رئیس موساد در مصاحبه ای با صراحت گفت که امیرنشین های عرب حوزه خلیج فارس می توانند "حیاط خلوت" اسرائیل در رویارویی با زیاده طلبی ها و تعرضات حکومت اسلامی ایران باشد که نه تنها اسرائیل را به نابودی تهدید می کند، بلکه به امیرنشین های عرب نیز چشم طمع دوخته و خواهان برانداختن حکومت های کنونی و برپایی یک قدرت بزرگ منطقه ای می باشد.
***
رادیو فردا - یوسی کوهن، رئیس موساد، با تأکید بر اینکه اتحاد و به هم پیوستن اسرائيل و کشورهای عربی، پیامی به «محور شرارت» به رهبری ایران است، از عربستان خواست که «منتظر فلسطینیها نماند» و با پیوستن به امارات و بحرین، به عادیسازی رابطه با اسرائیل اقدام کند.
آقای کوهن که یکشنبه ۲۷ مهرماه با رسانه اسرائیلی «کان» گفتوگو کرده، افزوده است که اسرائیل و عربستان با یکدیگر در مسیر درست تاریخ و در برابر ایران ایستادهاند و توافقهای اخیر «پیامی به محور شرارت شامل ایران و متحدین آن میدهد که شما در مسیر اشتباه هستید».
رئیس موساد در پاسخ به این پرسش که اگر محمد بن سلمان پادشاه عربستان بود، آیا توافق سعودی- اسرائیل محقق میشد، گفت «احتمالاً چنین میشد».
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
رسانههای اسرائیل در روزهای گذشته از ملاقاتهای متعدد و سفرهای محرمانه سالهای گذشته مقامات ارشد اسرائیلی، از جمله یوسی کوهن، رییس موساد، به عربستان و مناسبات نزدیک با ولیعهد سعودی خبر داده بودند.
یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی اسرائیل، تأکید کرده که نگرانی مشترک اسرائیل- سعودی از ایران، عامل نزدیکی عربستان به اسرائیل است.
همزمان با اظهارات رئيس موساد، رسانههای اسرائیل به نقل از آوی برکوویتز، نماینده ویژه رییس جمهوری آمریکا در خاورمیانه گزارش دادهاند که مذاکرات و تماسهای اخیر واشینگتن با عربستان در ارتباط با ورود آن کشور به مسیر عادیسازی رابطه با اسرائیل «مثبت بوده است».
آقای برکوویتز در منامه، پایتخت بحرین، گفت اما اینکه این مذاکرات چه هنگام ثمر بدهد، منوط به شرایط آینده است تا عربستان تصمیم بگیرد.
آوی برکوویتز همچنین در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت واشینگتن بسیار امیدوار است که بدون ارتباط با نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توافقهای صلح بین کشورهای عربی و اسرائيل گسترش یابد.
آقای برکوویتز که در کنار جرد کوشنر، مشاور ارشد و داماد دونالد ترامپ، در تنظیم طرح صلح موسوم به «معامله قرن» سهیم بوده است، یکشنبه همراه با هیئت مشترک آمریکایی- اسرائیلی برای امضای توافق دیپلماتیک آغاز روابط اسرائیل و بحرین به منامه رفته بود.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا که سرپرستی هیات آمریکایی در سفر روز یکشنبه به بحرین را داشت، در منامه گفت که «با پیروزی دونالد ترامپ، شمار بیشتری از کشورها با اسرائیل صلح خواهند کرد».
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز هفته گذشته در پی دیدار با همتای سعودیاش، فیصل بنفرحان، برای نخستین بار به صورت آشکار از ریاض خواست عادیسازی رابطه با اسرائیل را بررسی کند.
آقای بنفرحان یک روز بعد در واکنش به این درخواست گفت که «در حال حاضر تمرکز باید به روی بازگرداندن فلسطینیان و اسرائیل به میز مذاکرات باشد و صلح و ثبات پایدار پس از رسیدن آنها به توافق صلح، بدست خواهد آمد اما ریاض در برنامه سایر کشورها در عادیسازی رابطه با اسرائیل دخالت نمیکند».
در جبههای دیگر، گروه «حکومت اسلامی»، داعش، یکشنبه از «جنگجویان و همه مسلمانان» در هر جای جهان و بهویژه عربستان خواست که به عوامل حامی غرب و زیربناهای اقتصادی سعودی حمله کنند.
به گزارش رویترز، داعش با ابراز خشم از پرواز هواپیماهای مسافربری شرکتهای مختلف از آسمان سعودی به مبدا و مقصد اسرائیل گفته است که اهداف بسیاری مانند خطوط لوله نفتی و کارخانهها برای حمله وجود دارند که درآمد آنها محل ارتزاق «حکومت طاغوت» است.
ابوحمزه المهاجر، سخنگوی داعش، نیز در یک پیام صوتی که در کانال تلگرامی این گروه منتشر شده، گفت عربستان تکیهگاه امارات متحده عربی و بحرین برای عادیسازی رابطه با «دولت یهود» بوده و بدون حمایت و دخالت سعودی، سران ابوظبی و منامه مرتکب «خیانت به اسلام» نمیشدند.
مقامهای جمهوری اسلامی نیز پیش از این اقدام کشورهای عربی در اتحاد با اسرائيل را خیانت به اسلام توصیف کرده بودند.
نخستین هواپیمای مسافربری شرکت اماراتی الاتحاد روز دوشنبه، ۲۸ مهر، با عبور از آسمان سعودی، وارد اسرائیل شد.
شرکت اسرائیلی العال یک روز پیش از آن با عبور از حریم سعودی به بحرین رفت و یک ماه پیش نیز العال با گذشتن از آسمان عربستان به ابوظبی رسید.
میری رگو، وزیر ترابری اسرائیل، خبر داده که توافق کلان برای ۲۸ پرواز هفتگی میان اسرائیل و امارات با عبور از حریم سعودی، روز سهشنبه ۲۹ مهر، در تلآویو میان مقامات اسرائیلی و اماراتی امضا خواهد شد.
آیا جمهوری اسلامی رفتنی است؟