Saturday, Nov 4, 2023

صفحه نخست » چرا مادر کیان پیرفلک دیگر حرف نمی‌زند؟

pirfalak.jpgثمانه قدرخان - ایران وایر

نزدیک به شش ماه است که «ماه‌منیر مولایی‌راد»، مادر دادخواهی که با صلابت تمام «علی خامنه‌ای» و نیروهای وابسته به او را به صورت علنی «قاتل» و مسوول کشته شدن «کیان پیرفلک»، فرزند خود معرفی کرد، در سکوت اجباری است.

یک فرد آگاه از ایذه به «ایران‌وایر» می‌گوید: «سکوت ماه‌منیر از ترس نیست، او و تمام نزدیکان و خانواده‌اش تحت فشار و تهدید شدید امنیتی هستند.»

به گفته این منبع، با این که به سال‌روز کشته شدن کیان نزدیک هستیم ولی مشخص نیست که خانواده بتوانند مراسمی برای یادبود فرزند خود برگزار کنند؟

این فرد می‌گوید ترس سرکوب‌گران از ایجاد شلوغی در مراسم سال‌روز کیان است و احتمال دارد فشارها را بر این خانواده بیشتر کنند تا مانع از برگزاری هرگونه مراسمی برای فرزندشان شوند.

***

شامگاه بیست و پنجم آبان‌ ۱۴۰۱، «کیان پیرفلک» ۹ ساله در حالی‌ که با والدین و برادر خردسالش در خودرو در راه بازگشت به خانه خود در ایذه بودند، هدف گلوله ماموران حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و کشته شد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

این اتفاق در پی حمله نیروهای سرکوب‌گر به بازار ایذه، در جریان خیزش مردمی ۱۴۰۱ ایران رخ داد.

پس از کشته شدن کیان، «ماه‌منیر»، مادرش به دادخواهی او برخاست و علی‌رغم تمام فشارهای حکومتی، صدای فرزند خود شد.

ماه‌‌منیر با راه‌اندازی تولد ۱۰ سالگی کیان و دعوت از همه شهروندان ایرانی برای گرامی‌داشت سال‌روز تولد ۱۰ سالگی کیان، خشم نیروهای حکومت را بیشتر کرد.

شهروندان ایرانی در بسیاری از کشورهای دنیا سال‌روز تولد کیان پیرفلک را با برگزاری مراسم گرامی‌ داشتند.

چند روز پیش از برگزاری مراسم یادبود تولد کیان، ماموران امنیتی با یورش به خانه ماه‌منیر، تمام وسایلی که او برای تولد فرزندش مهیا کرده بود را بردند.

روز تولد کیان پیرفلک و بعد از پایان مراسم، پسرعموی ۲۱ ساله ماه‌‌منیر در مسیر رفتن به مزار کیان توسط نیروهای امنیتی کشته شد.

یک فرد نزدیک به خانواده پیرفلک و مولایی‌راد درباره شرایط ماه‌منیر و خانواده‌اش در آن روزها به «ایران‌وایر» گفته بود: «بعد از حادثه تلخی که برای پویا مولایی‌راد رخ داد، ماه‌منیر با هجمه‌ای از فشار که بیشتر از ناحیه تشکیلات امنیتی بود، مواجه شد. به نوعی دست‌اندرکاران تلاش کردند چه در شهرستان (محل زندگی ماه‌منیر) و چه در فضای مجازی (از سوی کاربران امنیتی)، او را مسبب واقعه تلخ مرگ پویا نشان دهند. موقعیت بسیار بدی در فضای مجازی ایجاد شد که نمود و نماد آن بیشتر در شهرستان بود تا او را مسبب کشته شدن پویا نشان دهند، در صورتی که واقعیت نداشت.»

ماه‌منیر کجا است؟

یک منبع مطلع به «ایران‌وایر» می‌گوید: «خانواده مولایی‌راد و پیرفلک از همه چیز عقب کشیده‌اند، چون واقعا به شدت تحت فشار بودند و در حال حاضر هم تحت فشار هستند.»

به گفته این فرد مطلع، تقریبا کسی در شهر ایذه به صورت مستقیم نمی‌تواند با این خانواده در ارتباط باشد و مدام اطرافیان آن‌ها را به هر بهانه‌ای تهدید می‌کنند.

این فرد اضافه می‌کند:‌ «خیلی شدید تحت نظر هستند.»

منابع مطلع دیگری از شهر ایذه به «ایران‌وایر» گفته‌اند ماه‌منیر بعد از کشته شدن پویا مولایی‌راد، پسر عموی خود، تحت فشار بیشتری قرار گرفته است: «ماه‌منیر بعد از آن حادثه به شدت گوشه‌گیر شد. شک نداریم که این فاصله گرفتن ماه‌منیر از همه مبارزات به خاطر تهدید نیست، چون او از هیچ چیز نمی‌ترسد.»

به گفته منابع آگاه «ایران‌وایر» از ایذه، ماه‌منیر و خانواده‌اش در حال حاضر تنها به زندگی معمولی ادامه می‌دهند تا بتوانند پی‌گیر پرونده قتل کیان باشند.

به گفته منابع مطلع، ماموران امنیتی تمام فعالیت‌های خانواده و نزدیکان ماه‌منیر را تحت نظر دارند و به صورت متناوب با تماس‌های تلفنی آن‌ها را تهدید می‌کنند.

پویا را کشتند تا ماه‌منیر را مقصر جلوه دهند

روز یک‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، پویا مولایی‌راد، پسرعموی ماه‌منیر مولایی‌راد در سال‌روز تولد ۱۰ سالگی کیان به ضرب گلوله نیروهای جمهوری اسلامی جان باخت.

به دنبال واکنش‌های گسترده به کشته شدن پویا مولایی‌راد، رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، از جمله «نورنیوز» و خبرگزاری «تسنیم» تلاش کردند تا پویا را مسوول کشته شدن یک مامور پلیس معرفی و ماه‌منیر مولایی‌راد را «بسترساز» رویدادهای سال‌روز تولد کیان معرفی کنند.

روایت‌های متفاوت و متناقضی از چگونگی جان باختن پویای ۲۱ ساله منتشر شد. منابع «ایران‌وایر» پیش‌تر گفته بودند که بعد از کشته شدن پویا، ماه‌منیرمولایی‌راد تحت فشارهای امنیتی قرار گرفته و توقف فعالیت‌ او در فضای مجازی، یکی از شروط نهادهای امنیتی برای تحویل پیکر پویا بوده است.

ماه‌منیر تا پیش از مرگ پویا بارها روایت حکومت از نحوه جان باختن کودک خود را رد کرده بود و به صراحت ماموران امنیتی را قاتل کیان معرفی می‌کرد. رسانه‌های حکومت شهروندان ایذه، از جمله «مجاهد کورکور» را عامل قتل کیان معرفی کردند اما پدر و مادر کیان این روایت را نپذیرفتند و به صراحت اعلام کردند مجاهد قاتل فرزندشان نیست.

پس از قتل پویا مولایی‌راد، ماه‌منیر مولایی‌راد یکی از کسانی بود که توسط نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شد. پیکر پویا گروگان گرفته شده بود و شرط پس دادن او این بود که ماه‌منیر اقرار کند ماموران امنیتی کیان پیرفلک را نکشته‌اند و هم‌چنین ماه‌منیر صفحه اینستاگرام خود را مسدود کند. ماه‌منیر شرط اول را نپذیرفت ولی اینستاگرامش از دسترس خارج شد.

دیگر نزدیکان و بستگان خانواده مولایی‌راد نیز تحت فشار نهادهای امنیتی قرار گرفتند تا درباره نحوه جان باختن پویا و تناقض سناریوسازی حکومت و آن‌چه بر سر عزیزشان آمده است را اطلاع‌رسانی نکنند.

پیش‌تر ماه‌منیر در گفت‌وگو با رسانه «ایران‌وایر» گفته بود: «کاش گم‌نام‌ترین آدم دنیا بودم.» دلش از کسی که این کار را با زندگی‌ او کرده، پر است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy