چهارشنبه 6 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

جو بایدن: رژیم سوریه به دلیل حمله شیمیایی باید مجازات شود

• معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده رژیم اسد را مسئول حمله شیمیایی می‌داند. رهبران آمریکا و بریتانیا تردیدی در این‌باره ندارند. بازرسان سازمان ملل تحقیقات خود را در سوریه در روز چهارشنبه از سر گرفتند.

دويچه وله ـ جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر تصریح کرد که شواهد کافی برای مسئولیت رژیم اسد در حمله شیمیایی اخیر وجود دارد. بایدن که با لحنی تند در جمع سربازان کهنه‌کار آمریکایی در تگزاس سخنرانی می‌کرد، گفت: «تردیدی وجود ندارد که مسئولیت بکارگیری انزجارآور سلاح شیمیایی بر عهده رژیم سوریه است.»

بایدن هم‌چون دیگر مقامات غربی گفت نباید گذاشت که استفاده از تسلیحات شیمیایی بدون مجازات باقی بماند. بایدن افزود: «رئیس جمهوری و من فکر می‌کنیم، کسانی که از سلاح شیمیایی علیه کودکان، زنان و مردان بی‌دفاع استفاده کرده‌اند باید به سزای اعمالشان برسند.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


جو بایدن سومین و مهمترین مقام رسمی آمریکا است که تنها به فاصله‌ی چند ساعت درباره ضرورت حمله نظامی به سوریه سخن گفته است. پیشتر جان کری، وزیر امورخارجه و چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز رژیم اسد را مسئول بکارگیری سلاح شیمیایی دانسته و از هماهنگی‌های واشنگتن با متحدان خود برای مجازات رژیم اسد خبر داده بودند.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد که آمریکا در هفته جاری مدارک و شواهدی را مبنی بر مسئولیت رژیم اسد در بکارگیری سلاح شیمیایی منتشر خواهد کرد.

گفت‌وگوی اوباما و کامرون

مقامات بریتانیایی اعلام کردند که دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا و باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، در یک گفت‌وگوی تلفنی تاکید کرده‌اند که "درباره مسئولیت رژیم اسد در حمله شیمیایی اخیر تردیدی ندارند."

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که تا کنون هیچ مدرکی دال بر دخالت شورشیان در حمله شیمیایی اخیر وجود ندارد. قرار است که در روز چهارشنبه (۲۸ اوت/ ۶ شهریور) دیوید کامرون با اعضای شورای امنیت ملی این کشور پیرامون بحران سوریه رایزنی کند. به‌رغم مواضع روشن بریتانیا، این کشور خواهان پیگیری حمله شیمیایی در سازمان ملل است.

ادامه تحقیقات بازرسان سازمان ملل

بنا به گزارش خبرگزاری آلمان بازرسان سازمان ملل تحقیقات پیرامون حمله شیمیایی در حومه دمشق را از سر گرفتند. خبرگزاری العربیه به نقل از مقامات نظامی سوریه گزارش داد که بازرسان در روز چهارشنبه (۲۸ اوت/۶ شهریور) به روستای "الملیحه" وارد شدند تا از آسیب‌دیدگان و آثار باقی‌مانده در زمین نمونه‌برداری کنند. گفته می‌شود که برخی از مناطق مورد بازدید در حومه دمشق در تصرف مخالفان اسد است.

در روز دوشنبه (۲۶ اوت) خودروی بازرسان سازمان ملل مورد حمله تک‌تیراندازهای ناشناس قرار گرفت، اما به کسی آسیب نرسید. بازرسان روز سه‌شنبه (۲۷ اوت) تحقیقات میدانی خود را متوقف کردند، زیرا مقامات سوری به آنها گفته بودند که قادر به تامین سلامت‌شان نیستند.

هنوز هیچ گزارشی از تحقیقات بازرسان سازمان ملل منتشر نشده است. سازمان‌های اطلاعاتی غرب از جمله نهادهای امنیتی آمریکا می‌گویند شواهدی در دست دارند که نشان می‌دهد رژیم اسد مسئول حمله شیمیایی اخیر است.

تشکیل کابینه امنیتی اسرائیل

در پی تشدید بحران سوریه و جدی‌شدن حمله نظامی به رژیم اسد، نخست‌وزیر اسرائیل دست به برگزاری نشست کابینه امنیتی این کشور زد.

بنا به خبرهای رسیده، بنیامین نتانیاهو در جلسه اضطراری کابینه امنیتی اسرائیل به تشریح جزییات پیامدها این حمله و آینده اوضاع سوریه پرداخته است. نتانیاهو در روز سه‌شنبه (۲۷ اوت) اعلام کرد که در صورت حمله به اسرائیل، واکنش این کشور شدید خواهد بود.

نتانیاهو تاکید کرد که "اسرائیل در بحران سوریه نقشی ندارد، اما برای هر سناریوی ممکن خود را آماده کرده است." نخست‌وزیر اسرائيل گفت که ما شاهد تهدیدات مختلف منطقه‌ای علیه کشور خود هستیم، اما "اسرائیل با مسئولیت و عقلانیت" با این تهدیدات برخورد خواهد کرد.

همراهی آلمان با کشورهای غربی

دیرک نیبل، وزیر توسعه آلمان و عضو حزب لیبرال (FDP) این کشور اعلام کرد که دولت آلمان برای حمله احتمالی آمریکا به سوریه ضرورتی به داشتن مجوز از سوی شورای امنیت سازمان ملل نمی‌بیند.

نیبل گفت: «دولت آلمان و حزب لیبرال همواره بر این نظر بوده و هستند که هیچ عملیات نظامی بدون اجازه شورای امنیت نباید انجام گیرد، اما در این مورد [حمله شیمیایی] ما شاهد نقض آشکار حقوق بین‌الملل هستیم که به واکنش نظامی مشروعیت می‌بخشد.»

روپرشت پولنتس، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان نیز حمله نظامی به رژیم اسد بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل را "قانونی و مشروع" خواند.

وی تصریح کرد: «زمانی که شورای امنیت به دلیل مخالفت برخی کشورهای دارای حق وتو قادر به تصمیم‌گیری در این‌باره نیست، جامعه بین‌المللی موظف به عمل است و در این راه نیز حق دارد.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016