کیهان لندن ـ حامد محمدی - دیدهبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که شمار کشتهشدگان حملات ارتش اسرائیل به سوریه که ۳۰ دیماه (۲۰ ژانویه) صورت گرفت دستکم ۲۱ نفر است که ۱۲ نفر از آنها از نیروهای سپاه «قدس» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.
رامی عبدالرحمن مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه میگوید، «۱۵ نفر از کشتهشدگان از جنگجویان خارجی هستند که ۱۲ تن از آنها ایرانیاند». او تابعیت سه قربانی خارجی دیگر را مشخص نکرد اما گفت ۶ نفر از نیروهای دولتی سوریه در میان کشتهشدگان هستند.
بسیاری کارشناسان معتقدند عملیات اخیر اسرائیل سنگینترین حملاتی است که از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه مواضع نظامی در این کشور انجام شده است.
گزارشهای اولیه حاکی از آن بود که در این حملات زاغه مهمات، دو مقر نظامی و اطلاعاتی واقع در فرودگاه بینالمللی دمشق و یک اردوگاه آموزش نظامی بمباران شده است اما طبق اطلاعات جدید که منابع اسرائیلی اعلام کردهاند باند فرودگاه دمشق و چند سایت پدافندی «پانتسیر» که کمپ نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران نیز در کنار آن قرار داشت و همچنین رادار JY-۲۷ مورد اصابت موشک قرار گرفتهاند.
حملات پیدر پی ارتش اسرائیل به مواضع سپاه و شکستهای سنگین نظامی نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در خاک سوریه گرچه در رسانههای داخلی سانسور میشود اما صدای انتقاد بسیجیها و حزباللهیها را بلند کرده است زیرا با خبر شدن از آنچه در سوریه روی میدهد با امکانات ارتباطی امروز اصلا مشکل نیست. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی چندی پیش مدعی شده بود که «دوران بزن در رو تمام شده و اگر دشمن یکی بزند ۱۰ تا میخورد!» اما نتیجهی این ادعای توخالی، سرخوردگی شدید بین وفاداران نظام به ویژه وابستگان نهادهای نظامی شده است.
جنگ مستقیم با اسرائیل امکان پذیر نیست
سایت «لیبانیران» که توسط تعدادی از حامیان رژیم ایران در لبنان اداره میشود با اشاره به ادعای مکرّر مقامهای جمهوری اسلامی مبنی بر نابود کردن اسرائیل نوشته «در سایهی برتری تکنولوژیک و حمایت بیقید و شرط و بدون محدودیت آمریکا و اروپا از این رژیم و باز بودن پل هوایی انتقال سلاح، حتی سرداران ایرانی میدانند که نابودی این رژیم ظالم و قانونگریز با جنگ مستقیم به صورت کلاسیک امکانپذیر نیست. برای همین به تجهیز گروههای فلسطینی، لبنانی و جدیدا سوریهای پرداختند.»
هزینهسازی بیهوده
در این گزارش همچنین با دلخوری و ناامیدی بدون آنکه از افراد مشخصی در ایران نام برده شود آمده «اینکه با یک رژیم خطرناک و ضدبشری و تهدیدهای آن مبارزه شود جای بحث نیست، اما مهم روش مبارزه و کاهش هزینهها و داشتن نقشه راه است. درست است با آموزش و حمایت حزبالله لبنان، ایران هزینه درگیری مستقیم را حذف کرده و با صرف بودجه بسیار بسیار اندک هدف خود را دنبال میکند، اما با موضعگیریهای غلط توسط اشخاص غلط هزینه سازیهای بیهوده میکند.»
«لیبانیران» در ادامه نوشته، «در حزبالله، یکی مثل سید حسن نصرالله، استاد جنگ روانی است و با صداقت، از دستاوردهای شخصیتهای امنیتی و نظامیاش مثل عماد مغنیه سخن میگوید. نه تهدیدهای توخالی...[اما] برخلاف حزبالله، در ایران هر شخصیت کوچک و بزرگی بدون دانستن عواقب حرف خود، دست به تهدید اسراییل میزند. از نماینده مجلس بگیرید، تا فرماندهان ارتش. پس از بمباران شدید دو روز قبل سوریه که ساعتها ادامه داشت و در چهار موج (یا بهتر بگوییم سونامی) انجام شد، سوریه ادعا کرد ۳۸ موشک و بمبهای هدایتپذیر دشمن را با پدافند خود ساقط کرده است. این ادعا توسط روسیه تایید شد. همچنین روسها گفتند اسراییل ما را از قبل در جریان قرار داده بود. معنی این حرف این است که سوریه اطلاعاتی از روسیه دریافت کرده و پایگاههای خود را محافظت نموده است. اما پایگاههای ایران فاقد دفاع هوایی بوده و ضرباتی دریافت کرده است.»
«پاسخ احساسی فرمانده عزیز ارتش جمهوری اسلامی»
در بخش دیگری از این گزارش آمده «رژیم صهیونیستی ادعا کرد در پی شلیک یک موشک ایرانی توسط ایرانیها این پاسخ سنگین را داده است. سخنی که فرمانده نیروی هوایی ارتش را مجبور کرد پاسخ دهد... متاسفانه پاسخ این فرمانده عزیز ارتش جمهوری اسلامی پاسخی نظامی نبود و یک پاسخ احساسی بود که لازم بود یک امام جمعه یا نماینده یا فعال رسانهای مطرح کند. ارتش رسمی یک کشور نمیتواند به خود اجازه دهد کشور دیگری را به نابودی تهدید کند. حتی فرماندهان آمریکایی ایران را تهدید به نابودی نمیکنند. این نوع تهدیدها را از امارات و کشورهای توخالی میبینید نه نظامیان آمریکا. در تهدید مسئولان نظامی اسراییلی و آمریکایی هدف نظامی مشخصی وجود دارد. مثلا فلان جا را میزنیم. فلان کار را میکنیم. تهدیدهایی که برخی شخصیتهای ارتش چند سال است جدیدا مطرح میکنند، به نظر میآید تقلیدی از موضعگیریهای همیشگی فرماندهان سپاه است.»
برای سپاه احترامی قائل نیستند
سایت «لیبانیران» در ادامه به توصیه و نصیحت پرداخته و مینویسد «ارتش رسمی ایران نباید مثل سپاه که یک ارگان انقلابی و مقاوم است رفتار کند و خودش را در معرض حملات و تحریمها قرار دهد. اگر اطلاع ندارید باید بدانید اکنون در بین کشورهای دیگر، ارتش ما جایگاه رسمی دارد و افسران و درجهداران ما در هنگام ملاقات با افسران و درجهداران خارجی، مورد احترام قرار میگیرند. اما این احترام را برای سپاهیها قائل نیستند چون یک ارگان نظامی رسمی محسوبش نمیکنند، تازه تحریم هم هست و در لیست سیاه تروریسم قرار دارد.»
کار خود را بیسر و صدا و به صورت سرّی انجام دهید!
در پایان این گزارش رهنمودهای عملی داده شده و آمده «اگر فرماندهان ارتش بجای تهدیدهای احساسی، دست به تهدیدهای عملیاتی بزنند تاثیر بهتری خواهد داشت. مثلاً بجای ادعای نابودی اسراییل بگویند ما تمامی متجاوزان به آسمان ایران را مانند قبل، ساقط میکنیم. همین تهدید کافی است و بازدارندگی لازم را دارد. متاسفانه کار رسانهای و جنگ روانی را که باید سیاستمداران و اصحاب رسانه انجام دهند، نظامیان ما به دست گرفتهاند. اگر نظامیان ما وظیفه خود را انجام بدهند و کار خود را بیسر و صدا و به صورت سرّی انجام بدهند یقیناً تاثیر بیشتری خواهد داشت. مثل نظامیان و امنیتیهای حزبالله که تا وقت شهادتشان کسی حتی اسم آنها را هم نمیداند.»
تکذیب کشته شدن نیروهای ایران در سوریه
منابع میدانی اسرائیل در حمله اخیر برای اولین بار از مهمات دورایستای هدایت دقیق SPICE استفاده کردهاند. در این میان، سهشنبه شب کانال تلگرامی خبرگزاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نقل از دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد ۱۲ سپاهی در این حملات کشته شدند اما ساعاتی بعد خبرگزاری مهر به نقل از یک منبع آگاه حمله به اماکن و پایگاهها در سوریه را تایید کرد اما اعلام شد «هیچ یک از نیروهای مستشاری ایرانی و همپیمانان آنها به شهادت نرسیدهاند!»
این در حالیست که پیش از این هم کشته شدن نیروهای وابسته به ایران در سوریه تکذیب گشت اما با چراغ خاموش اجساد آنها به ایران منتقل شده و دفن میشوند.
بشار جعفری نماینده سوریه در سازمان ملل گفته حمله اخیر اسرائیل به خاک سوریه «نقض آشکار قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت در اینباره است». او تهدید کرده «اگر تجاوزات اسرائیل متوقف نشود فرودگاه تلآویو را بمباران میکنیم»!
اسرائیل طی ماههای اخیر بیش از ۲۱۳ حمله به مواضع سپاه و حزبالله در خاک سوریه داشته است و همواره پس از این حملات مقامهای سیاسی و نظامی این کشور سکوت میکردند و نهایتاً منابع خبری اسرائیل به نقل از «منابع آگاه» و بدون آنکه نام شخصی را ببرند حمله را تایید میکردند اما در دو سه حمله گذشته وضعیت تغییر کرده و مقامهای نظامی و سیاسی این کشور پیش از حملات رسماً هشدار میدهند و پس از آن نیز در مورد دلایل و بخشی از جزییات آن اظهار نظر میکنند و اطلاعات کاملتری برای انتشار در اختیار رسانههای اسرائیل قرار میدهند.
خامنه ای کجایی که.... محمد نوری زاد
مرضیه هاشمی، خبرنگار پرس تیوی آزاد شد