سه مرد ایرانی در بریتانیا به هدف قرار دادن روزنامهنگاران شبکه ایران اینترنشنال متهم شدند
- مصطفی سپهوند، ۳۹ ساله، ساکن سنت جانز وود
- فرهاد جوادی منش، ۴۴ ساله، ساکن کنسال رایز
- شاپور قلعه خانی نوری، ۵۵ ساله، ساکن ایلینگ
بی بی سی - سه مرد ایرانی که به ظن دست داشتن در اقدامات جاسوسی در بریتانیا در دادگاهی در لندن حضور یافتند، متهم شدهاند که روزنامهنگاران شبکه ایران اینترنشنال را هدف قرار دادهاند. به گفته مقامهای قضایی بریتانیا، اقدام این افراد معادل ارتکاب «خشونت جدی» است.
مصطفی سپهوند ۳۹ ساله، فرهاد جوادیمنش ۴۴ ساله و شاپور قلعهعلی خانی نوری ۵۵ ساله امروز ۲۷ اردیبهشت در دادگاه وستمینیستر لندن حضور یافتند.
هر سه متهم بعد از درخواست پناهندگی، موفق به دریافت اجازه اقامت موقت در برتانیا شدهاند. آنها بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ میلادی با استفاده از قایقهای کوچک و مخفی شدن در کامیون خودشان را به بریتانیا رساندهاند. آقای سپهوند در سال ۲۰۱۶ در حالی که در یک کامیون پنهان شده بود، وارد بریتانیا شده است.
پلیس بریتانیا ساعات اولیه صبح امروز ۲۷ اردیبهشت اعلام کرده بود این سه نفر که روز ۱۴ اردیبهشت بازداشت شده بودند به ظن ارتکاب رفتاری که احتمالاً به یک «سازمان اطلاعاتی ایران» کمک میکند، متهم شدهاند.
به گفته پلیس این اتهامات مربوط به بازه زمانی بین ۱۴ اوت ۲۰۲۴ (۲۴ مرداد ۱۴۰۳) تا ۱۶ فوریه ۲۰۲۵ (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) است.
این سه نفر متهم به مشارکت در اقداماتی هستند که احتمالاً به منظور کمک به یک سرویس اطلاعاتی خارجی، یعنی ایران، در انجام فعالیتهای مرتبط با بریتانیا انجام میدهند و میدانستند یا باید به طور منطقی میدانستند که رفتار آنها احتمالاً به یک سرویس اطلاعاتی خارجی کمک میکند.
آقای سپهوند همچنین به تحقیقات، شناسایی و تحتنظر گرفتن با هدف اعمال خشونت جدی علیه یک فرد در بریتانیا متهم است.
آقای جوادیمنش و آقای خانی نوری نیز به انجام تحقیقات و شناسایی به قصد کمک به اشخاص دیگر برای اعمال خشونت جدی علیه فردی در بریتانیا هم متهم هستند.
این سه متهم در حالی که لباس ورزشی خاکستری پوشیده بودند و هشت نگهبان در کنارشان بودند، در جایگاه متهم حاضر شدند. آقای سپهوند روی ویلچر بود.
متهمان در این جلسه دادگاه درباره اتهاماتشان هیچ اظهار نظری نکردند. قاضی دادگاه وستمینستر آنها را برای حضور در دادگاه اولد بیلی در ۶ ژوئن به بازداشت موقت بازگرداند.
در بخشی از روند این تحقیقات یک مرد ۳۱ ساله نیز به عنوان فرد چهارم در تاریخ ۱۹ اردیبهشت بازداشت و روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت بدون اتهام آزاد شد.
دومینیک مورفی، از فرماندهان واحد ضد تروریسم متروپولیتن میگوید این اتهامات نتیجه تحقیقات بسیار پیچیده و ضربتی پلیس است.
آقای مورفی گفت کارآگاهان از زمان بازداشت این افراد «شبانه روز» مشغول کار بودهاند و افزود پلیس با افرادی که هدف این مردان بودهاند تماس گرفته است.
فرانک فرگوسن فرمانده پلیس قضائی و ضد تروریسم گفت: «بسیار مهم است که هیچ گزارش، تفسیر یا به اشتراک گذاری اطلاعات آنلاین وجود نداشته باشد تا به هیچ وجه به روند رسیدگی به این پرونده آسیب وارد نکند.»
آقای فرگوسن افزود که دستگاه قضائی به تمام افرادی که به نحوی نگران هستند یادآور میشود که روند قضائی علیه این سه نفر آغاز شده و هر سه از حق محاکمه عادلانه برخوردارند.
وزیر کشور بریتانیا: تهدیدهای فزاینده حکومتی را در خاک خود تحمل نخواهیم کرد
بر اساس اعلام وزیر کشور بریتانیا، اتهامات مطرح شده علیه این سه نفر، اکنون باید مسیر خود را در «چارچوب نظام عدالت کیفری» طی کند و هیچ اقدامی که به نتیجه این روند آسیب بزند، نباید انجام شود.»
کوپر تاکید کرد: «ما بهطور جداگانه اقداماتی انجام خواهیم داد تا به مسائل بسیار جدی و گستردهای که این پرونده مطرح کرده، رسیدگی کنیم.»
او گفت: «ما همچنین باید اختیارات خود را برای حفاظت از امنیت ملی تقویت کنیم چرا که تهدیدهای فزاینده حکومتی را در خاک خود تحمل نخواهیم کرد. ... پلیس و سرویسهای امنیتی از حمایت مداوم ما برخوردارند و ما هر اقدامی که برای مقابله با تهدیدهای پیچیده و حفظ امنیت کشور و مردممان لازم باشد، انجام خواهیم داد.»
از سوی دیگر با توجه به حساسیت این پرونده و در پاسخ به گمانهزنی رسانهها درباره نحوه ورود این سه متهم به خاک بریتانیا، وزارت کشور اعلام کرد که هر سه متهم بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ از طریق راههایی از جمله استفاده از قایقهای کوچک، وارد بریتانیا شدهاند.

حمله خامنهای به ترامپ

پوشش مذهبی برای تجارت جنسی