جمعه 3 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سینماهای ایران؛ بدون تماشاگر

صدای آمریکا - اختلافات شدید مدیران حکومتی بر سر چگونگی اداره صنعت سینما پیامدی جز کاهش پنجاه درصدی مخاطبان فیلم نداشته است. کاهشی که تنها در شش ماه گذشته بیش از بیست میلیارد تومان زیان برای این صنعت بجای گذاشته است.

کارشناسان سینمای ایران می گویند این مشکلات با روی کارآمدن گروه جوادشمقدری- علیرضا سجادپور آهنگی شتابان یافته است.

به گفته این کارشناسان اجرای برنامه های نادرست و سختگیرانه سه سال گذشته گروه شمقدری برای تقویت سینمایی که «ارزشی» خوانده می شود، فرجامی جز کاهش درخواست برای تولید، عدم تمایل تهیه کنندگان برای اکران فیلم های آماده نمایش آنها و در نتیجه کاهش نگران کننده مخاطبان نداشته است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




مدیران دولتی بدون نگرانی از واقعیتهای جاری و آمار رسمی ارائه شده، از افزایش بی سابقه مخاطبان و گسترش سینمای ایران سخن گفته اند.

علت تفاوت فاحش آمار اعلام شده توسط مدیران دولتی با آمار رسمی این چنین تفسیر شده که این مدیران موظف به اجرای برنامه از پیش تعیین شده مقامات فرادست برای نفی سینمای مستقل و جایگزینی آن با سینمای حکومتی اند.

جواد شمقدری معاونت سینمایی کشور سال پیش در سخنرانی خود در کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از سیاستهای فرهنگی دولت خاتمی گفته بود: به دلیل بی توجهی به دغدغه های فرهنگی خانواده ها مخاطبان سینمای ایران از پنجاه و شش میلیون نفر به ده میلیون کاهش یافته بود که در دولت های نهم و دهم تلاش شد اعتماد مردم به سینماها افزایش یابد.

معاونت سینمایی حاصل تلاشهای دولتهای احمدی نژاد را افزایش سطح مخاطبان سینما تا بیست و یک میلیون و همسنگ آلمان اعلام کرد. آمار رسمی نشان می دهد سال گذشته سینمای ایران کمتر از شش میلیون نفر تماشاگر داشته است.

جواد شمقدری تیرماه امسال نیز در جریان سخنرانی خود در مشهد، کاهش شدید مخاطبان سینما را رد کرده و افزود مخاطب سینمای ایران به ششصد میلیون نفر در سال افزایش یافته است.

همزمان با این ادعا، بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد مخاطبان سینمای ایران در فصل بهار در قیاس با سال گذشته بیش از پنجاه درصد کاهش یافته و مخاطبان فیلم در شش ماه گذشته کمتر از دو و نیم میلیون نفر است.

براین برآورد پیش بینی می شود تماشاگران سینما تا سال جاری در بهترین حالت به کمتر از پنج میلیون نفر کاهش خواهد یافت. کاهشی که به گفته کارشناسان نشانگر ورشکستگی کامل صنعت سینمای ایران است.
بر اساس آمار رسمی طی شش ماه گذشته سینمای ایران بیش از بیست میلیارد تومان خسارت دیده است کارشناسان زیان مالی ناشی از کاهش مخاطبان ریشه در اختلافات مدیریت سینمایی کشور دارد که از نوروز امسال و با ممنوعیت ادامه اکران دو فیلم گشت ارشاد و خصوصی توسط گروه سینماهای حوزه هنری و شهرداری تهران آغاز شده سپس اعلام فهرست پانزده فیلم محروم از اکران توسط حوزه شدت یافت.

حوزه هنری که پیش از این گفته بود تنها فیلم های ارزشی را اکران خواهد کرد، برای تعطیلات عید فطر خواهان نمایش سه فیلم پرمخاطب «بی‌خداحافظی» ساخته احمد امینی؛ «ضد گلوله» ساخته «مصطفی کیایی» و «کلاه قرمزی و بچه ننه» ساخته ایرج طهماسب شده بود؛ اما شورای صنفی نمایش گفت حوزه تنها در صورتی که اعلام کند فیلمهایی مثل کلاه قرمزی و بچه ننه فیلم های ارزشی اند اجازه خواهد یافت این فیلم ها را در مجموعه سینماهای تحت مالکیت خود اکران کند.

در چنین چشم اندازی فیلم عروسکی کلاه قرمزی و بچه ننه با فروش بالای خود ناجی صنعت رو به مرگ سینمای ایران شده است. همانگونه که مدیران حوزه هم این گونه فیلم ها را به سینمای حکومت پسند معروف به «سینمای ارزشی» ترجیح داده اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016