Thursday, Feb 18, 2021

صفحه نخست » سردار آجرلو، شیفته قدرت، ثروت و فساد

wire17.jpgایران وایر - پیام یونسی‌پور

سردار مصطفی آجرلو، شعارهای انتخاباتی‌اش را براساس پشتوانه، علایق و اهدافش انتخاب کرده است.

او «فوتبال مستقل» را در شعار خود گنجانده؛ در حالی که از سال ۱۳۷۹ تاکنون، هرسمتی که در ورزش ایران کسب کرده را از پَرِ شالِ «محمدباقر قالیباف» دارد.

مصطفی آجرلو از سال ۱۳۶۹ تا ده سال بعد که با دستور مستقیم محمدباقر قالیباف، فرمانده وقت نیروی انتظامی کشور از سپاه به نیروی انتظامی منتقل شد، پست‌هایی مانند «معاونت تربیت بدنی سپاه پاسداران»، «ریاست هیات فوتبال نیروهای مسلح» و «مدیرعامل باشگاه مقاومت سپاه» را برعهده داشت. اما زمانی چهره شد که با حکم مستقیم محمدباقر قالیباف، مدیرعاملی باشگاه پاس تهران، مهم‌ترین مجموعه ورزشی وقت نیروی انتظامی را به دست آورد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

پس از نابود شدن پاس، مصطفی آجرلو به «سازمان ورزش شهرداری» تهران رفت. تا پیش از آغاز دوران شهرداری محمدباقر قالیباف، نهادی به نام «سازمان ورزش» در دل شهرداری تهران وجود نداشت. این سازمان را شهردار وقت، برای سردار مصطفی آجرلو بنا کرد.

ردپای محمدباقر قالیباف برای حضور مصطفی آجرلو در اتاق مدیرعاملی باشگاه تراکتور نیز به چشم می‌خورد.

او حالا با حمایت رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی، به انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال پا گذاشته است و شعار فوتبال «مستقل» سر می‌دهد؛ استقلالی که مد نظر است، با واژه «ثروتمند» در شعار انتخاباتی‌اش همراه شده است.

سردار مصطفی آجرلو، یکی از پرابهام‌ترین مدیران تاریخ ورزش ایران در زمینه فساد مالی محسوب می‌شود. از زمان حضورش در باشگاه پاس تا آنچه در شهرداری تهران با او بر ورزش و اراضی پایتخت گذشت.

نام سردار آجرلو در فهرست مشهور «املاک نجومی» به چشم می‌خورد. پرونده املاک نجومی، پرونده‌ای است که مبتنی بر گزارش سازمان بازرسی کل کشور از واگذاری چند هزارمیلیاردی املاک به بعضی مدیران ارشد شهری و برخی اعضای شورای شهر تهران در زمان محمدباقر قالیباف خبر می‌داد. طبق گزارش املاک نجومی، آجرلو زمینی در محله «دربند» تهران را با ۵۰ درصد تخفیف به قیمت ۵۲۰ میلیارد تومان خریداری کرده بود.

فهرست املاک نجومی را گوشه‌ای از ذهن خود نگه دارید تا کمی وارد فضای فرهنگی سردار آجرلو شویم.

مصطفی آجرلو، مانند بسیاری از فرماندهان سپاه، علاقه‌ای وصف‌ناشدنی به نشر رسانه‌ دارد. زمانی که مدیرعامل باشگاه پاس تهران بود، با هزینه‌هایی نجومی، خبرگزاری ایپنا را تاسیس کرد که ورشکست شد و «امیر خادم» آن را خرید. روزنامه «پاس جوان» را هم به یاران وفادار خود و محمدباقر قالیباف سپرد که با هزینه نیروی انتظامی چاپ و منتشر می‌شد، اما نه فروش و نه بازدهی مالی داشت.

وقتی از پاس به شهرداری رفت، امتیاز هفته نامه «مثلث» را از وزارت ارشاد گرفت و مدیرمسئول این نشریه سیاسی شد. «سعید آجرلو» برادرزاده مصطفی آجرلو، سردبیر این نشریه است؛ مانند خبرگزاری ایپنا که در ید قدرت سعید آجرلو بود.

«یاشار سلطانی» افشاگر مفاسد اقتصادی برخی از مدیران نظام، فاش‌گوی پرونده «املاک نجومی» و مدیرمسئول «معمارنیوز»، مهرماه امسال در بخش جدیدی از افشاگری‌های خود نوشت: «هفته نامه مثلث به مدیرمسئولی سردار آجرلو، یک ساختمان با زمین ۲۰۰ متری از شهرداری منطقه ۶ هدیه گرفته است.»

سردار مصطفی آجرلو، برای هفته‌نامه‌اش، دفتر اداری ۲۰۰ متری در خیابان توانیر تهران هدیه گرفته بود.

۲۰ اسفند۱۳۸۷ «سعید حکمت»، خبرنگار روزنامه ایران در گزارشی، از «قطع درختان باغ مسجد گیاهی و باغ گیاهی» نیاوران خبر داد. طی کمتر از یک ماه، بیش از ۷۰ اصله درخت با قدمت بین ۱۵۰ تا ۳۵۰ سال قطع شد. همچنین پیش‌بینی می‌شد ۶۰۰ اصله درخت دیگر نیز تا پایان اردیبهشت ماه بریده شود.

در بخشی از این گزارش، سعید حکمت مدعی شده بود که در زمان تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات این گزارش، به او گفته شده که «این پروژه متعلق به یک نهاد بسیار مهم» است و تاکید کرده‌اند که «بهتر است ماجرا را پیگیری نکند.»

با وجود مطرح شدن این موضوع در صحن شورای شهر، اما مجوز قطع و بعد ساخت‌وساز مجتمع «تجاری ارگ تجریش» در این مکان صادر شده بود.

ارگ تجریش، روی جنازه بیش از ۳۰۰ اصله درخت با قدمت بیش از ۱۵۰ سال و البته بر بنای مصادره شده «جمشید آموزگار»، نخست‌وزیر دوران پهلوی بنا شد. در شهرداری تهران، مصطفی آجرلو به‌عنوان مهم‌ترین حامی این پروژه شناخته می‌شود. اما وقتی به نام مهندسین طرح این مجتمع نگاهی بیاندازیم، نام «زهرا آجرلو» جلب توجه می‌کند.

سومین نام، «محمدعلی آجرلو» است؛ آقازاده سردار.

محمدعلی، مالک «کافه فوتبال»، تنها کافه تهران با مجوز پخش مستقیم رقابت‌های فوتبال داخلی و خارجی است. در جریان رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، کافه فوتبال برای ورود هر نفر، ۳۰ هزار تومان ورودیه می‌گرفت. در روزهایی که نیروی انتظامی، تمامی رستوران‌ها، کافه‌ها یا سفره‌ خانه‌هایی را که اقدام به نمایش رقابت‌های جام جهانی می‌کردند، جریمه و پلمب می‌کرد، آقازاده فرمانده سپاه و نیروی انتظامی، انحصار این تجارت را در دست داشت.

در توصیف مصطفی آجرلو، آقازاده و کافه‌اش همین بس که هر دو با هم کنار «مستر تیستر» می‌نشینند تا برایشان تبلیغ کند. او مجنونِ شهرت است. حال این شهرت را از یک تبلیغاتچی پرحاشیه در اینستاگرام کسب کند یا از روابطش با برخی اصحاب رسانه، تفاوتی ندارد.

مشخصا مستر تیستر تنها حامی سردار نیست. یک شب در هفته، وقتی کافه لاکچری محمدعلی آجرلو به روی مراجعین بسته می‌شود، برادرزاده و آقازاده مصطفی آجرلو میزبان انگشت‌شماری از روزنامه‌نگاران و سردبیران ورزشی می‌شوند؛ اینجا اتاق فکر مصطفی آجرلو است.

نتیجه‌ هم‌نشینی‌ها و هم فکری‌ها، می‌شود آغاز تلاش‌های سردار از اسفندماه سال ۱۳۹۸ برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال. از گزارش‌هایی اغراق‌آمیز در مورد کارنامه سردار آجرلو در مدیریت فوتبال تا مصاحبه‌هایی که نوروز کرونازده ایران را پر می‌کرد.

ماهیت مدیریت سردار آجرلو، با ابهام و فساد آمیخته است. مدیریتش، طبق شواهد تاریخی، باشگاه پاس تهران، یکی از ریشه‌دارترین باشگاه‌های تاریخ و جزیی از هویت فوتبال ایران را به قهقرا برد. به یاد داشته باشیم که آخرین قهرمانی فوتبال ایران در باشگاه‌های آسیا، پیش از حضور سردار آجرلو در این باشگاه به دست آمد و پس از مدیرعاملی او، این باشگاه ناپدید شد.

سال ۱۳۸۴ در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی با آیت‌الله «علی خامنه‌ای» رهبر جمهوری اسلامی، گلایه‌ای به گوش رهبر رسید، مبنی بر اینکه سربازهای نیروی انتظامی در مرزها و پاسگاه‌های دورافتاده از کمترین امکانات ممکن برخوردار نیستند ولی قرارداد کاپیتان تیم پاس (جواد نکونام) ۲۲۰ میلیون تومان در سال است.

رهبر جمهوری اسلامی، دستور به انحلال این باشگاه را داد. پاس اندکی بعد با دستور «محمود احمدی‌نژاد» رئیس‌جمهور وقت ایران به همدان منتقل شد و امروز اثری از آن در فوتبال ایران نیست.

اما مسبب آن بار دیگر خود را به عنوان گزینه ریاست فدراسیون فوتبال معرفی می‌کند. مانند سال ۱۳۹۵ که در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به «مهدی تاج» باخت و ادعا کرد خانواده «هاشمی رفسنجانی» انتخابات فدراسیون فوتبال را به سود مهدی تاج «مهندسی» کرده بودند. درحالی که مهندسی آن انتخابات فقط برعهده «علی کفاشیان» بود.

سردار مصطفی آجرلو، از تندروترین افراطیون تاریخ ورزش ایران هم هست. مرداد سال ۱۳۸۹ وقتی مدیرعاملی باشگاه استیل‌آذین را برعهده داشت، «علی کریمی» کاپیتان این تیم را به دلیل «روزه‌خواری» در ماه رمضان از این باشگاه اخراج کرد.

دو روز پس از این تصمیم، سردار مصطفی آجرلو از مدیرعاملی باشگاه استیل‌آذین برکنار شد، اما در گفت‌وگویی که توسط «عادل فردوسی‌پور» در برنامه ۹۰ پخش نشد، علی کریمی را «منافق» خواند.

او حالا رقیب علی کریمی یا همان ستاره‌ای در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است که روزی او را «روزه‌خوار»، «ضد ارزش‌های انقلاب» و «منافق» می‌خواند.

در پرونده قطور سردار مصطفی آجرلو نباید نگاه توامان «قومیتی-مذهبی‌» او را نادیده گرفت.

خرداد سال ۱۳۹۵ مصطفی آجرلو که به عنوان مدیرعامل باشگاه تراکتور منصوب شده بود، در نخستین تصمیم مدیریتی‌‌اش، قرارداد اولیه با «آرزداد هارویان» ملی‌پوش باسابقه و ستاره تیم ملی ارمنستان با باشگاه تراکتور را فسخ کرد. او در بیانیه‌ای نوشت: «برای وحدت آذری‌های عزیز کشورم به تبریز آمدم. هدفم اتحاد همه ترک‌های شریف کشورم حول تراکتور و قهرمانی این تیم است. به شدت معتقدم پیوستن یک بازیکن ارمنی می‌تواند اتحاد میان ترک‌ها را تهدید کند و به همین دلیل قرارداد با آرزاد هارویان منتفی خواهد بود.»

او بذر نفاق و فساد می‌پاشد و همچنان در فوتبال ایران مدیریت می‌کند. گزینه مورد حمایت محمدباقر قالیباف، سفرهای استانی خود را برای جلب رای هیات‌های استان آغاز کرده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy