پنجشنبه 12 دی 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعتراض زیباکلام به اظهارات حسن روحانی درباره ۹ دی

• صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده به روحانی از سخنان او در باره ۹ دی انتقاد کرد. به گفته او، اظهارات روحانی درباره ۹ دی هر چقدر برای اصولگرایان "دلنواز و دلخواه" بود، بسیاری از افرادی را که به او رای داده‌اند، دلسرد کرد.

دويچه وله ـ با این‌که سالگرد نهم دی ماه، روز تجمع حامیان رهبر جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۸ به پایان رسید، هنوز واکنش‌ها و اظهارات برخی مقامات در محکومیت اعتراضات حامیان جنبش سبز و ادامه حصر موسوی، کروبی و رهنورد ادامه دارد.

محمدعلی جعفری، فرمانده‌ کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم یادواره‌ ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان مازنداران، "فتنه ۸۸" را خطری بزرگ برای انقلاب دانست که با "حماسه‌ ۹ دی" خنثی شد.

این مقام نظامی با اشاره به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، مدعی شد که این افراد "ادعای پیرو خط امام بودن" دارند، اما در واقع عامل دشمنان کشور هستند. جعفری همچنین ادعا کرد که بعد از ۹ دی "بیداری اسلامی" در جهان توسعه یافت.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


"مگر مجرم طلبکار می‌شود؟"

احمد خاتمی، نماینده‌ مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری نیز در اظهاراتی شدیداللحن گفت "فتنه‌گران" تا قیامت هم نمی‌توانند ننگ اعمال خود را حتی با آب زمزم تطهیر کنند.

خاتمی که پیش از این نیز بارها در صحبت‌های خود به حامیان جنبش سبز و رهبران در حصر این جنبش تاخته است، مدعی شد که معترضان به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در حق ملت "خیانت" کردند. او افزود:« حالا آن‌ها طلبکارند که ما از طلب خود دست برداشتیم. در حالی که آن‌ها مجرم‌اند و مگر مجرم هم طلبکار می‌شود؟»

نماینده‌ کرمان در مجلس خبرگان رهبری، حضور ۸۶ درصدی واجدان شرایط در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ را پیام روشنی دانست که نشان می‌دهد اکثر مردم از ولایت و نظام اسلامی دفاع می‌کنند.

احمد خاتمی همچنین معترضان به انتخابات ۸۸ را عده‌ای "فرصت‌طلب" دانست که در کمین انقلاب و به دنبال تصرف پست‌های کلیدی و مهم مملکت‌اند.

در اظهاراتی دیگر حیدر مصلحی، وزیر سابق اطلاعات در دولت دهم نیز اعتراضات سال ۸۸ را تلاش برای "کودتایی بین‌المللی" در ایران دانست و مدعی شد که تمامی قدرت‌های آشکار و پنهان جهان در این تلاش برای براندازی دخیل بودند.

وزیر سابق اطلاعات اضافه کرد:«برای آشوب سال ۸۸ تمامی منابع مالی دولت‌های مخالف حاشیه‌ی خلیج فارس به همراه کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیج شدند.»

مصلحی همچنین تاکید کرد که همان عوامل و کشورها حالا در سوریه بسیج شدند تا حکومت بشار اسد را سرنگون سازند.

انتقاد زیباکلام از روحانی

در حالی که اظهارنظر مقامات کشور در ستایش نهم دی ماه ادامه دارد، صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که یکی از حامیان کمپین انتخاباتی حسن روحانی نیز بود، در نامه‌ سرگشاده‌ای به رئیس‌جمهور از سخنرانی او در مراسم ۹ دی انتقاد کرد و سوالاتی را مطرح ساخت.

زیباکلام در نامه خود به روحانی گفت که اظهارات او در نهم دی ماه هرچقدر برای رسانه‌های اصولگرا "دلنواز و دلخواه" بود، بسیاری از افرادی را که به او رای داده‌اند، دلسرد کرد.

این استاد علوم سیاسی در نامه‌ خود نوشت:«اصولگرایان که همه‌ تریبون‌های رسمی کشور را در اختیار دارند، چهارسال و نیم است که شبانه‌روز و لاینقطع هر اتهام و جرم و تهمت و افترایی را که متصور بودند به معترضان انتخابات سال ۸۸ نسبت داده‌اند. خودشان بریدند، خودشان دوختند، خودشان قواره کردند، دریغ از آن‌که یک‌بار هم به معترضان اجازه دهند روایت خود را بازگو کنند.»

زیباکلام، حسن روحانی را خطاب قرار داده و از او خواسته تا به عنوان "یک حقوقدان" نظرش را درباره‌ ۳ سال حصر غیرقانونی زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی بگوید. او از روحانی که در صحبت‌های انتخاباتی خود بر حقوقدان بودنش تاکید داشت پرسید:«مفسد و محارب و یاغی و دیگر اتهاماتی که به سهلی نوشیدن آب به آن‌ها نسبت داده شد نزد کدام مرجع صالح و بی‌طرف و بالاتر از همه مستقلی به اثبات رسیده است؟»

صادق زیباکلام در این نامه تاکید کرده که "ناگزیری" روحانی از هم‌نوازی با سمفونی "فتنه" در سالگرد ۹ دی ماه قابل درک است، اما از او انتظار می‌رود که عزم و ارده‌ای را که به نظر می‌رسید برای پیگیری وضعیت آزادی زندانیان سیاسی دارد، دنبال کند.

او در انتهای نامه‌ خود از رئیس‌جمهور پرسید:«به نظر شما اگر مردم این طوفان تبلیغاتی ۴ ساله علیه فتنه ‌و فتنه‌گران را باور کرده بودند، هفت ماه قبل سعید جلیلی ۴ میلیون و حسن روحانی ۱۹ میلیون رای می‌آورد؟»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016