دوشنبه 9 دی 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

هزاران نفر در سراسر خاورميانه به عمليات تهاجمی اسرائيل در غزه اعتراض کردند، صدای آمریکا

هزاران معترض ضد اسرائيلی در سراسر خاورميانه برای تقبيح و محکوم کردن عمليات تهاجمی اسرائيل عليه گروه ستيزه گر فلسطينی حماس مستقر در نوار غزه، تظاهرات کرده اند.

امروز، يکشنبه، در مصر، عراق، اردن، لبنان، سوريه و يمن ، تظاهراتی بزرگ، برپا شد. بعضی از معترضين پرچم های اسرائيل، و متحد اصلی آن، آمريکا را سوزاندند، و هر دو کشور را به مشارکت در تروريسم متهم کردند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


بسياری از تظاهرکنندگان همچنين از رهبران عرب خواستار واکنشی قوی تر به حملات اسرائيل در غزه شدند. اتحاديه عرب تشکيل يک جلسه اضطراری سران را برای روز جمعه در قطر بمنظور بررسی اوضاع غزه تدارک ديده است.

در بيروت، پايتخت لبنان، بعضی از معترضين به نشانه ابراز خشم به آنچه که از ديدگاه آنان فقدان حمايت مصر از غزه بود، به سفارت مصر سنگ پرتاب کردند.

نخست وزير ترکيه، يکی ديگر از متحدين اسرائيل، از عمليات تهاجمی اسرائيل به عنوان ضربه ای به صلح انتقاد کرد. به گزارش آناطولی، خبرگزاری دولتی ترکيه، رجب طيب اردوغان همچنين دولت اسرائيل را به استفاده بی تناسب از زور متهم کرد.

سوريه گفت مذاکرات غير مستقيم صلح با اسرائيل، به نشانه اعتراض به حملات هوائی اسرائيل در غزه، معلق باقی ميماند. سوريه و اسرائيل با ميانجيگری ترکيه در سال جاری چهار دور مذاکره داشتند اما نشانه ای حاکی از پيشرفت ديده نشد.

قانون گذاران اسلامی اردنی در امان با برپائی تظاهرات خواستار بسته شدن سفارت اسرائيل در آن شهر شدند. اردن و مصر، برخلاف اکثر ديگر کشورهای عرب ، هردو با اسرائيل مناسبات ديپلماتيک دارند.

در عراق در شهر شمالی موصل يک بمب گذار انتحاری، سوار بر دوچرخه در جريان تظاهراتی ضد اسرائيلی خود را منفجر کرد که به کشته شدن يکی از تظاهرکنندگان و شانزده نفر ديگر منجر شد. انگيزه اين حمله روشن نشده است.

معمر قذافی رهبر ليبی همتايان عرب خود را به واکنش هائی بزدلانه در مقابل حملات تهاجمی اسرائيل متهم کرد. وی از آنان خواستار رد يک طرح صلح اعراب شد، که به اسرائيل در مقابل خروج از مناطق اشغالی در جنگ ۱۹۶۷ خاورميانه شناسائی عرضه ميکند.

آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد در ايران، بعضی از دولت های عرب را متهم کرد که با ساکت ماندن در مقابل حملات تهاجمی در غزه، اسرائيل را تشويق و ترغيب ميکنند. وی از تمامی مسلمانان خواستار دفاع از فلسطينيان شد و گفت هر کس که در اين راه کشته شود، شهيد شناخته ميشود.





















Copyright: gooya.com 2016