یکشنبه 24 اردیبهشت 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خیز مشاور عالی خامنه‌ای برای ریاست مجلس نهم

دويچه وله ـ غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی داوطلب ریاست مجلس نهم است. وی معتقد است در دورانی که آیت‌الله خامنه‌ای "باید انقلاب اسلامی در جهان اسلام را رهبری کند"، کاهش تنش میان دولت و مجلس ضروری است.


غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی و پدرعروس وی، همسر مجتبی خامنه‌ای، در تلاش به دست آوردن ریاست بر مجلس نهم شورای اسلامی است. حداد‌عادل که در مجلس هشتم به دلیل عدم کسب آرای لازم در فراکسیون اصولگرایان از ریاست بر این مجلس بازماند، اکنون می‌گوید حتی اگر کسی غیر از خودش به او رأی ندهد، نامزد ریاست مجلس خواهد شد.

حداد عادل، شب شنبه (۲۳ اردیبهشت/ ۱۲ مه) ضمن سخنرانی در جمع شماری از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم، تصریح کرد: «پس از سکوت چهار ساله در مقطع تبدیل مجلس هشتم به مجلس نهم احساس تکلیف کردم و اگر تا روز رای‌گیری زنده باشم، داوطلب ریاست مجلس می‌شوم، ولو اینکه غیر خودم کسی به من رأی ندهد.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی برای نخستین‌بار سال ۱۳۷۸ پس از بازشماری آرا انتخابات مجلس ششم ، به عنوان آخرین نماینده تهران، در جایگاه سی‌ام، وارد مجلس شورای اسلامی شد.

بازشماری آرا در آن انتخابات به دستور شورای نگهبان، از سوی نمایندگان اصلاح‌طلب، وابسته به جبهه دوم خرداد، به ترفندی برای کنارگذاشتن نمایندگان اصلاح‌طلب پیروز در انتخابات تعبیر شد. با این حال مجلس ششم با ترکیبی از اکثریت نمایندگان اصلاح‌طلب شکل گرفت و تا پایان دوره خود با چالش‌های فروانی دست‌وپنجه نرم کرد.

غلامعلی حداد عادل در سخنرانی شنبه شب خود ضمن اشاره به مجلس ششم "خدا را شکر کرد" که آن مجلس به مجلسی مانند مجلس نهم، با اکثریت نمایندگان اصولگرا، تبدیل شده و تأکید کرد: «ما باید مددکار رهبری باشیم؛ رهبری که قبولش داریم و زهد و تقوایش بر کسی پوشیده نیست.»

او در ادامه مدعی شد که "رهبری میزان صراط مستقیم" است و افزود: «متاسفانه برخی از آنچه رهبری توصیه می‌کنند، افراط کرده یا در آن حدی که رهبری می‌خواهند، در آن حضور ندارند.»

انتقاد از واکنش مجلس به تخلفات دولت

حداد عادل ضمن اشاره به تنش میان دولت محمود احمدی‌نژاد و مجلس هشتم از عملکرد هیئت رئیسه این مجلس انتقاد کرد و گفت: «برای کاستن از تشنج و اختلاف رئیس مجلس کوتاه بیاید چراکه رهبری فرمودند اگر طرف دیگر کوتاه نیامد، شما کوتاه بیاید.»

او همچنین در ادامه طرح سوال از رئیس‌جمهور را که به گفته نمایندگان حامی دولت "مورد رضایت رهبری" نبود، (هاپرلینک) موجب کاهش اقتدار مجلس خواند و گفت: «آنچه در ۲۴ اسفند تحت عنوان سؤال از رئیس جمهور شکل گرفت، نه تنها به اقتدار مجلس نیفزود بلکه از اقتدار مجلس و نظام کاست و دشمنان را شاد کرد.»

حداد عادل ضمن آنکه نامزدی برای ریاست‌مجلس را "تکلیف" خود خواند، از نمایندگان خواست آنها هم به "وظیفه"شان در این مورد عمل کنند و افزود: «امروز که مقام معظم رهبری باید انقلاب اسلامی را در جهان اسلام رهبری کنند، نباید دغدغه‌شان دعوای بنده و عمر و زید باشد.»

"تخریب علی لاریجانی"

غلامعلی حداد عادل در حالی برای تصاحب کرسی ریاست مجلس خبربرداشته که از مدتی پیش احتمال تغییر نظام جمهوری اسلامی به نظام پارلمانی مطرح شده است. از میان نمایندگان اصلوگرای مجلس ۱۵۳ نفر در جلسه سخنرانی غلامعلی‌حداد عادل شرکت کرده بودند.

این درحالی است که نمایندگان پشتیبان علی لاریجانی، رئیس‌مجلس هشتم و نامزد ریاست مجلس نهم ۱۷۳ نفر اعلام شده است. جواد جهانگیرزاده، یکی از نمایندگان حامی علی لاریجانی اکنون از افزایش فشار به نمایندگان برای تعیین "فرد خاصی" برای ریاست مجلس خبر داده است.

جهانگیرزاده به نقل از سایت بازتاب گفته است: «یکی از سیاسیونی که نام او با سرمایه‌داری همراه شده است، از بیرون برای مجلس خط و نشان می کشد که چه کسی رئیس شود. آنها باید حد خودشان را بشناسند و خط و نشان نکشند. نمایندگان هم متوجه این رفتارها هستند».

جواد جهانگیرزاده، نماینده مردم ارومیه همچنین ضمن انتقاد از "تخریب علی لاریجانی" افزوده: «با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان تغییر نظام کشور به سمت پارلمانی را منتفی ندانسته‌ا‌ند، به این معنی است که اختیارات و وظایف مجلس در آینده افزایش خواهد یافت. از این رو آقای دکتر لاریجانی را در دفاع از اقتدار مجلس مناسب‌تر می‌دانم.»

علی لاریجانی، نماینده مردم قم نیز که خواستار ادامه ریاست بر مجلس شورای اسلامی است، روز یکشنبه (۲۴ اردیبهشت/ ۱۳ مه) ضمن تأکید بر "پیشرو بودن مجلس هشتم در نظارت" افزود: «باید این موضوع را در مجلس نهم پیگیری کنیم. نزدیک شدن بخش نظارت به اجرا، به تغییرات آیین‌نامه‌ای احتیاج دارد که این موضوع باید در مجلس نهم پیگیری شود.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016