عرضه کافی نفت به بازار جهانی، امکان کاهش خرید نفت از ایران را فراهم کرده است
رادیو فردا - جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز جمعه در یادداشتی به وزارت خارجه این کشور گفت که به اندازه کافی نفت به بازار جهانی عرضه میشود٬ بنابراین امکان کاهش چشمگیر خرید نفت از ایران توسط کشورهای دیگر فراهم شده است.
کاخ سفید موظف است هر شش ماه یکبار تأیید کند که عرضه نفت کافی در سطح بازار جهانی برای حفظ تحریمهای اعمال شده علیه ایران در سال ۲۰۱۲ در دوران دولت باراک اوباما وجود دارد.
جو بایدن در این یادداشت تاکید کرده است: مطابق با تصمیمات قبلی، عرضه کافی نفت و فرآوردههای نفتی از کشورهایی غیر از ایران (به بازار جهانی) وجود دارد تا امکان کاهش قابل توجه خرید نفت و فرآوردههای نفتی از ایران توسط موسسات مالی خارجی فراهم شود.
گزارش درباره یادداشت جو بایدن به وزارت خارجه آمریکا در آستانه ویدئو کنفرانس رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در روز دوشنبه، منتشر شده است.
رویترز میگوید، چین با میانگین خرید بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز در سه ماه گذشته بزرگترین خریدار نفت ایران است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
خرید نفت خام ایران توسط چینیها در سال جاری میلادی به رغم تحریمها آمریکا ادامه یافته است. در صورتی که این تحریمها اعمال شوند، واشینگتن میتواند دسترسی شرکتهایی که این تحریم ها را نقض میکنند از اقتصاد و بازارهای مالی ایالات متحده قطع کند.
رویترز میگوید، دولت جو بایدن در آستانه برگزاری دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش، این تحریمهای نفتی را علیه شرکتهای چینی اعمال نمیکند.
رویترز پیشتر در گزارشی نوشته بود که شرکتهای چینی به رغم تحریمهای آمریکا به خرید نفت ایران ادامه میدهند و به همین دلیل اقتصاد ایران توانسته است در مقابل تحریمهای گسترده ایالات متحده دوام بیاورد.
مقامات آمریکایی و اروپایی ماه گذشته گفتند که آمریکا مذاکراتی با چین جهت کاهش خرید نفت خام از ایران انجام داده است.
ایران پیش از تحریمهای آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت که ۷۰۰ هزار بشکه آن راهی چین میشد.
چین تنها مشتری نفتی مهم است که واردات نفت از جمهوری اسلامی را ادامه میدهد. آمارهای سال گذشته گمرک چین نشان میدهد روزانه ۸۰ هزار بشکه واردات نفت از ایران داشته، اما شرکتهای ردیابی نفتکشها رقم واقعی فروش نفت ایران به چین را حدود ۳۲۰ تا ۵۵۰ هزار بشکه ارزیابی کردهاند.
برای سال جاری نیز این رقم حدود ۵۷۷ هزار تا یک میلیون بشکه ارزیابی شده، در حالی که گمرک چین در آمارهای رسمی مدعی است که حتی یک بشکه نفت از ایران دسال ۲۰۲۱ خریداری نکرده است.
رویترز و بلومبرگ قبلا گزارش داده بودند که بخش بزرگی از نفت ایران تحت نام نفت دیگر کشورها، از جمله عراق، امارات، عمان و مالزی وارد چین میشود.