Tuesday, Jan 19, 2021

صفحه نخست » آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران شاید در بهمن‌ ماه

Corona.jpg کیهان لندن - سعید نمکی وزیر بهداشت نسبت به آغاز واکسیناسیون کُرونا قبل از ۲۲بهمن‌ماه سالگرد پیروزی انقلاب ابراز امیدواری کرد و گفت که واکسن‌های کوواکس سازمان بهداشت جهانی ماه‌فوریه (اواسط بهمن- اوایل اسفند) در اختیار ایران قرار می‌گیرد.

درحالی‌که بسیاری از کشورهای دنیا واکسن‌های کُرونا را خریداری کرده و با صدور مجوزهای لازم مدت‌هاست واکسیناسیون شهروندان خود را آغاز کرده‌اند، حسن روحانی و وزیر بهداشت وعده احتمالی آغاز واکسیناسیون را در اواسط بهمن‌ماه داده‌اند. آنهم در شرایطی‌که وارد کردن واکسن‌های معتبر کُرونا تولید آمریکا و انگلستان به دستور علی خامنه‌ای ممنوع شده است.

سعید نمکی وزیر بهداشت امروز چهارشنبه اول بهمن‌ماه ۱۳۹۹ درباره زمان وارد کردن واکسن‌های کُرونا به ایران ابراز امیدواری کرد تا «قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت‌بندی شده، واکسیناسیون را در گروه‌ها شروع کنیم.»

او در عین حال تأکید کرد «اما تا زمانی ‌که مطمئن‌ترین و بی‌خطرترین واکسن را نتوانیم به کشور وارد کنیم، این کار را انجام نمی‌دهیم».

وزیر بهداشت درباره تأخیر در وارد کردن واکسن‌های کُرونا گفت که «چانه‌زنی‌های ما به دلیل این است که موثرترین واکسن را وارد کشور کنیم.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

آنگونه که نمکی اعلام کرده، «واکسن کوواکس سازمان جهانی بهداشت نیز قرار بر این بوده از فوریه (اواسط بهمن-اوایل اسفند) توزیعش در کشورهای هدف از جمله کشور ما شروع شود.»

حسن روحانی رئیس‌ جمهوری اسلامی نیز در سخنرانی ضدترامپ خود امروز، از آغاز واکسیناسیون کُرونا در ایران در هفته‌های آینده خبر داد.

به گفته‌ی او «اقدامات لازم برای خرید واکسن کُرونا انجام شده و اولین محموله آن که مورد تائید وزارت بهداشت است، ظرف هفته‌های آتی وارد کشور می‌شود و بلافاصله نیز در چارچوب سند ملی تدوین شده، واکسیناسیون آغاز می‌شود.»

حسن روحانی با تکرار ادعایی بی‌پایه افزود: «اگر تحریم‌های دولت ترامپ نبود، واکسیناسیون را خیلی زودتر می‌توانستیم، آغاز کنیم.»

این درحالیست که بارها مردم و جامعه پزشکی و پرستاری با استفاده از هشتگ #واکسن_بخرید و صدور بیانیه‌های متعدد خواستار تهیه فوری واکسن‌های کُرونای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی هستند. اما واکنش مقامات مسئول از رئیس دولت تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خواست عمومی مردم ایران این است که سخنان خامنه‌ای «فصل‌الخطاب» است و اراده‌ی او فراتر از هر اراده‌ای است!

همزمان شاهزاده رضا پهلوی در پیامی که روز ۳۰ دی‌ماه ۹۹ خطاب به مردم ایران منتشر شد، ممنوعیت خرید واکسن‌های معتبر جهان از سوی علی خامنه‌ای رهبر سیاسی و مذهبی جمهوری اسلامی «جنایت برای ثروت» خواند که تلاش می‌شود با «جهالت» توجیه شود.

شاهزاده رضا پهلوی مردم را تشویق کرده است تا خواست خود مبنی بر تهیه‌ی واکسن‌های معتبر را در همراهی با ایرانیانی که در خارج کشور در این راه تلاش می‌کنند از هر راهی که می‌توانند با صدای بلند به گوش جهان برسانند.

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل بحران در ایران اعلام کرد از ۱۸ شرکت تولیدکننده واکسن کُرونا موجود در سبد کوواکس سازمان بهداشت جهانی، «حداقل از سه شرکت تغذیه خواهیم کرد»!

او گفت که هنوز کوواکس اقدام به توزیع واکسن‌های کُرونا نکرده و «ما هم واکسنی را وارد نکردیم و هر واکسنی که سازمان غذا و داروی کشور به عنوان مرجع ملی برای صدور مجوز ورود واکسن تایید کند، از این محل تهیه می‌شود.»

جهانپور گفته، «اگرچه اولین کشور شروع‌کننده در حوزه تزریق واکسن نبودیم که البته اقدام درستی هم در نوبه خودش بود، اما فکر می‌کنیم جزو اولین کشورهایی خواهیم بود که واکسیناسیون علیه کووید۱۹ را به پایان خواهیم رساند!»

به نظر می‌رسد سخنگوی سازمان غذا و دارو واکسیناسیون کُرونا را با اجرای طرح ریشه‌کن شدن فلج اطفال اشتباه گرفته باشد که با فرستادن نیروهای داوطلب به در خانه‌ها انجام شد و حالا امکان دارد با به کار گرفتن نیروهای بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب طرح «قاسم سلیمانی» اجرا و به شیوع بیشتر این ویروس منجر شود.

همزمان جمهوری اسلامی اعلام کرد که موسسه رازی تست دومین واکسن کُرونای داخلی را پس از «ستاد اجرایی فرمان امام» آغاز کرده است. این ستاد تا کنون فاز نخست انسانی واکسن را روی ۱۵ نفر پیش برده و گزارش کرده که حال همگی داوطلبان مساعد است.

محمد مخبر رئیس «ستاد اجرایی فرمان امام» نیز اعلام کرده که می‌توانند ۳ میلیون دوز در ماه واکسن کُرونا تولید کنند. او پیش‌بینی کرد که واکسن «کووایران» که در مرحله نخست فاز انسانی است، تا پایان بهار ۱۴۰۰ به مرحله تولید انبوه برسد.

مخبر گفت که این ستاد دید اقتصادی به تولید واکسن کُرونا ندارد و بخش قابل توجهی از آن را بطور رایگان در اختیار وزارت بهداشت می‌گذارد.

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی از تهیه بیش از ۴۲ میلیون دوز واکسن کُرونا خبر داد.

به گفته‌ی او، ۱۶. ۸ میلیون دوز از کوواکس تهیه می‌شود اما شرط جمهوری اسلامی این بوده تا «مبتنی بر پلاتفرم فایزر نباشد.»

وی پیش‌بینی کرد: «۲۵ میلیون دوز واکسن نیز تا اردیبهشت یا حداکثر خردادماه سال ۱۴۰۰ از سوی تولیدکنندگان و فناوران داخلی و شرکت‌های دانش بنیان عرضه شود.»

بر مبنای گزارش کبگانیان، اکنون ۹ شرکت دانش‌بنیان مشغول کار روی شش نوع واکسن کُرونا با استفاده از تمام فناوری‌ها و پلاتفرم‌های واکسن هستند که برخی در اسفند ۹۹ و برخی در خردادماه سال آینده در برخی از فازها» آماده خواهند بود.

کبگانیان گفته، با طی مراحل پیش رو، نه تنها واکسن‌سازهای رقابتی بخش خصوصی را خواهیم داشت، بلکه بطور کلی تولیدکننده‌های دارو با تکنولوژی‌های جدید در کشور ظهور خواهند کرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy