فردریش مرتز، صدراعظم آیندۀ آلمان، پس از پیروزی در انتخابات اخیر صریحاً بر ضرورت استقلال دفاعی در قبال ایالات متحد آمریکا تأکید کرد. علت این صراحت این بود که صدراعظم آیندۀ آلمان در آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ پی برد که گروهی که امروز در کاخ سفید سر کار است (به ویژه ترامپ و معاونش ونس) خواستار مرگ سیاسی دموکرات-مسیحیهای آلمان و قدرتگیری حزب راست افراطی در این کشور (آ.اف.د) است
ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
نشست اضطراری سران کشورهای اروپا دربارۀ اوکراین نوعی تغییر پارادایم در سیاست دفاعی اروپا به شمار می رود. در این نشست کلیه سران اروپا عزم خود را برای بازسازی نظام دفاعی خود در واکنش به محور جدید ترامپ-پوتین و چرخش در سیاست آمریکا در قبال اروپا نشان دادند. در این نشست رهبران کشورهای اروپایی با طرح رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، برای بازسازی سیستم دفاعی این اتحادیه به ارزش هشتصد میلیارد یورو موافقت کردند.
در پشتیبانی از این طرح، نخست وزیر لهستان، دونالد توسک گفت که اروپا پیروز و روسیه همانند اتحاد شوروی سابق بازندۀ این مسابقۀ تسلیحاتی خواهد بود. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان فدرال که قرار است در کنار فرانسه بار اقتصادی طرح بازسازی نظامی اروپا را بر دوش بکشد با دفاع از طرح کمیسیون اروپا از این که کشورش هزینههای نظامی خود را ولو با تغییر قانون اساسی، افزایش میدهد ابراز خشنودی نمود.
امانوئل ماکرون نیز گفت که در جریان نشست بروکسل بسیاری از سران اروپا از طرح پیشنهادی او برای گسترش چتر دفاع اتمی فرانسه در مقابل تهدید روسیه استقبال کردند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
به گفتۀ ناظران آلمان و فرانسه بنیاد ساختار جدید دفاعی اروپا را تشکیل میدهند. ملاقات اخیر امانوئل ماکرون با فردریش مرتز، که به زودی در ائتلاف با حزب سوسیال-دموکرات آلمان، زمام امور را در این کشور در دست خواهد گرفت از عزم دو کشور اروپایی برای پیریزی شالودۀ دفاعی اروپا در استقلال از آمریکا حکایت میکرد. بر خلاف اولاف شولتس، فردریش مرتز مصمم است که اتحاد آلمان و فرانسه را در کانون طرحهای خود قرار بدهد.
فردریش مرتز پس از پیروزی در انتخابات اخیر آلمان صریحاً بر ضرورت استقلال دفاعی در قبال ایالات متحد آمریکا تأکید کرد. علت این صراحت این بود که صدراعظم آیندۀ آلمان در آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ پی برد که گروهی که امروز در کاخ سفید سر کار است (به ویژه ترامپ و معاونش ونس) خواستار مرگ سیاسی دموکرات-مسیحیهای آلمان و قدرتگیری حزب راست افراطی در این کشور (آ.اف.د) است. از نظر آلمان کارزار گستردۀ ایلان ماسک در شبکۀ "ایکس" در پشتیبانی از راست افراطی آلمان به هیچ وجه تصادفی نبوده و نمیتوان آن را اقدام جداگانۀ میلیاردر آمریکایی دانست.