جمعه 23 دی 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ايران و هجوم خريداران دلار به بازار ارز عراق، صدای آمريکا

بانک مرکزی عراق می گويد بازرگانان عراقی برای خريد دلار هجوم آورده اند. به گفته مقام های مالی عراق، بازرگانان عراقی، از بانک مرکزی عراق دلار خريداری می کنند و آن را در بازارهای سوريه و ايران، که به علت تحريم های اقتصادی با کمبود ارز روبرو هستند، به فروش می رسانند.

بانک مرکزی عراق می گويد، تقاضا برای دلار در بازار ارز عراق از ماه نوامبر سال گذشته، نسبت به ۱۲ ماه قبل از آن که ۱۶۰ ميليون دلار بود، به ۲۰۰ تا ۳۰۰ ميليون دلار، افزايش يافته است. بانک مرکزی عراق نگران است که شايد برخی از تقاضاهای خريد دلار در بازار داخلی عراق با هدف پولشويی انجام شود. رهبران مالی عراق احتمال می دهند، شرايط منطقه ای، علت هجوم خريداران دلار به بازار ارز عراق باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ايران پس از تحمل تحريم های شديدتر از سوی آمريکا و متحدانش، با کاهش نرخ برابری ريال مواجه بوده است. کشورهای غربی، ايران را متهم می کنند که از برنامه های هسته ای برای توليد سلاح های اتمی، استفاده می کند. اتهامی که ايران انکار کرده است.

سوريه، متحد منطقه ای ايران، به علت سرکوب خشونت بار اعتراض های ضددولتی در آن کشور، از سوی آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی از کشورهای عرب مورد تحريم های شديد، قرار گرفته است.

مقام های بانک مرکزی عراق می گويند، افزايش تقاضا برای دلار در بازار داخلی به نفع اقتصاد عراق نيست، زيرا به کاهش ذخاير ارزی آن کشور، منجر می شود. ذخاير ارزی عراق در سال ۲۰۱۱، به بالاترين سطح در تاريخ آن کشور، به ۶۰ ميليارد دلار رسيد.

بر اساس وب سايت بانک مرکزی عراق، اين بانک در روز دوازدهم ژانويه بيش از ۲۶۶ ميليون دلار با نرخ ثابت هزار و صد و هفتاد دينار در مقابل هر دلار، به فروش رساند. عراق می خواهد بيشتر دلار موجود در آن کشور، به جای سرازير شدن به بازارهای مالی کشورهای همسايه، برای سرمايه گذاری داخلی مصرف شود. افزايش توليد بيش از سه ميليون بشکه نفت در روز که بالاترين سطح در ۲۰ سال گذشته است، به افزايش درآمدهای عراق، انجاميده است.

عراق می خواهد کسری بودجه خود را از ۱۴ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۱۱ درصد، و بدهی های خارجی خود را از ۴۰ ميليارد دلار در سال ۲۰۱۱ به ۳۸ ميليارد در سال جاری، کاهش دهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016