رادیو فردا - محسن ربانی، رایزن اسبق فرهنگی سفارت ایران در آرژانتین و از متهمان دست داشتن در انفجار مرگبار در «آمیا»، انجمن یهودیان شهر بوینس آیرس در سال ۱۹۹۴، در مصاحبه تازه ای درباره قتل دادستان پرونده آمیا ابراز نظر کرده است.
به گزارش بوینس آیرس تایمز، محسن ربانی در مصاحبه با رادیو ۱۰ آرژانتین که در دهم ژانویه انجام شده، بار دیگر تاکید کرده است که در انفجار مرگبار آمیا نقشی نداشته و در آن زمان فقط رایزن فرهنگی ایران در سفارت آرژانتین بوده است.
در انفجار ژوئیه ۱۹۹۴، در ساختمان «آمیا»، ۸۵ تن کشته و بیش از ۳۰۰ تن زخمی و ساختمان هفتطبقه ویران شد.
محسن ربانی در بخش دیگری در این مصاحبه در خصوص قتل دادستان پرونده آمیا مدعی شد «برخی ممکن آلبرتو نیسمان را مجبور به خودکشی» کرده باشند.
محسن ربانی گفته است؛« چه کسی آلبرتو نیسمان را کشت؟ چرا آنها نمی گذارند مردم آرژانتین حقیقت را متوجه شوند.»
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
این متهم پرونده آمیا در ادامه گفته است، آلبرتو نیسمان به قتل رسید چرا که او سند و مدرکی برای اثبات ادعای خود درباره کریستینا فرناندز کرشنر و ارتباط ایران با بمبگذاری مرکز یهودیان، نداشت.
بعد از بیش از دو دهه کش و قوس در تحقیقات این پرونده که در طول آن چند رئیسجمهوری آرژانتین عوض شدند، قاضی آلبرتو نیسمان به این نتیجهگیری رسیده بود که خانم کریستینا فرناندز کرشنر، هشتمین رئیسجمهوری بعد از بمبگذاری ساختمان آمیا، با تبانی با دولت ایران درصدد لاپوشانی رد پای ایران در تحقیقات این پرونده بودهاست؛ امری که خانم کرشنر آن را تا به امروز قاطعانه رد میکند.
قاضی نیسمان اما تنها چند ساعت پیش از ادای شهادت در سنای آرژانتین در مورد ارائه نتایج تحقیقات خود، در آخرین ساعات هجدهم ژانویه ۲۰۱۵ در حمام خانهاش در بوئنوس آیرس به قتل رسید. او ۵۱ سال داشت.
علی فلاحیان، وزیر اطلاعات، علیاکبر ولایتی، وزیر امور خارجه و محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، از جمله هشت مقام ایران هستند که حکم جلبشان از سوی پلیس بینالملل و در رابطه با این پرونده صادر شد.
در تحقیقات طولانی و حدوداً ۲۰ ساله، آرژانتین رسماً سه بار ایران را به دخالت در این انفجار متهم کرده اما ایران همواره اتهامات را رد کردهاست.
در آن جعبه چیز سیاهتری است؟