رادیو فردا - رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۸ فروردین گفت که با حذف نام نیروی قدس سپاه پاسداران از فهرست آمریکایی سازمانهای تروریستی موافق نیست.
این مخالفت در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بر خروج سپاه پاسداران از فهرست تروریستی آمریکا به عنوان شرط احیای برجام پافشاری دارد.
ژنرال مارک الکساندر میلی به اعضای کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت که اعتقاد دارد نیروی قدس سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است و از حذف این نیرو از سیاهه ترور حمایت نمیکند.
با این حال، او نگفت که آیا با حذف نام کلی سپاه پاسداران از فهرست آمریکایی ترور هم مخالف است یا تنها حذف نام نیروی برونمرزی سپاه از این سیاهه را قبول ندارد.
#BREAKING: Chairman of the Joint Chiefs of Staff General Mark Milley: "In my personal opinion I believe the IRGC Quds Force to be a terrorist organization and I do not support them being delisted from the Foreign Terrorist Organizations list." pic.twitter.com/tUbiVRzi6c
-- Moshe Schwartz (@YWNReporter) April 7, 2022
ژنرال میلی روز چهارشنبه نیز در نشست توجیهی کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، جمهوری اسلامی ایران را یکی از چهار تهدید ثابت برای آمریکا توصیف کرده بود.
بر اساس گزارشهای متعدد، دولت جو بایدن در حال بررسی احتمال حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی در برابر تضمین ایران به مهار نیروهای وابسته به خود است.
با این حال یک منبع آگاه نزدیک به مذاکرات احیای برجام در وین از مسئله انتقامگیری بر سر کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس، نیز به عنوان مانع مهم دیگر برای توافق نام برده است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
او در این زمینه به رادیو فردا گفته است که تعهد دادن حکومت جمهوری اسلامی برای توقف پیگیری طرح «انتقام» مرگ قاسم سلیمانی، یکی از شروط اصلی خارج کردن سپاه از فهرست تروریستی دولت آمریکا است.
نیروی قدس یکی از بازوان سپاه پاسداران است که در یک دوره طولانی زیر نظر قاسم سلیمانی اداره میشد و بعد از کشته شدن او به فرمان رئیسجمهوری پیشین آمریکا، اکنون زیر نظر اسماعیل قاآنی است.
نیروی قدس مسئولیت اصلی عملیات نظامی و شبهنظامی برونمرزی سپاه در سراسر جهان را در دست دارد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، یک روز پیش از این اظهارات ژنرال میلی، در گفتوگو با شبکه سیبیاس گفت که سپاه پاسداران را یک نیروی تروریستی میداند اما افزود به جزئیات مسائلی که در این باره در مذاکرات وین مطرح شده، ورود نمیکند.
حذف احتمالی نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده به یکی از موضوعهای مهم در صحنه سیاست داخلی آمریکا تبدیل شده است.
برخی از مخالفان احیای برجام بدون ارائه مستندات مدعی هستند که رابرت مالی، نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران، احتمالاً با حذف عنوان سپاه از فهرست ترور مخالفتی ندارد.
از سوی دیگر، بهجز شمار زیادی از جمهوریخواهان در مجلسین نمایندگان و سنای آمریکا که از احتمال حذف نام سپاه ابراز نارضایتی کردهاند، در روزهای گذشته گروه اقلیتی از دموکراتهای کنگره نیز علیه این امر موضع گرفتهاند.
پنج عضو دموکرات مجلس نمایندگان روز ۱۷ فروردین با برگزاری یک نشست خبری با خروج سپاه از لیست تروریستی مخالفت کردند.
جاش گوتهایمر، نماینده نیوجرسی در کنگره، گفت در حالی که مذاکرات وین به مرحله پایانی نزدیک میشود، آمریکا نباید از فهرست سازمانهای تروریستی، که «یکی از موثرترین ابزار قدرتمند دیپلماتیک برای بیرون راندن قاتلان از تجارت با ترور است» صرفنظر کرده و آن را به برگی ارزان در این معامله تبدیل کند.
به گفته آقای گوتهایمر، «ایران حامی بزرگ ترور در دنیا است و نباید دیگر به آن اعتماد کرد».
از سوی دیگر، سناتور کریس مورفی روز چهارشنبه به شبکه اماسسیبیاس گفت که با پاک کردن نام سپاه از فهرست تروریستی مخالفتی ندارد زیرا آنقدر تحریمهای سنگین دیگر علیه سپاه وجود دارد که حتی در صورت حذف سپاه از این سیاهه، این تحریمها کماکان اهرم سنگین و مؤثری برای مهار سپاه است.
وبسایت اکسیوس دو هفته پیش نوشته بود که با وجود آمادگی دولت جو بایدن برای پاک کردن نام سپاه، جمهوری اسلامی ایران حاضر نشده است که بهطور علنی برای کنترل نیروهای متحد خود در منطقه و کاهش تنش تعهد بدهد بلکه پیشنهاد کرده که یک نامه ضمنی در این رابطه ارائه کند.
جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد