ایران اینترنشنال - همزمان با آغاز رزمایش نیروی زمینی ارتش ایران در نزدیکی مرز جمهوری آذربایجان، فرمانده این نیرو تلویحا از ارمنستان حمایت و اعلام کرد که جمهوری اسلامی اجازه تصرف مرزهای کشورهای «ضعیف» را نمیدهد
همزمان با آغاز رزمایش نیروی زمینی ارتش ایران در نزدیکی مرز جمهوری آذربایجان، فرمانده این نیرو تلویحا از ارمنستان حمایت و اعلام کرد که جمهوری اسلامی اجازه تصرف مرزهای کشورهای «ضعیف» را نمیدهد.
کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، گفت که به دلیل حضور اسرائیل در این منطقه، «حساسیت ما به این مرز افزایش یافته است.»
حیدری اضافه کرد: «همه مرزهای قانونی باید حفظ شود و ضعف احتمالی یک کشور در حفظ مرزهای خود دلیل نمیشود که کشور دیگری با کمک بیگانه، مرزها را به هم بریزد و جمهوری اسلامی ایران اجازه این کار را نمیدهد.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
این سخنان در حالی بیان شده که وزارت خارجه ایران جانبداری از جمهوری آذربایجان یا ارمنستان را تکذیب کرده، اما برخی مقامهای جمهوری اسلامی سال گذشته و همزمان با جنگ دو کشور از جمهوری آذربایجان حمایت کردند.
علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، ۱۳ آبان ۹۹ گفته بود: «همه سرزمینهای آذربایجان که بهوسیله ارمنستان تصرف شده، باید آزاد بشود.»
حیدری همچنین گفت که هنوز برای جمهوری اسلامی ایران خروج نیروهایی که «از سوریه به این منطقه آمدهاند محرز نشده» است.
سال گذشته ارمنستان اعلام کرده بود که ترکیه حدود چهار هزار نیروی سوری به جمهوری آذربایجان فرستاده اما ترکیه این اتهام را رد کرد.
مهدی ربانی، معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح، در جمع نیروهای شرکتکننده در این رزمایش گفت که «به دنبال تغییر ژئوپلتیک منطقه نیستیم، اما اجازه هم نمیدهیم از این فضای دوستی» برای پایگاه اسرائیل استفاده شود.
محمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز، نیز در جمع این نیروها تاکید کرد که اسرائیل «در پی ایجاد اختلال و تنش در روابط حسنه کشورهای مسلمان است.»
پس از انتشار گزارشی درباره مانور سپاه پاسداران، الهام علیاف، رییسجمهور آذربایجان، به برگزار این مانور اعتراض کرده بود.
در همین حال حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، روز پنجشنبه هنگام دریافت رونوشت استوارنامه سفیر جدید جمهوری آذربایجان در تهران، سخنان مقامات جمهوری آذربایجان درباره رزمایش ایران را «تعجبآور و تاسف برانگیز» خواند.
او هشدار داد که جمهوری اسلامی درباره «تحرکات» اسرائیل در جمهوری آذربایجان و در کنار مرزهای خود «هر اقدامی که لازم باشد را انجام میدهد.»
علی علیزاده، سفیر جدید جمهوری آذربایجان، ابراز امیدواری کرد وقایع اخیر از طریق رایزنیهای بین مقامات دو کشور بهزودی حل و فصل شود.
جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها به این روابط نزدیک جمهوری آذربایجان و اسرائیل اعتراض کرده، اما تنشهای اخیر میان تهران و باکو پس از بازداشت دو راننده کامیون ایرانی به اتهام ورود غیرقانونی به منطقه خانکندی قرهباغ افزایش یافت.
آذربایجان همچنین اخیرا در مسیر جاده گوروش- قافان از کامیونهای ایرانی به ارمنستان گمرکی دریافت میکند.
طالبان و من