مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران با اظهار آمادگی برای «همکاری با دیگر کشورها» گفت که «صلح و امنیت با تجارت و سرمایهگذاری و رفت و آمدها حاصل میشود.»
رادیو بین المللی فرانسه - مسعود پزشکیان روز دوشنبه هشتم اردیبهشت/ ۲۸ آوریل در مراسم افتتاح «ایران اکسپو ۲۰۲۵» خطاب به مهمانان خارجی حاضر در این نمایشگاه ایران را کشوری «با مردمانی خونگرم، مهربان و صمیمی» خواند . گفت که «تبلیغات خارج از کشور» درباره ایران «دروغ» است.
نمایشگاه ایران اکسپو به عنوان بزرگترین رویداد تجاری ایران شناخته میشود و با همکاری و مشارکت وزارت صمت، وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت ایران و برخی نهادهای دولتی و خصوصی برگزار میشود.
امسال هفتمین دوره این نمایشگاه در تهران برگزار شده است.
پزشکیان گفت: «با آمدن شما به ایران و دیدن آن، مشاهده خواهید کرد که ما مردمانی خونگرم، مهربان و مهماندوست هستیم.»
وی افزود: «صلح و امنیت با تجارت سرمایهگذاری و رفت و آمدها، [ایجاد شده و] درست میشود. صلح و امنیت با همکاری و امنیت امکانپذیر است. جنگ و خونریزی در دنیا به خاطر زیاد طلبیها و نادیده گرفتن حق و حقوق انسانها و کشورها و جوامع است.»
پزشکیان با بیان اینکه «ما به تمامیت ارضی کشورها و حقوق آنها احترام میگذاریم» در ادامه برای «هرگونه همکاری» جمهوری اسلامی با دیگر کشورها اعلام آمادگی کرد و گفت: « از نظر علمی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در همه زمینه هایی که انسانها میتوانند با یکدیگر داشته باشند، میتوانیم همکاری کنیم.»
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
وی همچنین پیش از سفر به باکو درباره این سفر در گفتوگو با خبرنگاران بر تمایل جمهوری اسلامی به گسترش همکاری در مسائل «تجاری، اقتصادی و علمی و ایجاد راه گذرهایی بین ایران ، روسیه و آذربایجان» و همچنین «تبادل برق و گاز» با آذربایجان تاکید کرده است.
آذربایجان و ایران پس از جنگ دوم قرهباغ و ارسال کامیونهای ایرانی به مناطقی که تحت کنترل رژیم ارمنی در قرهباغ بود، دچار تنش شد اما به گفته تحلیلگران، سفر رئیس جمهوری ایران به باکو گام مهمی برای عادی سازی روابط محسوب میشود.
این اظهارات پزشکیان در حالی است که بنا بر تازه ترین گزارشهای منتشرشده و با وجود حضور فعال سرمایهگذاران از ۴۳ کشور در بازار سهام ایران، سرمایهگذاری خارجی در بازار سرمایه ایران طی ۱۲ سال اخیر افت ۷۷ درصدی داشته است.
کارشناسان دلایلی چون «نوسانات ارزی، محدودیت های قانونی و عدم شفافیت» را به عنوان مهمترین چالش های اساسی جذب سرمایه گذاران خارجی مطرح میکنند.
نگاهی به آمارها نشان میدهد که سرمایه گذاری خارجی در ایران طی ۱۲ سال اخیر از ۳.۷۷ هزار میلیون دلار به ۸۳۸ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
پزشکیان شهریور ماه گذشته نیز در نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور تاکید کرده بود که برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی، به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی و ارتباط با دنیا نیاز هست.
وی همچنین با بیان اینکه سرمایههای بسیاری از کشور خارج شده یادآوری کرده بود که به دلیل فقدان سرمایه لازم در کشور برای رشد اقتصادی باید به سرمایهگذاریهای خارجی توجه کرد.

محموله منفجر شده در بندر رجایی در اختیار گمرک نبود

محمد سراج: انفجار بندر رجایی کار اسرائیلیها بود