانگی به سر می‌برند.

چهره‌های تندرو حامی رهبر ایران از پافشاری آنها بر مواضع خود انتقاد می‌‎کنند و آن را مانع آزادی‌شان می‌دانند.

حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود وعده آزادی رهبران جنبش سبز و دیگر زندانیان سیاسی را داد.

در روزهای گذشته فرزندان میرحسین موسوی درباره سلامتی او ابراز نگرانی کرده‌اند.

اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی در دورانی که در ایران بود، به بی‌بی‌سی فارسی گفته است به نظر می‌رسد ممانعت از دسترسی این چهره سیاسی به خدمات پزشکی و درمانی "عمدی" است.

وبسایت کلمه از قول پزشک معالج میرحسین موسوی نوشته است که نپرداختن به درمان او و نگهداری‌اش در حبس خانگی "خطرناک" است.

میرحسین موسوی حدود دو هفته پیش به دلیل مشکل قلبی به بیمارستان منتقل شد و به گفته نزدیکانش مورد آنژیوگرافی قرار گرفت و کمی بعد به حبس خانگی بازگردانده شد. خانواده آقای موسوی گفتند درمان او "ناقص بوده است.

اردشیر امیرارجمند به نقل از پزشکان معالج او می‌گوید: "میرحسین موسوی باید مورد مداوای مستمر در بیمارستان مجهز باشد. امکان انتقال تجهیزات لازم به خانه وجود ندارد."

برای حبس خانگی مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد دادگاهی برگزار نشده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016