یکشنبه 21 مهر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

حضور برجسته‌ترین متخصص تحریم در تیم مذاکره‌کننده آمریکایی

تابناک ـ در حالی که چند روز بیشتر تا برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و ۵ + ۱ بر سر برنامه هسته‌ای ایران‌ نمانده، تیم مذاکره کننده آمریکا با سرپرستی وندی شرمن، امروز راهی ژنو خواهند شد. تیم مذاکره کننده آمریکایی این بار به همراهی یکی از متخصصان تحریم راهی مذاکرات شده است.

به گزارش «تابناک» مذاکرات ایران و ۵ + ۱ که قرار است پانزدهم و شانزدهم اکتبر (۲۳ و ۲۴ مهر ماه) در ژنو برگزار شود، این بار متفاوت از مذاکرات قبلی و با انگیزه‌های بیشتری از سوی تیم‌های مذاکره‌کننده همراه است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در حالی که پس از سفر تیم دیپلماتیک ایران به نیویورک، فضای مذاکره ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای آماده شده، در روزهای اخیر اما‌ اظهارات ضد و نقیضی درباره پیشنهادهای ‌دو طرف در این مذاکرات گزارش شده است. برخی از رسانه‌ها در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که ایران در یک بسته پیشنهادی جدید تعلیق غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد را پیشنهاد داده است، در حالی که برخی دیگر از رسانه‌ها، دریافت هر گونه پیشنهاد‌ را از سوی ایران به غرب را تکذیب کرده‌اند.

انتشار این گزارش‌ها، بیش از همه ناشی از انتظاراتی است که از مذاکرات پیش روی وجود دارد. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که در این مذاکرات، شرایط برای بده‌بستان سیاسی فراهم است و احتمال رسیدن به توافق بر سر برداشته شدن تحریم‌ها از ‌ایران در قبال انجام برخی خواسته‌های غرب از سوی ایران بالاست.

شاید به همین دلیل باشد که این بار تیم مذاکره‌کننده آمریکایی را ـ که امروز رهسپار ژنو خواهد شد‌ ـ یکی از سر‌شناس‌ترین متخصصان تحریم در دولت اوباما هدایت می‌کند.

بر پایه بیانیه‌ای که کاخ سفید منتشر کرده، ‌تیم مذاکره کننده آمریکایی به سرپرستی وندی شرمن ـ که از وی به‌‌ سومین دیپلمات ارشد وزارت خارجه یاد می‌شود‌ ـ رهسپار مذاکرات خواهد بود و به همراه وی جیمز تیمبی، مشاور ارشد وزارت خارجه در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌المللی، پانیت تالوار، مشاور ارشد در امور ایران، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس در اداره امنیت ملی کاخ سفید و ریچارد نفیو، مدیر هماهنگ کننده سیاست‌های تحریمی در وزارت خارجه‌ به ژنو خواهند رفت.

اما در میان این افراد، حضور آدام زوبین، مدیر اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) را باید به عنوان یک رویداد جدید در مذاکرات پیش روی به شمار آورد.

آدام زوبین به عنوان یکی از اثر‌گذار‌ترین افراد در وزارت خزانه‌داری آمریکا‌ از سال ۲۰۰۶ مدیریت اداره کنترل دارایی‌های خارجی را بر عهده دارد و مسئول مستقیم تدوین و اجرای برنامه‌های تحریم اقتصادی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکاست.

مقاله وی پیرامون تحریم ایران که در نوامبر سال ۲۰۱۱ در وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا به انتشار رسید، یکی از مهم‌ترین نوشته‌ها در تدوین سیاست‌های بعدی آمریکا درباره تحریم ایران تلقی می‌شود. وی در این مقاله با اشاره به وضعیت کشتیرانی ایران و شبکه پیچیده‌ای که ایران از آن برای گمنام نگه داشتن شناورهای خود استفاده می‌کند، منجر به آن شد که کشتیرانی ایران در ماه‌های بعد فشارهای دوچندانی را از جانب تحریم‌ها تحمل کند.

اما این بار به باور تحلیلگران، حضور وی در تیم مذاکره کننده آمریکایی، نشان از یک رویکرد متفاوت دارد. از آنجا‌ که در این مذاکرات احتمال‌ توافق بر سر برداشته شدن برخی تحریم‌ها از روی ایران وجود دارد، برخی از تحلیلگران معتقدند که حضور آدام زوبین در میان مذاکره‌کنندگان آمریکایی به معنای دقیق شدن ایالات متحده و تمرکز تیم مذاکره کننده این کشور بر سر این موضوع است که اگر ایران به خواسته‌های غرب پاسخ مثبت دهد، چه تحریم‌ها و در چه حدی باید از روی ایران برداشته شود.

با این تفاسیر، باید گفت، غرب و به ویژه ایالات متحده، در این دور از مذاکرات به شکل جدی به دنبال ‌توافق ـ حتی در سطحی ابتدایی ـ با ایران هستند و هرچند پیش از این در چند گزارش، رسانه‌های خارجی اذعان کرده بودند که برداشته شدن تحریم‌ها از روی ایران به زودی امکان پذیر نیست، ‌ا شواهد حاکی از آن است که به احتمال قوی، بحث‌های جدی درباره رد و بدل شدن امتیازاتی در این دور از مذاکرات در جریان خواهد بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016