دوشنبه 18 دی 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

افزايش ۱۳ درصدی ابتلا به بيماری‌های قلبی بر اثر آلودگی هوا

عضو هيات رييسه مرکز تحقيقات پيوند قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وجود ريزگردها در هوا احتمال بيماری‌های قلبی را تا ۱۳ درصد افزايش می‌دهد و در کوتاه مدت باعث بی‌نظمی در ضربان قلب، افزايش فشار خون، سرگيجه و سردرد می‌شود.

دکتر محمدرضا محمد حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، بيماری‌های قلبی، تنگی عروق و تصلب شرائين را از عوارض بلندمدت آلودگی هوا در کودکان و نوجوانان دانست و افزود: وجود ريزگردها در هوا احتمال بيماری‌های قلبی را تا ۱۳ درصد افزايش می‌دهد و در کوتاه مدت باعث بی‌نظمی در ضربان قلب، افزايش فشار خون، سرگيجه و سردرد می‌شود. مطابق اظهار نظر کارشناسان در الودگی هوای اخير تهران نزديک به ۵۰۰۰ نفر بر اثر الودگی هوا در تهران جان خود را از دست داده اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اين متخصص قلب و عروق با اشاره به اينکه نزديک به نيمی از مرگ و ميرهای کشور به بيماريهای قلبی و عروقی مربوط می‌شود، گفت: دو سوم روزهای سال در تهران هوا آلوده است که می‌تواند منجر به بروز بيماری‌های قلبی، ريوی وانواع سرطان‌ها شود. در اين ميان قلب به عنوان حياتی‌ترين عضو بدن که بسيار آسيب‌پذير است، بيشتر در معرض خطر قرار دارد.

وی آلودگی هوا را در کنار ديابت، فشار خون، چربی خون بالا، چاقی، کم تحرکی و تغذيه نامناسب از عوامل ابتلا به بيماری‌های قلبی دانست.

دکتر محمد حسنی همچنين بيان کرد: در شرايط آلودگی هوا، گاز CO به گلبول‌های قرمز می‌چسبد و در خون حل می‌شود که اين اتفاق بروز حمله قلبی در افرادی که بيماری قلبی دارند را تسريع می‌بخشد.

عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: آلودگی هوا مثل آلودگی غذا و آب نيست که به صورت انفرادی بتوان آن را رفع کرد و نياز به همت دسته‌جمعی و فرهنگ‌سازی صحيح دارد و از آنجايی که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ عمدتا ناشی از سوخت خودروهاست، پس با بهبود نوع سوخت و استفاده کمتر از وسايل نقليه شخصی يا تک سرنشين و تقويت ناوگان حمل و نقل عمومی می‌توان گامی درست در جهت رفع آلودگی برداشت.

وی با اشاره به اينکه نوشيدن مايعات مخصوصا شير می‌تواند تا حدی از عوارض آلودگی هوا بکاهد، اظهار کرد: از آنجا که هر فرد روزانه ۶.۵ کيلوگرم هوا استنشاق می‌کند و اين در مقابل يک کيلوگرم آب و ۱.۵ کيلوگرم غذا مقدار زيادی است، از طرفی چون ذرات آلوده موجود در هوا پس از ورود به ريه،‌ به راحتی وارد خون می‌شود، صرفا مصرف مواد غذايی نمی‌تواند تاثير زيادی در روند کم کردن عوارض آلودگی داشته باشد.

وی افزود: مهاجرت از شهرهای آلوده به شهرهای کوچک برای افراد بازنشسته و يا کسانی که نبودن آنها در شهرهای بزرگ خللی در خدمات شهری ايجاد نمی‌کند بهترين راه در امان ماندن از آسيب‌های ناشی از آلودگی هواست. ماندن در منزل در شرايط بحرانی و پرهيز از سفرهای درون شهری غير ضروری و استفاده از ماسکهای ويژه از راهکارهای عملی ديگر است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016