حبيب الله پيمان: رهبری جنبش اصلاحات توسط خاتمی افراطيون را منزوی میکند، ايلنا
- مهندس سحابی کانديدای رسمی ملی مذهبیها نيست
تهران- خبرگزاری کار ايران
دبير کل جنبش مسلمانان مبارز معتقد است اگر خاتمی رهبری جنبش اصلاحات را به عهده میگرفت خط اعتدال و ميانهروی در جريان اصلاحات تقويت میشد.
حبيب الله پيمان در گفتوگو باخبرنگار"ايلنا"، با اشاره به تقسيم بندی اخير عبدالله نوری در خصوص اصلاحطلبان به معتدل، افراطی و تفريطی گفت: با مشکلات و اهدافی که حرکت اصلاحات در هشت سال دولت اصلاحات با آن روبرو بود اين سه رويکرد را بايد از يکديگر متمايز کرد.
وی افزود: اگر تعاريفی از اين سه رويکرد ارايه میشد مصداق ميانه روی يا محافظهکاری مشخص میشد زيرا جرياناتی وجود دارد که معطوف به خط اعتدال هستند و جريانات مقابل را منزوی میکنند.
اين فعال سياسی در ادامه تصريح کرد: آنچه که در گفتار آقای عبدالله نوری بايد مورد توجه قرارگيرد اين است که وقتی ما میگوييم انديشههای ميانهرو بايد وجود داشته باشد، بايد مشخص شود برآيند بيرونی شان در کدام طيف قرار میگيرد؟
وی خاطرنشان کرد: در انديشههای خاتمی نوعی ميانهروی متبلور است. اگر چه خاتمی رهبر جنبش اصلاحات را برعهده نگرفت و اگر اين مسووليت را عهدهدار میشد شايد میتوانست جريان اصلاحات را به لحاظ راهبردی در خط اعتدال نگه دارد ولی ايشان چنين نقشی برای خود قائل نبودند.
پيمان با بيان اينکه مجموعه نيروهايی که به عنوان جريان اصلاح طلب خوانده میشدند دارای پشتوانههايی از اقتدار سياسی در حکومت يا در بيرون از اجتماع بودند، اظهار داشت: اين افراد بودند که هويت عملی و عينی جريان اصلاحات را بروز میدادند و اگر آن مجموعه را در نظر بگيريم آنچه که مشخص میشود همان نيست که آقای خاتمی در توصيههایشان و طرح خطوط اصلاحات معمولاً مطرح میکردند. بنابراين سخن آقای نوری را اين گونه بايد تصحيح کنم که گرايشهای سه گانه ( اعتدال ، افراطی و تفريطی) وجود داشته است اما بايد ديد که حرکت مجموعه جبهه اصلاحات برآيندش در تقابل با جريانهای مقابل چگونه بوده است.
وی تاکيد کرد: معيار کندروی و تندروی در جايی مشخص میشود که توازن نيروهای اثرگذار سنجيده میشود زيرا توازن نيروها تعيين میکند که میشود حرکت را پيش برد يا اينکه امکان پيشروی وجود ندارد؟ اين توازن زمانی به هم خورد که جريان مقابل تمام نيرويش را برای خنثی کردن آنچه خود افراطی میپنداشت و مترادف با حذف کامل خودش تدوين وتوصيف کرده است، عملياتی نمود.
دبير کل جنبش مسلمانان مبارز با اشاره به عملکرد جريان ميانه رو، اظهار داشت: جريان ميانه رو میخواهد آن حرکت را به گونهای تنظيم کند که طرف مقابل آن، احساس نکند که جريان اصلاحات میخواهد تمام منابع قدرت را از او بگيرد.
پيمان در بخشی از اين گفت وگو درپاسخ به سوالی مبنی بر انتشار برخی اخبار در خصوص وجود اختلاف در گروههای ملی - مذهبی برای معرفی کانديدای مستقل اين گروه در انتخابات آينده با تاييد وجود برخی اختلاف نظرها اظهار داشت: اختلاف نظرها وجود دارد و اين به دليل طيف متکثر گروه ملی - مذهبیها است.
وی افزود: در زمينه انتخابات هم گرايشهای واحد وجود ندارد ولی تصميمی که در يک اجلاسيه گرفته شد مبتنی بر اين بود که اولاً ملی - مذهبیها در انتخابات به صورت مرحلهای شرکت میکنند و ثانياً کانديدای مستقل خواهند داشت يعنی برخورد ما با انتخابات با توجه به شرايط کشور و نيز برخورد دستگاههای مسوول در امر انتخابات است.
دبير کل جنبش مسلمانان مبارز با بيان اين که در خصوص ارايه کانديدای مستقل نيز مخالفتهايی از سوی برخی افراد اين گروه وجود داشت، گفت: به عنوان مثال آقای زيدآبادی بر اين اعتقاد است که از عبدالله نوری حمايت شود ولی تصميم اکثريت در آن اجلاس بر معرفی کانديدای مستقل بود.
وی در پاسخ به اين سوال که با توجه به تغيير قانون انتخابات و لحاظ کردن سن فرد کانديدا آيا مهندس سحابی کانديدای ملی - مذهبی ها میتواند باشد؟ گفت: منطقاً طبق اين مصوبه بايد نفر ديگری معرفی شود ولی در حال حاضر هم مهندس سحابی کانديدای رسمی ملی - مذهبیها نيست.