اعضایی از بدن جمشید شارمهد پیش از تحویل پیکر خارج شده بود
ایران وایر - غزاله شارمهد فرزند جمشید شارمهد زندانی دوتابعیی محبوس در ایران که به شکلی مشکوک درگذشت بعد از شش ماه روز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ پیکر او را در برلین تحویل گرفت.
جمشید شارمهد شهروند ایرانی- آلمانی و ۶۹ ساله، در تابستان ۱۳۹۹ در حین سفری به کشور امارات متحده عربی توسط نیروهای اطلاعات جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
قوهقضاییه جمهوری اسلامی جمشید شارمهد را «سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر» معرفی و او را به دست داشتن در «عملیات تروریستی» متهم کرد و او در نهایت به اعدام محکوم شد.
هفتم آبان ۱۴۰۳ دادستانی تهران در بیانیهای اعلام کرد که جمشید شارمهد «با حکم دادگاه صالح محکوم» و روز هفتم آبان «به سزای اعمالش رسیده است» اما چند روز بعد، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی مدعی شد که جمشید شارمهد اعدام نشده و پیش از اجرای حکم، «فوت» کرده است.
روز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ مقامات قضائی آلمانی نتایج کالبدشکافی پیکر جمشید شارمهد را اعلام کرده و اعلام کردند برخی از اعضای بدن این فعال سیاسی از جمله زبان، گواتر، قلب و غده تیروئید پیش از انتقال جسد او به آلمان از بدن او خارج شده است.
کالبدشکافی همچنین مشخص کرده که علائمی از اعدام بر بدن او ندیدهاند اما این احتمال را که جمشید شارمهد با خوراندن زهر کشته شده است، رد نکردهاند.
مراسم یادبود جمشید شارمهد، فعال سیاسی که در زندان جمهوری اسلامی جان باخت، با حضور مقامهای آلمانی و جمعی از ایرانیان در برلین برگزار شد. در این مراسم، گزارش کالبدشکافی او قرائت شد.
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) April 11, 2025
علی حسن پور، خبرنگار ایراناینترنشنال، از محل برگزاری این مراسم گزارش میدهد pic.twitter.com/VVN0iwtygt
غزاله شارمهد دختر جمشید شارمهد که برای تحویل پیکر او در محل حاضر شده بود با بیان اینکه سالها تصور میکرده که روزی پدرش را در آغوش خواهد گرفت، در مراسمی که توسط شبکه زد دی اف آلمان پخش شد گفت: «اما حالا او را در یک تابوت خواهم دید. (...) هیچکس نمیتواند پدرم را به من بازگرداند. مسئولیت دولت آلمان با مرگ او پایان نمییابد. یک وظیفه حفاظتی وجود داشت که انجام نشد. حالا یک وظیفه تحقیقاتی وجود دارد و این باید اجرا شود. تلاش ما برای عدالت ادامه دارد.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
او در مورد اظهارات متناقض مقامات حکومت ایران در مورد مرگ مشکوک پدرش گفت که انتظار ندارد یک «رژیم تروریستی» که خود مسئول قتل پدرش است، نکات تاریک این پرونده را روشن کند.

فیلم: عراقچی و ویتکاف در مورد چه حرف زدند؟

خشم علم الهدی از تصمیم کشور برای مذاکره