Tuesday, Oct 4, 2022

صفحه نخست » ادامه اعتراضات در ایران؛ از خیابان و پشت‌بام تا دانشگاهها و مدارس

protests_banner.jpgصدای آمریکا - یکی از طولانی‌ترین جنبش‌های اعتراضی در ایران طی ۴۰ سال گذشته با وجود تلاش مقامات جمهوری اسلامی برای مهار و خاموشی آن، هر روز ابعاد جدیدتری پیدا می‌کند.

در حالی که روز دوشنبه علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بعد از غیبتی طولانی، در جمع نیروهای مسلح حاضر شد و از دستگاههای امنیتی و انتظامی تشکر کرد و معترضان را اغتشاشگر نامید و خواهان تنبیه نوجوانان و جوانان معترض شد، اما شمار زیادی از دانش‌آموزان دبیرستان‌های ایران، مسیر اعتراضی هفته‌های گذشته را ادامه دادند.

براساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، برخی دانش‌آموزان معترض ابتدا در داخل مدرسه عکس رهبران کنونی و سابق جمهوری اسلامی را پاره کردند و سپس در خیابان‌ها بدون حجاب اجباری راهپیمایی کرده و شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.

روز دوشنبه همچنین جمعی از دانشجویان دانشگاههای الزهرا، خوارزمی تهران و نجف‌آباد اصفهان ضمن اعلام همبستگی با دانشجویان دانشگاه شریف ، آزادی همه دانشجویان زندانی را خواستار شدند.

مردم هم در ادامه اعتراضات شبانه از بام و بالکن خانه‌ها شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند.

به گزارش نت‌بلاکس اما روز دوشنبه یکی از شدیدترین قطعی‌ها اینترنت در سراسر ایران اعمال شد و ارتباطات خارجی از طریق اینترنت در بسیاری از مناطق به‌طور کامل قطع شد.

روز دوشنبه ۱۱ مهر و بامداد سه‌شنبه ۱۲ مهر اما واکنش‌های جهانی به سرکوب معترضان در ایران و اعمال خشونت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی گسترده‌تر از روزهای قبل بود.

رئیس جمهوری ایالات متحده در پیامی از گزارش‌های تشدید سرکوب خشونت آمیز معترضان مسالمت‌آمیز در ایران ابراز نگرانی کرد.

جو بایدن گفت: «رژیم ایران برای دهه‌ها آزادی‌های اساسی را از مردم خود سلب کرده و با زور و خشونت، آرزوهای نسل‌های متوالی را سرکوب کرده‌ است. ایالات متحده در کنار زنان و شهروندان ایرانی که با شجاعت خود به جهان الهام می‌بخشند می‌ایستد.»

او در ادامه تاکید کرد که ایالات متحده دسترسی ایرانیان به اینترنت را از طریق دسترسی بیشتر به سرویس‌های ایمن و خارجی، تسهیل کرده و همین هفته هزینه‌های بیشتری را برای عاملان خشونت علیه معترضان مسالمت‌آمیز اعمال خواهد کرد.

کاخ سفید نیز روز دوشنبه نسبت به حمله نیروهای امنیتی به معترضان و سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران ابراز نگرانی و انزجار کرد.

کارین ژان‌پیر، سخنگوی کاخ سفید، به خبرنگارانی که در سفر جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، به پورتوریکو او را همراهی می‌کردند، گفت: «ما از گزارش‌های مرتبط با واکنش خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی به اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان و دستگیری‌های جمعی، نگران و منزجر هستیم.»

وزارت امور خارجه ایالات متحده هم به حمله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به دانشگاه و دستگیری دانشجویان واکنش نشان داد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در این باره به صدای آمریکا گفت: «ما از گزارش‌های حمله نیروهای امنیتی ایران به دانشجویانی که در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت داشتند و دستگیری آنها، نگران هستیم.»

همزمان وزارت امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه مهدی حسینی متین، کاردار سفارت ایران، را به دلیل تشدید سرکوب اعتراضات ناشی از کشته شدن مهسا امینی احضار کرد.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، با «تکان‌دهنده» خواندن خشونت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه معترضان ایرانی گفت: «امروز ما دیدگاه‌مان را برای مقامات ایرانی روشن کرده‌ایم. به جای منتسب کردن ناآرامی‌ها به عوامل خارجی، آنها باید مسئولیت اقدامات‌شان را بپذیرند و به نگرانی‌های مردم‌شان گوش کنند.»

همچنین وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای خواستار «توقف فوری» سرکوب معترضان در ایران شد. پاریس در این بیانیه، ادامه سرکوب وحشیانه معترضان در ایران را محکوم کرد و گفت که از خشونت علیه معترضان، به ویژه در دانشگاه شریف، بهت‌زده است. وزارت امور خارجه فرانسه در بخش دیگری از این بیانیه تاکید کرد که ایران باید به «حق تظاهرات مسالمت‌آمیز و حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان» احترام بگذارد.

روبرتا متسولا، رییس پارلمان اروپا نیز با حمایت از اعتراضات زنان ایران گفت:‌ «دنیا شعار زن،‌ زندگی، آزادی را شنید، سه کلمه‌ای که شعار همه افرادی است که برای برابری، کرامت و آزادی در ایران، برخاسته‌اند.» او همچنین افزود: «دختران ایران به‌رغم سرکوب شدید، این جنبش را به پیش می‌برند.»

اعتراضات ایران در رسانه‌های مطرح جهان نیز بازتاب‌های زیادی داشت در آغاز هفته جاری میلادی رسانه‌‌های مکتوب معتبری چون وال استریت ژورنال ،گاردین چاپ بریتانیا، روزنامه سراسری‌ «یواس‌‌ای‌ تودی» آمریکا ،بالتیمور سان، روزنامه پرتیراژ‌ ایالت مریلند،تورنتو استار، یکی از پرتیراژترین رسانه‌های کانادا،روزنامه‌های، تایمز ، ایندیپندنت و دیلی میل چاپ لندن و روزنامه‌های فیگارو و لوموند چاپ فرانسه صفحاتی را به تظاهرات و اعتراض‌های مردم ایران اختصاص دادند و ضمن حمایت از معترضان در ایران پایان کار جمهوری اسلامی را پیش بینی کردند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy