جمعه 24 آبان 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


"سياست دانشگاهی" بر مبنای "مشارکت انتقادی"، عبدالله مؤمنی

عبدالله مؤمنی
حرکت فعالين دانشجويی به سمت ترميم رابطه با بدنه و سازماندهی تشکيلاتی از طريق توجه به مشکلات صنفی و دفاع از حقوق و آزادی های آکادميک در کنار تبديل کردن دانشگاه به فضايی برای گفتگو و "پارادايم سازی" می تواند نقشه راه را پيش روی دانشجويان قرار دهد ... [ادامه مطلب]

آن ها درخت ها را هم می کشند! شکوه ميرزادگی

شکوه ميرزادگی
ما نيز به شکنجه و اعدام انسان ها اعتراض می کنيم اما اعدام درخت و آب و خاک را نيز دست کم نمی گيريم. ما از يک سو نابودی انسان را محکوم می کنيم و از سوی ديگر، نابودی هويت و فرهنگ و تاريخ او را؛ و معتقديم که، در اين ميان، تنها موجودات بی نصيب از درک اهميت فرهنگ و تاريخ و پديده های طبيعی و بشری می توانند چنين ويران کنند و بکشند و بسوزانند ... [ادامه مطلب]

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

بهای نفت خام اوپك به زير ۵۰ دلار سقوط كرد، رادیو فردا

سازمان كشورهاى صادر كننده نفت، اوپك، اعلام كرد: بهاى نفت خام اين سازمان در روز چهارشنبه به زير ۵۰ دلار رسيد كه پايين ترين ميزان از ژانويه سال ۲۰۰۷ ميلادى است.

قيمت نفت خام اوپك در اين روز با دو دلار و ۳۰ سنت كاهش نسبت به روز سه شنبه به ۴۹ دلار و ۹۴ سنت براى هر بشكه رسيد.

سبد نفتى اوپك متشكل از ۱۳ نوع نفت خام كشورهاى ايران، الجزاير، آنگولا، اندونزى، نيجريه، عراق، كويت، ليبى، قطر، عربستان، امارات، ونزوئلا و اكوادور است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


كاهش شديد بهاى سبد نفتى اوپك در حالى صورت مى گيرد كه قيمت نفت در ژوئيه سال جارى به بالاترين حد خود رسيد و تا هر بشكه ۱۴۷ دلار نيز معامله شد. ميانگين بهاى نفت خام اوپك در اين ماه تا ۱۳۱ دلار نيز بالا رفت.

شركت ملى نفت ايران نيز اعلام كرد كه ميانگين بهاى نفت خام سبك ايران به مقصدهاى مختلف در روز چهارشنبه ۵۶ دلار و ۴۳ سنت بود و براى نفت خام سنگين در سطح ۵۳ دلار و ۹۶ سنت قرار داشت.

كاهش ۶۰ درصدى قيمت نفت در چهار ماه گذشته سبب شد تا اوپك در نشست ۲۴ اكتبر خود ميزان توليد اعضاء را يك و نيم ميليون بشكه در روز كاهش دهد. سهم ايران از اين كاهش توليد، ۲۰۰ هزار بشكه بود.

اما به رغم اين كاهش، قيمت نفت همچنان به سير نزولى خود ادامه داد.

روز چهارشنبه، بهاى نفت در بازارهاى جهانى تا سقف ۵۴ دلار و ۶۷ سنت به ازاى هر بشكه رسيد كه پايين ترین نرخ آن از ۳۰ ژانويه سال ۲۰۰۷ بود.

كارشناسان اقتصادى علت اين سقوط را نگرانى فزاينده از بروز ركود در جهان و كند شدن آهنگ رشد اقتصادى در كشورهاى مختلف عنوان كرده اند كه سبب پايين آمدن سطح تقاضا براى طلاى سياه شده است.

در واكنش به كاهش مجدد قيمت، شكيب خليل، رييس الجزايرى اين سازمان اعلام كرد كه اوپك در نشست روز ۲۹ نوامبر خود در قاهره «تصميم مناسبى» اتخاذ خواهد كرد.

ايران نيز كه بخش اعظم درآمدهاى خود را از محل فروش نفت به دست مى آورد خواستار كاهش بيشتر توليد اوپك شده است.

گزارش هاى منتشره در روز پنج شنبه حاكى است كه قيمت جهانى نفت در واكنش به تصميم احتمالى اوپك براى كاهش توليد بيش از چهار درصد ترقى كرد و در آمريكا، با دو دلار و ۴۱ سنت افزايش هر بشكه نفت خام ۵۸ دلار و ۵۷ سنت معامله شد.

اين در حالى است كه نفت خام برنت با ۳۷ سنت كاهش به رقم ۵۲ دلار براى هر بشكه رسيد.

سير نزولى قيمت نفت سبب شده است كه اداره اطلاعات انرژى آمريكا روز چهارشنبه پيش بينى خود در باره ميانگين بهاى نفت در سال ۲۰۰۹ را از ۱۱۲ دلار به ۶۳ دلار و ۵۰ سنت كاهش دهد.

اين اداره در توضيح دلايل تغيير پيش بينى خود گفته است: وضعيت وخيم اقتصاد در جهان به ويژه در آمريكا موجب كاهش سريع و چشمگير بهاى نفت خام و ديگر منابع انرژى شده است.

آژانس بين المللى انرژى نيز روز پنج شنبه اعلام كرد كه رشد تقاضا در سال ۲۰۰۸ در پايين ترين حد خود از سال ۱۹۸۵ بوده است.

اين آژانس همچنين پيش بينى كرد كه در سال آينده تقاضا براى نفت تنها ۳۵۰ هزار بشكه در روز افزايش خواهد يافت كه ۳۴۰ هزار بشكه كمتر از پيش بينى آن در ماه گذشته است.





















Copyright: gooya.com 2016