جمعه 29 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء: سپاه چتر امنیتی برای بخش خصوصی است

کلمه:به رغم اینکه سپاه پرورژه های عظیم میلیاردی را در بخش صنعت و عمران و راه سازی هدایت می کند و این حضور انتقادات زیادی را از سوی فعالان سیاسی و اقتصادی به دنبال داشته است اما رییس قرارگاه خاتم مدعی است که این نهاد مانند چتر امنیتی برای بخش خصوصی عمل می کند.

به دنبال سخنان روحانی و دعوت از سپاه برای همکاری با دولت در پروژه های ملی و انتقادهایی که به حضور این نهاد در عرصه های اقتصادی، رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء می گوید: سپاه هیچ وقت رقیب نیست و هیچ وقت عرصه را بر بخش خصوص تنگ نمی کند و فقط بر اساس رسالت خود انجام وظیفه می کند.

وی که در برنامه دیروز، امروز، فردا شرکت کرده بود، در ادامه گفته است: همانگونه در جنگ با بسیج مردم موفق بودیم در کار سازندگی هم بر اساس اقتضای زمان، جایی که بدانیم باری از کشور روی زمین مانده، ما ورود پیدا می کنیم.

رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بر این باور است که برخی بحث ها بی انصافی است و اجحاف به مجموعه سپاه است. ما بر اساس تکلیف وارد عرصه سازندگی می شویم و هیچ وقت رقیب بخش خصوصی نبوده ایم. سپاه و قرارگاه خاتم یک چتر امنیتی است برای دفاع از بخش خصوصی نیروهایی که در مجموعه قرارگاه کار می کنند از بین جوانان کشور هستند و بخش اندکی از آن ها جزو کادر سپاه هستند.

پس از سخنان رییس جمهوری نیز سردار شریف مدعی شده بود که شرکت های ملی مذهبی ها رقیب های اصلی پروژه های سپاه هستند، همچنین رییس قرارگاه سازندگی سپاه اعلام کرد که این قرارگاه به پروژه‌های زیر ۱۰۰ میلیارد تومان وارد نمی شود.

اما درگیری سپاه در پروژه های اقتصادی در میان فعالان سیاسی این نگرانی را ایجاد کرده است که با وجود امکانات فراوانی که این نهاد دارد بخش خصوصی قدرت مقابله و رقابت با آنها را نداشته باشد نگرانی که فرماندهان سپاه کاملا بی دلیل می دانند و بر این باور هستند که آنها در پروژه هایی وارد می شوند که بخش خصوصی توان ورود به آن را ندارد. سردار شریف در این رابطه گفته است: عموما پروژه هایی که ما به آن ورود می کنیم به شکلی است که یا در مناطق صعب العبور قرار دارد یا به دلایل دیگر ریسک سرمایه گذاری بالایی دارد. به همین دلیل است که آنها هم ورود نمی کنند. اگر هم وارد شوند هزینه هایشان بالاست و باز دولت ترجیح می دهد با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و قرب های آن کار کند.

در حال حاضر رییس جمهور از سپاه خواسته است که دست یاری به دولت بدهند و مسئول پروژه های ملی شوند. درخواستی که بلافاصله از سوی فرمانده کل سپاه پاسخ مثبت داده شد.

پس از آن بود که سردار سلامی و فرمانده قرارگاه سازندگی سپاه نیز اعلام آمادگی کردند. در این رابطه با فرمانده قرارگاه سازندگی سپاه با اعلام آمادگی برای کمک به دولت گفته است: در گذشته نیز جلساتی با برخی وزرا ازجمله نفت و راه داشته‌‌ایم که نتایج خوبی هم به دست آمده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


برنامه «دیروز، امروز، فردا» با حضور حمید مقدم فر،معاون فرهنگی سپاه و سردار عبداللهی ،رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء برگزار شد.

عبداللهی در این برنامه اظهار داشت: قرارگاه خاتم بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی وارد کارهای عمرانی و سازندگی شد. سپاه با استفاده از ظرفیت بالا و تجربه های خوبی که در مهندسی جنگ داشت پا به این عرصه گذاشت و بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی که به نیروهای مسلح اجازه ورود به عرصه عمران و آبادانی کشور می شود، قرارگاه خاتم تاسیس و تشکیل شد. امروز پروژه های مختلفی در سطح کشور توسط قرارگاه خاتم الانبیاء انجام می شود. کارهای عمرانی که ما انجام می دهیم با استفاده از توان و تجربه گذشته ماست که امروز تبدیل به یکی از بازوهای قوی و اجرایی دولت شده است.

مقدم فر در ادامه برنامه گفت:سپاه ، دو وظیفه اصلی دارد.یکی وظیفه ذاتی اش است و دیگر وظیفه حمایتی است که دارد. وظیفه ذاتی سپاه اول بعد نظامی و آمادگی برای دفاع از سرزمین است. وظیفه دوم سپاه سازمان بسیج است. وظیفه سوم سپاه هم وظیفه عمق بخشی فرهنگی در بیرون مرزهاست. امام می فرمودند باید در دنیا هسته های حزب الله تشکیل شود و سپاه در این جهت احساس وظیفه می کند و نیروی قدس سپاه روی این وظیفه متمرکز است. وظیفه و رسالت دیگری هم بر دوش سپاه است که وظیفه حمایتی، پشتیبانی و معین سپاه است. دستگاه های زیادی برای اداره حکومت و خدمت به مردم هستند که گاهی نیاز به کمک دارند. سپاه پاسداران به عنوان یک نیروی انقلاب آماده است که در حوزه های مختلف کمک هایش را ارائه دهد. مثلاً نیروی انتظامی برای تامین امنیت داخلی کشور گاهی نیاز به کمک دارد که سپاه کمک می کند. یا گاهی دولت در زمینه های عمرانی و سازندگی کمک می خواهد که سپاه کمک خود را ارائه می دهد. سپاه گنجینه ای از کادرهای مجرب مدیریتی است که در صورت نیاز در این زمینه هم به دولت کمک می کند. گاهی دستگاه های فرهنگی کشور نیاز به کمک دارند که سپاه با جمع زیادی از نیروهای معتقد و متخصص در جهت کارهای فرهنگی و مقابله با جنگ نرم در این زمینه هم کمک می کند.

عبداللهی در بخش دیگری از برنامه در واکنش به این سوال که برخی می گویند فعالیت های اقتصادی سپاه رقیب بخش خصوصی و مردم است گفت: سپاه هیچ وقت رقیب نیست و هیچ وقت عرصه را بر بخش خصوص تنگ نمی کند و فقط بر اساس رسالت خود انجام وظیفه می کند. همانگونه که در جنگ با بسیج مردم موفق بودیم در کار سازندگی هم بر اساس اقتضای زمان، جایی که بدانیم باری از کشور روی زمین مانده، ما ورود پیدا می کنیم. برخی بحث ها بی انصافی است و اجحاف به مجموعه سپاه است. ما بر اساس تکلیف وارد عرصه سازندگی می شویم و هیچ وقت رقیب بخش خصوصی نبوده ایم. سپاه و قرارگاه خاتم یک چتر امنیتی است برای دفاع از بخش خصوصی! نیروهایی که در مجموعه قرارگاه کار می کنند از بین جوانان کشور هستند و بخش اندکی از آن ها جزو کادر سپاه هستند.

وی ادامه داد: ما میدان را باز کرده ایم و همه اقشار ملت در این عرصه حضور و فعالیت دارند. مجموع کارهایی که ما در سطح کشور انجام می دهیم در حوزه های مختلف است و از تمام ظرفیت های داخل کشور استفاده می شود. ما هیچ وقت اعتقاد نداریم که داریم پیمانکاری فعالیت می کنیم. ما خودمان را سرباز سازندگی سپاه می دانیم. وقتی نیاز مردم باشد، ما باید وارد شویم و کارها را انجام دهیم.

مقدم فر نیز در مورد ارتباط سپاه با جناح های سیاسی کشور گفت:موضوع دخالت سپاه در عرصه سیاسی موضوع امروز نیست و ما از بعد از پیروزی انقلاب و بعد از اینکه امام تکلیف را روشن کردند و اعلام فرمودند که کارهای سیاسی و کار سپاه باید از هم تفکیک شود، این صحبت ها وجود داشته است. متاسفانه هر بار هر کسی که می خواست به نظام لطمه بزند این مسائل را بیان کرده است. ورود سپاه به جریان های سیاسی ظلم به خود ِ سپاه است چون شان سپاه، شان انقلاب است. سپاه فراتر از جناح های سیاسی است. حتی سپاه در حوزه فراجناحی هم نیست و اصولاً جناح ها ربطی با سپاه ندارند. سپاه به عنوان اصیل ترین نیروی انقلاب است و نباید آن را به یک جناح خاص محدود کرد. لباس و هویت سپاه یعنی انقلاب اسلامی! این شان، شان حزبی نیست.

وی افزود:سپاه وظیفه حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن را دارد. نیرویی که تصمیم دارد این کار را انجام دهد باید جریان شناس سیاسی باشد. امام فرمودند سپاه فقط نظامی نیست و یک نیروی فرهنگی، سیاسی و… است. سپاه نباید جریانات و انحرافات را بشناسد؟ اگر نشناسد چطور می خواهد از انقلاب محافظت کند؟! سپاه و پاسدار و سپاهی باید بینش و نگرش و فهم و بصیرت سیاسی داشته باشد تا بتواند از انقلاب حفاظت کند.

مقدم فر گفت:این بحث بیشتر در زمان انتخابات داغ می شود و هر کس که می خواهد هجمه ای به نظام داشته باشد، این بحث ها را مطرح می کنند و با بهانه قرار دادن سپاه، نظام را مورد هجمع قرار می دهند.

وی ادامه داد: پاسدار نمی تواند عضو یک حزب باشد و در جریانات دخالت داشته باشد، اما او هم مثل همه مردم حق رای دارد. یکی از سرداران سپاه رای خود را اعلام کرد اما سپاه به طور کلی هیچ وقت اعلام نکرده که پاسداران باید به فلانی رای بدهند! هیچ وقت چنین چیزی وجود نداشته است. کسانی که این هجمه ها را ایجاد می کنند، می دانند دارند چه کاری انجام می دهند. در اوایل انقلاب این سپاه بود که به سرعت انحراف گروه منافقین و گروه فرقان را تشخیص داد و روبه روی آن ها ایستاد و این مساله از بینش سیاسی سپاه ناشی می شود.

مقدم فر همچنین اظهار داشت:دکتر روحانی در مورد سپاه فرمایش زیبایی داشتند اما برخی رسانه ها همه این مسائل را رها کردند و به یکی از مسائل ایشان که به عنوان تذکر عنوان کردند، تاکید کردند که این مساله از سوی برخی رسانه ها شایسته نبود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016