Thursday, Feb 18, 2021

صفحه نخست » ادعای عجیب خامنه‌ای درباره انتخابات

Khamenehei.jpgعلاج دردهای مزمن کشور انتخابات پُرشور است

کیهان لندن - در حالی که کمتر از چهارماه تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران باقی مانده است، ارزیابی‌ها نشان از عدم مشارکت بخش زیادی از مردم در انتخابات استصوابی و مراسم رأی‌گیری برای گزینش رئیس جمهوری اسلامی دارد.

جریان‌های مختلف در دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب تلاش برای داغ کردن بازار مکارّه انتخابات رژیم را از مدتی پیش آغاز کرده‌اند اما هنوز راهکار مؤثری ارائه نشده که بتواند چنان جوّ انتخاباتی را سازماندهی کند که مردم یکبار دیگر حاضر به شرکت در این نمایش شده و به پای صندوق‌هایی بروند که نامزدها پیشاپیش از صافی رد شده و هر کسی از آن در آید، به سود نظام است!

از همین رو به نظر می‌رسد نگرانی از عدم مشارکت مردم در انتخابات سبب شده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی پس از ماه‌ها بسر بردن در قرنطینه و عدم حضور و انجام سخنرانی‌های طولانی، طی هفته‌های اخیر بیشتر به صحنه بیاید و مثل همیشه درباره همه چیز اظهار نظر کند.

علی خامنه‌ای روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ در تماسی ویدئویی با کسانی که «شماری از مردم تبریز» معرفی شدند، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ادعایی عجیب گفته است که «علاج دردهای مزمن کشور، انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است!»

رهبر جمهوری اسلامی بدون اینکه به شورای نگهبان و نظارت استصوابی و گزینش پیشاپیش نامزدهای نظام اشاره کند به سخنان غیرواقعی و عجیب خود ادامه داد و گفت که «امروز مردم حاکم بر سرنوشت کشور هستند و خود انتخاب می‌کنند! ممکن است خوب یا بد انتخاب کنند اما خودشان انتخاب می‌کنند! در حالی که قبل از انقلاب هیچکاره بودند!»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

خامنه‌ای نه تنها مسئولیت عملکرد افرادی که از سوی او و شورای نگهبان به عنوان رئیس جمهوری اسلامی به کشور و مردم تحمیل می‌شوند را گردن آندسته از مردم که در انتخابات شرکت می‌کنند انداخته بلکه گفته «ما به عنوان مسئولان در بروز این عقب‌ماندگی‌ها مقصریم و البته ممکن است مردم هم در بخش‌هایی دخالت داشته باشند.» وی بدون اینکه مشخص کند منظورش از «عقب‌ماندگی» در نظامی که یکی از عقب‌مانده‌ترین حکومت‌های جهان است، تأکید کرده «علت اصلی این عقب‌ماندگی‌ها، انقلابی عمل نکردن است!»

خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش به حساسیت مردم نسبت به فسادهای ساختاری که در جمهوری اسلامی ریشه دوانده اشاره کرده و گفته است «حساسیت مردم نسبت به اول انقلاب در قبال نابسامانی‌ها به ویژه مسائلی مثل فساد و فاصله طبقاتی بیشتر شده.» وی افزود که «این حساسیت بسیار خوب است و نشان‌دهنده گرایش مردم به آرمان‌های انقلاب است و به همین علت هر جا مبارزه با فساد و حرکت به سمت کمک به قشر ضعیف و ایجاد عدالت باشد، دلگرم می‌شوند و حمایت می‌کنند.»

این جملات کلیشه‌ای نشان می‌دهد که خامنه‎‌ای نیز از معضل واقعی و ریشه‌دار فساد در نظامی که خودش رهبر آن است به عنوان ابزاری برای بازارگرمی انتخابات۱۴۰۰ سود می‌برد. ابزاری که جناحین نظام نیز به شدت مشغول استفاده از آن هستند آنهم در حالی که فاسدان کسی جز خودشان و خانواده‌های آنها نیستند که آشکارا پرونده قضائی نیز دارند!

خامنه‌ای همچنین در سخنانی بی سر و ته و کاملا تبلیغاتی تکرار کرد که «انتخابات فرصت بزرگی» است ولی «مخالفان جمهوری اسلامی نمی‌خواهند نظام از این فرصت و ظرفیت مهم برای پیشرفت کشور استفاده کند اما مشارکت پُر شور و انقلابی مردم در انتخابات، موجب امنیت کشور و پس زدن دشمنان و کاهش طمع آنها می‌شود بنابراین نباید این فرصت را از دست داد!»

او در ادامه دوباره مدعی شد که «انتخابات هر چه پُر شورتر و با اقبال عمومی بیشتری همراه باشد، آثار و منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت!»

منظور خامنه‌ای مانند تمام سال‌های گذشته چیزی جز منافع انتخابات استصوابی و نمایشی برای جمهوری اسلامی نیست. سال‌هاست که مقامات جمهوری اسلامی مشارکت مردم در انتخابات را به عنوان دلیلی بر مشروعیت نظام عرضه می‌کنند و هر بار به صراحت نیز اعلام می‌شود که انتخاب مردم مهم نیست بلکه مشارکت و صف‌های آنها که اهمیت دارد زیرا هر رأیی که به صندوق بیاندازند، به معنی تأیید نظام است.

خامنه‌ای که ظاهرا به شدت نگران عدم مشارکت مردم در انتخابات استصوابی ۱۴۰۰ است در سخنان ویدئویی خود بار دیگر تأکید کرده است: «انتخابات برای کشور یک امکان و ذخیره مهم است که باید با مشارکت پر شور مردم همراه باشد البته اگر مشارکت پرُ شور با یک انتخاب درست یعنی انتخاب یک نیروی کارآمد، با ایمان، با انگیزه، علاقمند و پرُ کار همراه شود، نورٌ عَلی نور و تضمین‌کننده آینده کشور است.»

در این میان، جناح‌های مختلف جمهوری اسلامی هم مدتی‌ست برای داغ کردن تنور انتخابات آماده شده‌اند و آرایش و چیدمان نیروهای خود در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را آغاز کرده‌اند.

از جمله حسن روحانی نیز به مناسبت سالروز انقلاب ۵۷ از مردم خواست در انتخابات مشارکت کنند.

گرانی از عدم مشارکت مردم با توجه به مشکلات عظیمی که بر دوش جامعه سنگینی می‌کند و همچنین سابقه مشارکت بسیار پایین در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفندماه ۹۸ سبب شده نظام در برابر دو گزینه قرار بگیرد: آیا بهتر است به نامزد‌های اصلاح‌طلب اجازه‌ی حضور داد تا آنها برای مشارکت بیشتر مردم به تبلیغات بپردازند یا اینکه با مشارکت حداقلی مثل انتخابات مجلس کنونی هم کار نظام پیش می‌رود و نیازی به بازارگرمی اصلاح‌طلبان و سهم‌خواهی آنها نیست.

خبرگزاری فارس در گزارشی با محتمل ارزیابی کردن عدم مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نوشته «اگر مشارکت حداکثری به ناکارآمدی بیانجامد، بهتر است به قیمت مشارکت کم، افرادی به رأس کار بیایند که عرضه و توان اداره صحیح دولت را داشته باشند»؛ اما دست آخر نتیجه می‌گیرد «اگر به هر دلیلی این هوشمندی در مقطعی انجام نشد، همه نیروهای انقلاب باید سمت مشارکت بایستند، ولو به قیمت انتخاب فرد و دولتی مثل دولت مستقر!»

با اینهمه بخشی از نظام امیدوار و حتی مطمئن است که با دادن فضا به اصلاح‌طلبان در انتخابات، صف‌های طولانی در مقابل حوزه‌های رأی‌گیری تشکیل شده و نمایش «مشروعیت نظام» به خوبی اجرا خواهد شد.

آذر منصوری فعال اصلاح‌طلب گفته که «کم‌اهمیت شمردن رأی ملت مقدمه انواع تهدیدها برای نظام است!» وی در یک نظام مذهبی تحت فرمان ولایت مطلقه فقیه که جز نمایش‌های انتخاباتی هیچ نشانی از «جمهوریت» در آن نیست، مدعی شده «مشارکت زیر ۵۰ درصد یعنی جمهوریت در معرض تهدید جدی قرار گرفته است!»

از سوی دیگر اما پیشاپیش تبلیغات و جنگ روانی بر سر مشارکت مردم نیز آغاز شده است. جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور گفته که نیمی از واجدین شرایط در انتخابات شرکت خواهند کرد: «فضای کشور هنوز انتخاباتی نشده است اما روند این را نشان می‌دهد که میزان مشارکت بالای ۵۰ درصد باشد!»

در این میان، بخشی از جریان اصولگرا به دنبال حضور دوباره سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی است. ابراهیم رئیسی در حال حاضر ریاست قوه قضاییه را بر عهده دارد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ انتخابات استصوابی را به حسن روحانی باخت تا خودش کمی بعد بر ریاست قوه‌ای قوی‌تر و صاحب‌اختیارتر از قوه مجریه تکیه بزند!

برخی کانال‌های اصولگرا در تلگرام خبر داده‌اند که خود ابراهیم رئیسی نیز برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ تمایل دارد: «در جلسه اخیر شیوخ اصولگرا علاوه بر اینکه محسن رضایی با قطعیت از حضور در انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته است، آیت الله رئیسی آمادگی خود را برای حضور در انتخابات در صورت برداشته شدن منع اعلام کرده است.»

با اینهمه غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که ابراهیم رئیسی نامزد این انتخابات نخواهد شد.

گفتنی است که مثل همیشه اصلاح‌طلبان بیش از رقبایشان نگران عدم مشارکت مردم در انتخابات استصوابی هستند. بیشتر مردمی که پیشتر در انتخابات شرکت می‌کردند حالا به دلیل فجایعی چون کشتار مردم بی‌پناه و غیرمسلح در اعتراضات سراسری دی ۹۶ و آبان ۹۸، اعدام چند تن از معترضانی که جرم‌شان شرکت در اعتراضات سراسری بوده، شلیک عامدانه به هواپیمای مسافربری اوکراین و کشتن ۱۷۶ سرنشین آن، مشکلات و بحران‌های شدید اقتصادی، ناکارآمدی در مدیریت و مهار بیماری کُرونا و افزایش چشمگیر فساد و رانتخواری در کشور تمایلی به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ندارند. آنان شهروندانی هستند که رأی‌ خود را عمدتا در سبد اصلاح‌طلبان می‌ریخته‌اند. چنانکه در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۸ نیز، عدم مشارکت مردم سبب شکست اصلاح‌طلبان و از دست دادن کرسی‌های مجلس شد.

اصلاح‌طلبان در روزهای گذشته با ترفندهایی که از شدت تکرار دیگر نخ‌نما شده‌اند، پیش‌درآمد انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند. برای نمونه برجسته کردن دوباره‌ی نام میرحسین موسوی و شادی و پایکوبی برای اینکه او اجازه یافته از «حصر» با افرادی از آنان تلفنی صحبت کند! همچنین آنها از تشکیل «نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان» خبر داده‌اند و در حالی که مخفف نام این نهاد پیشاپیش سبب مزاح و تمسخر شده، اعلام کردند بهزاد نبوی که به شدت فرسوده و خمیده شده و با عصا راه می‌رود، رئیس «ناسا» شده است!



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy