جمهوری اسلامی در تلاش است تا اتحادیه اروپا را مقابل آمریکا قرار دهد تا اتحاد غربی را تضعیف کند
ایندیپندنت فارسی - کارشناسانی که در خصوص راهبردهای مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تسلیحات هستهای تخصص دارند، ۱۰ نکته جدی را خاطرنشان کردهاند که میتواند به تیم مذاکرهکننده دونالد ترامپ کمک کند از گرفتار شدن در دام یک توافق هستهای ناقصــ مانند آنچه در دوران باراک اوباما شکل گرفتــ اجتناب کنند.
به گزارش فاکسنیوز، ترامپ هنگام اعلام خروج آمریکا از توافق هستهای برجام در سال ۲۰۱۸، بهتندی از باراک اوباما انتقاد کرد و گفت که این توافقی «یکطرفه و وحشتناک» بود که «هرگز نباید انجام میشد». او تاکید کرد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ نتوانست تهران را از ساخت بمب اتمی بازدارد.
فاکسنیوز در این گزارش، ۱۰ تاکتیک مذاکراتی جمهوری اسلامی را که این کشور از آنها برای دستیابی به امتیازهای عمده استفاده و در عین حال توانایی ساخت سلاح هستهای خود را هم حفظ میکند، تشریح کرده است.
- چمن میتواند سبزتر باشد؛ یعنی وعدههایی مبهم برای پاداشهایی در آینده که به منظور ادامه یافتن مذاکرات، بدون هیچگونه اقدام مشخصی، داده میشوند.
- سوءاستفاده از توهم تکثر سیاسی در ایران؛ مانور دادن روی اختلاف ظاهری میانهروها [اصلاحطلبها] در برابر «تندروها» [اصولگراها] در ایران، برای گرفتن امتیاز، در حالی در واقع که تمام قدرت در دست رهبر جمهوری اسلامی است.
- وعده سرمایهگذاریهای خیالی؛ یعنی وسوسه دولتها و شرکتهای غربی با وعده سرمایهگذاری و سپس عقبنشینی.
- تهدیدهای اغراقآمیز؛ با هدف دامن زدن به احساسات ضدجنگ و فلج کردن سیاستگذاریهای سختگیرانه آمریکا.
- امتناع از دادن تعهدات روشن؛ یعنی تکیه بر ادبیاتی مبهم برای انکارپذیر کردن توافق در عین بهرهبرداری از آن.
- مذاکرات بیپایان و خستهکننده؛ یا طولانی کردن مذاکرات برای تعویق انداختن برخوردها، همزمان با گرفتن ژستهای سطحی برای جلوگیری از عواقب واقعی آن.
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
- استناد به دلخوریهای تاریخی؛ با هدف توجیه رفتار فعلی و مقصر دانستن غرب.
- سوءاستفاده از شکافها در اتحاد غرب؛ چه بین آمریکا و اروپا چه در داخل دولت آمریکا.
- چانهزنی به سبک بازار؛ یعنی شروع با پیشنهادهای بالا، امتیازدهی تدریجی و پنهان کردن نیات پشت رفتارهای مودبانه و دروغین.
- اطلاعرسانی گزینشی و دستکاری روایتهای رسانهای؛ با هدف ارائه تصویر ایران بهعنوان طرف معقول و معتقد به دیپلماسی.
کارشناسان اتحاد علیه ایران هستهای در گزارش خود با ارائه جزئیات، توضیح میدهند که رژیم ایران چگونه از طریق این ۱۰ تاکتیک فریبنده، با دادن حداقل امتیازها، حداکثر دستاوردها را کسب میکند. به گفته آنان، این تاکتیکها «بر اساس روایت مستقیم افرادی که در مذاکره و تعامل با مقامهای ایرانی تجربه دستاول دارند، مانند کارشناسان بومی سیاستگذاری در ایران و همچنین مشاهدات ناظران باسابقه ایران» تدوین شدهاند.
دولت ترامپ و جمهوری اسلامی ایران بهتازگی سومین دور مذاکرات غیرمستقیم هستهای را به پایان رساندهاند. دور چهارم این گفتگوها قرار است روز شنبه در رم، پایتخت ایتالیا، برگزار شود.
ایران پیش از نشست جدید، با بریتانیا، فرانسه و آلمان تماس گرفته که نشان میدهد تهران در حال بررسی و ارزیابی گزینههای مختلف است و میخواهد از موضع اروپاییها هم درباره احتمال بازگشت تحریمهای سازمان ملل، قبل از ماه اکتبر و رسیدن به زمان انقضای قطعنامه تاییدکننده برجام، مطلع شود.
در ادامه گزارش اتحاد علیه ایران هستهای آمده است که جمهوری اسلامی در تلاش است تا اتحادیه اروپا را مقابل آمریکا قرار دهد تا اتحاد غربی را تضعیف کند. به نوشته این کارشناسان، راهبرد کلان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بر پایه رویکرد «غرب بدون آمریکا» استوار است که در تفکرات بهشدت ضدآمریکایی خامنهای و جمهوری اسلامی ریشه دارد و هدفش جدا کردن اروپاییها از آمریکا برای ضربه زدن به منافع ملی ایالات متحده است.
این گزارش استدلال میکند که استفاده رژیم ایران از این ترفندها با این هدف انجام میشود که این حقیقت را که در مذاکرات جدید هم هیچ امتیاز بیشتری جز آنچه قبلا در توافق هستهای ۲۰۱۵ به اوباما داده بود، ارائه نمیدهد، پنهان کند. همچنین در پی آن است که با فریب و تغییر مسیر مذاکرات هستهای، «شرایط ایدهآل برای اقدام نظامی اسرائیل یا آمریکا علیه تهران» را کاهش دهد.
کارشناسان میگویند تهدیدهای نظامی ترامپ علیه تاسیسات هستهای ایران، تهران را به ورود به مذاکرات وادار کرد، اما دونالد ترامپ نیز ممکن است ترجیح دهد برای توقف پیشرفت تدریجی ایران بهسوی ساخت سلاح هستهای، راهحلی دیپلماتیک بیابد. هرچند اخیرا بار دیگر گفت که اگر مذاکرات شکست بخورد، او «پیشقراول جنگ» با رژیم تهران خواهد بود.
او در مصاحبهای با مجله تایم گفت: «فکر میکنم با ایران به توافق خواهیم رسید» و همزمان ادعا کرد جو بایدن، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، به جمهوری اسلامی ایران اجازه داد «ثروتمند» شود.

شباهت بین سینما رکس و حادثه بندر رجایی