چهارشنبه 21 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دلایل محبوبیت دانشگاه‌های آلمان در میان پژوهشگران خارجی

دویچه وله: داره مهاجران و پناهندگان آلمان در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، یادآور شده است، آلمان طی پنج سال گذشته با وجود بحران مالی جهانی تعداد قابل توجهی از پژوهشگران خارجی را جذب موسسات آموزش عالی خود کرده است.

آمار‌ها نشان می‌دهند در حال حاضر از هر ده پژوهشگر مشغول به کار در آلمان یک نفر با گذرنامه خارجی در این کشور زندگی می‌کند. علاوه بر این سالانه بر تعداد متقاضیان تحصیل و تحقیق در مراکز آموزش عالی در آلمان نیز افزوده می‌شود.

برخی صاحب نظران تسهیلات ویژه‌ای را که دانشگاه‌های آلمان برای پژوهشگران جوان خارجی در نظر می‌گیرند، با رشد آمار ذکر شده در ارتباط می‌بینند.

سانجای ماتور، استاد دانشگاه کلن آلمان در رشته انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۱۹۹۴ میلادی به عنوان دانشجوی بورسیه از سوی بنیاد هومبلد به آلمان آمد. او که قصد داشت پس از اتمام تحصیلاتش به هند بازگردد، در آلمان ماندگار شد و تا دریافت کرسی تدریس در رشته تحصیلی‌اش پیش رفت.

مارتور در ارتباط با دلایل ماندش در آلمان می‌گوید: «من به شیوه علمی رایج در آلمان عادت کرده‌ام. ارتباطات گسترده‌ای در این کشور دارم. فکر می‌کنم با زندگی در آلمان می‌توانم برای کشورم هند هم مفید‌تر باشم و بیشتر خدمت کنم.»

این استاد دانشگاه کلن از مزایای تحقیق در دانشگاه آلمان می‌گوید: «من به کشورهای مختلفی سفر کرده‌ام، اما باید تاکید کنم که زمینه‌ها و امکاناتی که در امر پژوهش در دانشگاه‌های آلمان وجود دارد، تقریبا کم نظیر است.»

افزایش تعداد پژوهشگران خارجی با وجود بحران جهانی اقتصاد

بنا به اطلاعاتی که به تازگی از سوی اداره مهاجران و پناهندگان در آلمان منتشر شده است، در سال ۲۰۱۱ میلادی در حدود ۲۲ هزار و پانصد نفر در موسسات آموزش عالی در آلمان مشغول به کار بوده‌اند.

این گزارش می‌افزاید با وجود بحران جهانی اقتصاد در سال ۲۰۰۸ میلادی، در پنج سال گذشته سالانه بر تعداد متقاضیان خارجی تحصیل و پژوهش در دانشگاه‌های آلمان افزوده شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


بودجه کافی که در اختیار دانشگاه‌های آلمان علی رغم بحران مالی قرار گرفته است و موقعیت مناسب اقتصادی این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی از جمله دلایل توجه پژوهشگران خارجی به مراکز علمی آلمان عنوان می‌شود.

زبان انگلیسی بر جذابیت دانشگاه‌های آلمان افزوده است

برخی از پژوهشگران خارجی مقیم آلمان کاربرد زبان انگلیسی در این کشور را نیز از جمله دلایل جذابیت دانشگاه‌های آلمان می‌دانند. به گفته این دسته از محققان، زبان انگلیسی در آلمان در مقایسه با کشورهایی نظیر فرانسه و اسپانیا از جایگاه علمی مناسب تری برخوردار است.

از سوی دیگر برخی پژوهشگران خارجی نیز کمبود بودجه در رشته تحصیلی در کشورشان را دلیل عزیمت به آلمان عنوان می‌کنند. یوده کگن، محقق بریتانیایی در دانشگاه بن آلمان دلیل انتخاب این کشور را برای تحصیل در همین امر می‌داند.

وی می‌گوید دولت بریتانیا در رشته تحصیلی او، زمین‌شناسی، دست به صرفه جویی زده است و موسسات علمی در این شاخه با محدودیت‌های مالی روبرو شده‌اند.

به گفته این پژوهشگر، آلمان در این رشته علمی بودجه مناسبی در اختیار دارد و از طرح‌های علمی محققان جوان در این زمینه حمایت می‌کند.

یوده کگن حضور خود در دانشگاه آلمان را با توجه به گرایش بیشتر این دانشگاه‌ها به ارائه واحدهای درسی به زبان انگلیسی مفید می‌داند و معتقد است در ازای استفاده از امکانات دانشگاه بن می‌تواند به علاقه مندان به یادگیری زبان انگلیسی نیز کمک کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016