دانشمندان در آمریکا میگویند در ۲۹ سال گذشته میانگین طول آلت تناسلی مردان ۲۴ درصد افزایش یافته است که این ممکن است به دلیل تاثیرات منفی آلودگیهای شیمیایی باشد.
محققان در دانشگاه استنفورد در متاآنالیز خود سایز آلت تناسلی ۵۵ هزار و ۷۶۱ مرد را که در حد فاصل سالهای ۱۹۴۲ تا ۲۰۲۱ اندازهگیری شده بود مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
آنان در پژوهش خود دریافتند که میانگین طول نعوظ در سه دهه گذشته از ۱۲.۱ سانتی متر به ۱۵.۲۴ سانتیمتر افزایش یافته است.
دکتر مایکل آیزنبرگ، از محققان این پروژه، هشدار داده است که هرچند این مطلب ممکن است باعث خنده یک خواننده خجالتی شود اما این رشد «سریع» به طور بالقوه نگرانکننده است.
آقای آیزنبرگ در این باره گفت: «این افزایش در یک دوره زمانی نسبتاً کوتاه اتفاق افتاده و هر گونه تغییر کلی در چنین ارگانی نگرانکننده است چرا که سیستم تولید مثل ما یکی از مهمترین اجزای زیستشناسی بدن انسان به شمار میرود.»
وی افزود: «اگر ما شاهد این سرعت تغییر هستیم، این بدین معنی است که اتفاق قدرتمندی در بدن ما در حال رخ دادن است.»
نتایج تحقیقات جدید در حالی است که پژوهشگران انتظار داشتند با گذشت زمان شاهد کاهش متوسط طول آلت تناسلی مردانه باشند. آنها با ابراز «شگفتی» از نتایج میگویند این نتایج میتواند عوامل متعددی داشته باشد.
از جمله دلایل احتمالی، شیوع مواد شیمیایی مضر در آفتکشها و محصولات بهداشتی است. دکتر آیزنبرگ در این باره میگوید: «این مواد شیمیایی مختلکننده غدد درونریز به تعداد زیاد در محیط زندگی و رژیم غذایی ما وجود دارد.»
وی اضافه کرد: «همانطور که اجزای سازنده بدن ما تغییر میکنند، آنها به نوبه خود بر وضعیت هورمونی ما تأثیر میگذارند. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی همچنین به عنوان دلیلی برای بلوغ زودرس پسران و دختران مطرح شده است که می تواند بر رشد دستگاه تناسلی تأثیر بگذارد.»
نتایج تحقیقات جدید در حالی است که پیشتر یک محقق آمریکایی ادعا کرده بود آلودگیهای شیمیایی «کوچک شدن آلت تناسلی» را در پی داشته است.
شانا سوان، متخصص همهگیریشناسی (اپیدمیولوژی) و دانشمند برجسته حوزه محیط زیست، با انتشار نتایج تحقیقات خود در کتابی با نام «شمارش معکوس» (Count Down) رابطه موجود میان مواد شیمیایی صنعتی و طول آلت تناسلی و قدرت باروری انسان را بررسی کرده بود.
به گفته او، آلودگیهای صنعتی و شیمیایی منجر به افزایش میزان اختلال نعوظ، کاهش باروری و افزایش تعداد نوزادانی شده است که با آلت تناسلی کوچکتری به دنیا میآیند.
در همین زمینه تحقیقات مشابهی نشان داده بود که مواد شیمیایی تأثیر عمیقی بر سیستم تولید مثل ما گذاشتهاند. بر اساس یک متاآنالیز از ۱۸۵ مطالعه شامل ۴۵ هزار مرد، تعداد اسپرم در مردان در کشورهای غربی بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۱ به میزان ۵۹ درصد کاهش یافته است.
دانشمندان میگویند مواد شیمیایی میتوانند همچنین بر باروری آینده نوزادانی که هنوز در رحم هستند نیز تأثیر بگذارند. نتایج یک مطالعه در دانمارک که هفته گذشته منتشر شد نشان میدهد قرار گرفتن زنان در معرض «مواد شیمیایی خطرناک» در اوایل بارداری میتواند منجر به کاهش تعداد و کیفیت اسپرم در پسرانشان شود.