Wednesday, Nov 3, 2021

صفحه نخست » فرمانده قدرتمند طالبان در حمله داعش ترور شد

terror_110321.jpgرادیو بین المللی فرانسه - برخی رسانه‌های خبری به نقل از مقام‌های دولت طالبان چهارشنبه ۳ نوامبر ۲۰۲۱، گزارش دادند که در حمله روز گذشته در بیمارستان نظامی در شهر کابل پایتخت افغانستان، حمدالله مخلص یکی از فرماندهان قدرتمند طالبان کشته شد.

یک منبع معتبر در وزارت دفاع دولت طالبان در گفت‌وگو با روزنامه «اطلاعات روز» کشته شدن حمدالله مخلص را تایید کرده است.

به گزارش خبرگزاری «فرانس پرس»، یک مقام رسانه‌ای دولت طالبان گفت: «مولوی حمدالله مخلص، فرمانده قول اردوی کابل، زمانی که به او اطلاع داده شد که شفاخانه سردار داوود خان مورد حمله قرار گرفته است، بلافاصله به محل حادثه شتافت.»

این مقام طالبان اضافه کرد که حمدالله مخلص در درگیری تن به تن در این بیمارستان کشته شد.

حمدالله مخلص، فرمانده قول اردو(سپاه) دولت طالبان برای کابل، افسر نیروهای ویژه قطعه بدری طالبان و یکی از اعضای شبکه حقانی بود.

مخلص از فرمانده قدرتمند طالبان بود و او اولین فرمانده گروه طالبان بود که پس از سقوط کابل و فرار اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق افغانستان، وارد ارگ ریاست جمهوری این کشور شد و بر کرسی اشرف غنی نشست که سرانجام در حمله روز گذشته در بیمارستان نظامی در شهر کابل کشته شد.

گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت

یک روز پیش(سه‌شنبه ۲ نوامبر) بیمارستان نظامی سردارمحمد داوودخان در ناحیه دهم شهر کابل پایتخت افغانستان هدف دو حمله انتحاری قرار گرفت و پس آن درگیری مسلحانه شروع شد.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

دولت طالبان با نشر اعلامیه‌ای نوشت که برنامه «گروه فتنه‌گر داعشی»‌ برای حمله در بیمارستان نظامی ۴۰۰ بستر سردارمحمد داوودخان در حوزه پانزدهم کابل خنثی شد و پنج مهاجم «داعشی» کشته شدند.

در این اعلامیه آمده: «فتنه‌گران داعشی می‌خواستند مردم ملکی، داکتران و بیماران را در شفاخانه هدف قرار بدهند» که پیش از رسیدن به هدف کشته شدند.

براساس این اعلامیه حمله در ظرف پانزده دقیقه مهار شد و شبه نظامیان داعش در دروازه و صحن بیمارستان کشته شدند.

در این اعلامیه تصریح شده در داخل بیمارستان به کسی زیان نرسیده، اما بیرون از بیمارستان سه زن، یک طفل و سه تن از افراد طالبان کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی دولت طالبان گزارش داد که در این حمله دست کم ۲۵ نفر کشته شدند و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخم برداشتند.

گروه داعش رسماً مسئولیت حمله در بیمارستان نظامی سردار محمد داوودخان را به عهده گرفت.

سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، سازمان جهانی بهداشت و کشورهای ترکیه و ایران حمله بر بیمارستان نظامی سردارمحمد داوودخان در مرکز شهر کابل را محکوم کردند.

دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) در کابل با نشر اعلامیه‌ای نوشت: «ملل متحد حمله وحشتناک امروز(سه‌شنبه ۲ نوامبر) بر شفاخانه‌ای در کابل را محکوم می‌نماید. حملاتی که کارمندان طبی و افراد ملکی را که برای تداوی آمده اند، هدف قرار می‌دهند، نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی بشردوستانه می‌باشد. عاملین آن باید پاسخگو باشند.»

آیا طالبان در تأمین امنیت ناتوان هستند؟

افزایش حملات اخیر در افغانستان توانایی طالبان را در راستای تأمین امنیت این کشور زیر سوال برده است. به گفته برخی تحلیلگران امنیتی افغانستان، حملات مرگبار انتحاری اخیر نشان می‌دهند که گروه طالبان در زمینۀ برقراری امنیت در این کشور ناتوان است.

دو حمله مرگبار انتحاری در بیمارستان نظامی سردارمحمد داوودخان در شهر کابل در شرایطی رخ داده که پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان سه حمله مرگبار انتحاری در این کشور رخ داده بود که صدها کشته و زخمی در پی داشت که مسئولیت این حملات را گروه داعش به عهده گرفت.

سه مهاجم انتحاری روز جمعه ۱۵ اکتبر ۲۰۲۱ ، مسجد جامع «امام بارگاه» یا «فاطمیه» یکی از بزرگترین مساجد شیعیان در شهر قندهار در جنوب افغانستان را هنگام نماز جماعت هدف حمله انتحاری قرار دادند که در نتیجه ۴۱ نفر کشته شدند و ۷۶ نفر دیگر زخم برداشتند. گروه داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت.

همچنان حمله انتحاری دیگر روز جمعه ۸ اکتبر ۲۰۲۱، در مسجد جامع «سیدآباد» متعلق به شیعیان در شهر کندز(قندوز) در شمال شرق افغانستان رخ داد که براساس گزارش منابع خبری، در این رویداد ۱۵۰ نفر کشته شدند و حدود ۲۰۰ نفر دیگر زخم برداشتند. مسئولیت این حمله را نیز گروه داعش به عهده گرفت.

شهر کابل پایتخت افغانستان به تاریخ ۱۵ اوت امسال به دست طالبان سقوط کرد. دو هفته از تسلط طالبان به این شهر نگذشته بود که یک حمله مرگبار انتحاری در فرودگاه کابل و در میان جمعیت گسترده غیرنظامیان رخ داد. با سقوط شهر کابل، هزاران افغان برای فرار از زیر حاکمیت طالبان به سوی فرودگاه کابل رفتند تا از طریق عملیات تخلیه نیروهای خارجی از این کشور خارج شوند.

مقام‌های طالبان تایید کردند که در حمله انتحاری در فرودگاه کابل بیش از ۲۰۰ نفر کشته شدند و صدها نفر دیگر زخم برداشتند. در این انفجار ۱۳ سرباز آمریکایی و سه شهروند بریتانیایی نیز کشته شدند.

مسئولیت این حمله مرگبار انتحاری در فرودگاه کابل را نیز گروه داعش به عهده گرفت.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy