Monday, Jan 13, 2020

صفحه نخست » کارشناسان نظامی: سپاه همچنان در مورد هواپیمای اوکراینی دروغ می‌‌گوید

avion.jpgکیهان لندن - در روز ۲۱ دی‌‌ماه ۹۸ سه روز پس از هدف قرارگرفتن بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی حوالی تهران توسط پدافند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی هوافضای سپاه برای قبول مسئولیت این فاجعه هولناک و تشریح جزئیات این رویداد نشست خبری برگزاری کرد.

این نشست خبری ساعاتی پس از اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلّح برگزار شد. اطلاعیه‌‌ای که سه نکته فنی مهم اما مشکوک در آن قید شده بود:

۱) پروازهای جنگی نیروهای آمریکایی پیرامون کشور افزایش یافته و برخی اخبار نیز از مشاهده‌ی اهداف هوایی به سمت مراکز راهبردی در کشور به واحدهای دفاعی واصل و اهداف متعددی در برخی صفحات رادار مشاهده شد.
۲) پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین از فرودگاه «خمینی» حرکت نموده و در هنگام چرخش، کاملاً در حالت نزدیک شونده به یک مرکز حساس نظامی سپاه و در ارتفاع و شکل پروازی یک هدف متخاصم قرار می‌گیرد.
۳) سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بوده است.

حاجی‌‌زاده چه گفت؟

ساعاتی پس از صدور این اطلاعیه امیرعلی حاجی‌‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در نشست مطبوعاتی حاضر شد و در تشریح جزئیات آن ادعا کرد: «تمام یگان‌‌های آفندی و پدافندی در آماده‌باش صد درصد بودند. وضعیت آمادگی در شرایط جنگی و بالاترین سطح آماده‌باش توسط شبکه یکپارچه پدافند به سامانه‌ها ابلاغ می‌‌شود و تعدادی سامانه پدافندی به رینگ پدافند هوایی تهران اضافه شد.»

حاجی‌زاده در بخش دیگری می‌‌گوید: «توسط شبکه یکپارچه اعلام می‌شود که موشک‌های کروز به سمت کشور شلیک شده در یک یا دو مرحله تاکید می‌شود که این موشک‌های کروز در مسیر هستند.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

حاجی‌‌زاده در ادامه می‌گوید: «پدافند ساعت ۱۲ [شب] در منطقه مستقر شده و پس از بلندشدن هواپیما به اپراتور اطلاع دادند وضعیت جنگی است و کروز شلیک شده و هدف را کروز تشخیص داده اپراتور موظف بوده در این شرایط تماس بگیرد و تاییدیه بگیرد و خبط او از همین نقطه است منتهی ظاهرا سیستم ارتباطی او با اختلال مواجه بوده و نتوانسته ارتباط برقرار کند که ممکن است به دلیل سامانه‌های جمینگ یا شلوغی شبکه بوده و تنها ۱۰ ثانیه فرصت برای تصمیم گیری داشته که منجر به تصمیم بد او در هدف گیری می‌شود.»

حد فاصل صفر مرزی ایران (نفت‌شهر- کرمانشاه) و عراق تا فرودگاه «خمینی» بین ۷۵۰ تا ۷۷۰ کیلومتر فاصله است.

در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح اعلام شده اهداف هوایی به سمت مراکز راهبردی در کشور به واحدهای دفاعی واصل و اهداف متعددی در برخی صفحات رادار مشاهده شد. [واصل شدن: رسیدن]

با فرض اینکه یک موشک از پایگاه آمریکایی «التاجی» در عراق به سمت تهران شلیک شود ابتدا رادارهای کرمانشاه و همدان باید آن را رصد و شناسایی و منهدم می‌‌کردند.

پرسش اینجاست اگر اهدافی وارد آسمان ایران شدند و در بعضی صفحات راداری قابل مشاهده بودند و به مراکز راهبردی رسیده‌اند و تاکید می‌‌شود شبکه سراسری پدافند صد درصد آماده‌‌باش و در شرایط جنگی بود چرا هیچ پدافند کرمانشاه و همدان به اهداف شلیک نکردند؟

ستاد کل نیروهای مسلح ادعا می‌‌کند هواپیمای بوئینگ در هنگام چرخش، کاملاً در حالت نزدیک شونده به یک مرکز حساس نظامی سپاه و در ارتفاع و شکل پروازی یک هدف متخاصم قرار می‌گیرد.

ادعای چرخش هواپیما به سمت تاسیسات نظامی دروغ است

یک منبع آگاه نظامی به کیهان لندن می‌‌گوید «ادعای ستاد کل نیروهای مسلح در مورد چرخش هواپیما به سمت تاسیسات نظامی دروغ است. بر اساس اطلاعاتی که در رادارها ثبت است این هواپیما پس از برخاستن از باند در مسیر و ارتفاع نرمال حرکت می‌‌کرد که بر اساس الگوی ترافیکی همیشگی پروازها بود و سیستم‌‌های نظامی و پدافندی اطراف این محدوده سالیان سال است که مستقرند و همواره نیروی پدافند ارتش و سپاه از فهرست و زمان دقیق پروازها مطلع‌‌اند.»

در سمت چپ نقشه بالا ۴ علامت درج شده:

(P) مناطق پرواز به کلی ممنوع (Prohibited) است. این مناطق دائما توسط پایگاه‌های پدافند هوایی محافظت می‌‌شوند.

(R) مناطق پرواز محدود (Restricted) و با مجوز قبلی است. این مناطق معمولا توسط یگان‌‌های پدافندی محافظت می‌‌شوند و در آنها مناطق حساس یا حیاتی وجود دارد.

(D) مناطق پرواز خطرناک (Danger) است. این مناطق عموما مناطق برگزاری رزمایش‌ها، میدان‌‌های تیر، مناطق تست توپخانه و امثال آن هستند. پرواز در این مناطق بدون هماهنگی با ارگانی که مالکیت حریم هوایی با آنهاست مخاطره‌آمیز است.

(C) مناطق هشدار پرواز احتمالی (Caution) هستند. در هنگام پرواز خلبان باید در این مناطق مراقب سایر پروازها باشد و پرواز پهپادها در آن باید زیر ۱۰۰ متر باشد.

این منبع نظامی می‌‌گوید «تمام پرسنل پدافند می‌دانند جنوب غربی تهران Departure Leg فرودگاه است. هواپیمای بوئینگ مسیر نرمال می‌رفته چنانکه قبل و بعد از آن هم از همین مسیر در همان ارتفاع هواپیماهای دیگر فرودگاه را ترک می‌‌کنند اما هیچوقت سابقه نداشته چنین اتفاقی بیفتد. ضمن اینکه حتی اگر هواپیمایی به هر دلیل از مسیر منحرف شود چون وارد منطقه P یا R نشده ابتدا باید به آن هشدار دهند؛ اما در مکالمات برج با خلبان هیچ اخطاری به او داده نشده است و مهم‌تر اینکه بوئینگ اوکراین به هیچیک از این مناطق نزدیک نشده است.»

این منبع آگاه نتیجه می‌گیرد که «محتمل‌‌ترین حالت این است که به این هواپیما عمدی شلیک شده اما احتمالا نه با اراده‌‌‎ی اپراتور بلکه با تحمیل خطای سیستم او را به اشتباه انداخته‌اند» او پاسخی به اینکه چه کسانی با چه انگیزه‌‌ای این خطا را تحمیل کردند نداد.

کد ترانسپوندر برای تشخیص پرنده دوست از دشمن

یک منبع فرودگاهی نیز به کیهان لندن می‌‌گوید: «خلبان بوئینگ طبق روال پیش از پرواز کد ترانسپوندر و اسکواک را دریافت کرده است. بنابراین احتمال اینکه رادارها نتوانند کد را تشخیص دهند تقریباً صفر است چون هیچ هواپیمایی قبل از بستن کد ترانسپوندر Take Off‌ نمی‎‌کند.»

کد ترانسپوندر تمامی هواپیماهای غیرنظامی در اختیار واحدهای نظامی مستقر در اطراف یک فرودگاه قرار می‌‌گیرد و پدافند بر اساس آنها اجسام پرنده‌ی دوست و دشمن را روی صفحه رادار از هم تشخیص می‌‌دهد.

این منبع فرودگاهی می‌‌گوید اگر فرض بگیریم شلیک به هواپیما عمدی نبوده پس اپراتور قدرت تشخیص هواپیمای دوست از دشمن را نداشته، حتی تشخیص نداده کد هواپیما غیرنظامی است نه نظامی، نمی‌‌دانسته پرنده از مسیر نرمال باند برخاسته، حتی نمی‌دانسته فرودگاه کدام طرف است»

او همچنین می‌‌گوید در مورد اینکه وضعیت جنگی و اضطراری است هیچ اخطاری به ما ابلاغ نشد.

انداختن مسئولیت به دوش اپراتور

حاجی‌‌زاده در بخشی از سخنان خود می‌‌گوید «اپراتور موظف بوده در این شرایط تماس بگیرد و تاییدیه بگیرد و خبط او از همین نقطه است منتهی ظاهرا سیستم ارتباطی او با اختلال مواجه بوده و نتوانسته ارتباط برقرار کند».

مقامات ارشد نظامی جمهوری اسلامی علت شلیک به هواپیمای مسافری را «خطای انسانی» معرفی می‌کنند. با فرض عمدی نبودن شلیک، اینکه گفته می‌شود سیستم ارتباطی دچار «اختلال» شده چیزی نیست جز «خطای سیستم»! تناقض اینجاست که هر نوع اختلال در دستگاه ارتباطی برای کسب دستور شلیک «ارتباطی با اینکه روی رادار بجای هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ موشک کروز دیده شده ندارد»!

روز یکشنبه ۲۳ دی‌ماه حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی دلایل هدف قرار گرفته شدن هواپیمای اوکراینی برای نمایندگان شرح داد و بار دیگر به «خطای انسانی» تاکید کرد اما در توضیح خواسته یا ناخواسته اعتراف می‌‌کند ایراد از سیستم‌ها بوده است.

سلامی گفت: «موشک کروز به لحاظ سرعت اساسا یک هواپیما بدون سرنشین بزرگ است فقط خلبان ندارد و با همان مختصات هواپیمای باسرنشین حرکت می‌کند و در موقعی که هواپیماها در ارتفاع پایین حرکت می‌کنند کروزها هم با ارتفاع پایین حرکت می‌کند...ارتباط برادرمان [اوپراتور] با SOC [مرکز عملیات] قطع شده و خبر انتفاع [؟] کروزها را نشنیده بود روی صفحه رادار او به یقین رسیده که این یک تهدید جدی است موقعیت هواپیما به سامانه در جهتی بود که نسبت به این سامانه نزدیک شونده بود.»

در برخی از رسانه‌‌های حامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادعا شد که هواپیماهای آواکس آمریکایی که در منطقه پرواز می‌‌کردند سبب اختلال در سیستم رادار پدافند شدند. صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز از زبان یک کارشناس ادعا کرد «جنگ الکترونیک» بوده و دشمن به وسیله ارسال سیگنال‌‌های مزاحم روی امواج الکترومغناطیس سیستم‌های مخابراتی سبب می‌شود کار نرمال سامانه‌‌ها به هم بریزد.»

حتی با فرض اینکه سیستم‌های راداری و ارتباطی پدافند سپاه با اختلال و جنگ الکترونیک (جنگال) روبرو شده‌ باشند ایراد از ضعف سیستم‌‌های راداری و شبکه سراسری پدافند در مقابل حملات ادعایی است که نتوانسته آنها را خنثی کند.

بابک تقوایی کارشناس نظامی این ادعا را که اختلال در سیستم ناشی از پرواز هواپیماهای جنگال آمریکایی بوده رد می‌‌کند. او به کیهان لندن می‌‌گوید: «هیچ هواپیمای جنگ الکترونیک آمریکا توانایی ندارد در چنین فاصله‌ای روی پدافند ایجاد اختلال کند مگر اینکه بر فراز شهر پرواز کند. از طرفی حمله سایبری روی سیستم‌‌های پدافندی اثر ندارد چون سیستم‌ها آنالوگ هستند.»

یکی از بزرگترین دروغ‌‌های حاجی‌زاده و حسین سلامی این است که مدعی شدند به سمت ایران موشک کروز شلیک شده است!

ساده‌ترین پرسش‌ها این است که موشک‌‌ کروز از کجا شلیک شد؟ به سمت کجا رفت؟ اگر وارد آسمان ایران شد کجا سرنگون شده‌؟ چرا به هدف نخورد و اگر در آسمان منفجر شده‌ چرا گزارشی منتشر نشده و شاهدی بر آن نیست؟! آیا اگر چنین می‌بود، جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر سر نمایش شواهد تبلیغات گسترده به راه نمی‌انداختند؟!

اعدام «گروهبان قندعلی»

منبع نظامی دیگری به کیهان لندن می‌‌گوید: «این حمله فقط از برادران خودمان بر می‌آید، وقتی در سوریه و غزه و لبنان خمپاره‌اندازها را روی سقف مدارس می‌‌گذارند و از سپر انسانی استفاده می‌‌کنند یا بارها پدافند خودی جنگنده‌‌های خودمان را هدف قرار داده نباید از این اتفاق تعجب کرد. احتمال دارد دلیل ساقط کردن آن هواپیما یک نیاز باشد. دلایل و انگیزه‌‌های مختلف آن قابل بحث است. مثلا احتمال دارد افرادی داخل هواپیما بودند که نباید به مقصد می‌‌رسیدند. اما در رادار فرق بین موشک کروز با هواپیمای مسافربری کاملاً مشخص است. انواع کدها و شناسه پرواز وجود دارد که در لحظه می‌شود فرق بین موشک و هواپیما را تشخیص داد این دیگر فرضیه و احتمال نیست.»

این منبع نظامی در پایان می‌گوید، «انداختن قصور به گردن یک اپراتور اعدام گروهبان قندعلی برای مختومه کردن پرونده است».



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy