هدف منتقدان ترساندن پزشکیان از انجام مذاکره است
روزنامه هم میهن | احمدی زیدآبادی در واکنش به حواشی ایجاد شده حول محور سخنان پزشکیان درباره اسرائیل نوشت: «مسعود پزشکیان از هر سو تحت فشار است. او که برای انجام گشایشی در «امرِ خطیرِ تحریم اقتصادی ایران» به نیویورک سفر کرده است، با جبهۀ متناقضی از مخالفان روبهروست. در نیویورک جمعی از حامیان براندازی درصدد برگزاری تجمعی علیه او هستند. شبکۀ ایراناینترنشنال هم چنانکه گویی سرِ گردنهای را گرفته باشد، در کمین او و هیئت همراهش نشسته تا بهزعم خود با طرح پرسشی زهرآگین که پاسخ سرراستی نداشته باشد، علیه آنان فضاسازی کند. همزمان، بخشی از پیادهنظام «سوپرانقلابیهای داخلی» سخنان رئیسجمهور را واژه به واژه شخم میزنند تا خوراکی برای تبلیغات مخرب خود علیه هرگونه ابتکار سیاسی به قصد پایان تحریمهای کشور به دست آورند.»
او با مرور سخنان پزشکیان و تکذیب عراقچی و حواشی ایجاد شده، نوشت: «بیم آن میرود، اصل سفر رئیسجمهور به مقر سازمان ملل را تحتالشعاع خود قرار دهد و کوشش دیپلماتیک او و همراهانش را برای کمک به گشودن مسیری در جهت لغو تحریمهای اقتصادی ایران خنثی کند.»
زیدآبادی در شرح دلایل خود برای اینکه یک بازی رسانهای علیه پزشکیان شکل گرفته، نوشت: «مسعود پزشکیان عین سخن خود در نیویورک را در کنفرانس خبری خود در تهران نیز مطرح کرده بود، اما هیچ نوع واکنش مثبت یا منفی در داخل و خارج کشور برنیانگیخت!».
وی افزود: «جمهوری اسلامی همواره تأکید کرده است که توسعۀ تسلیحات موشکی آن صرفاً جنبۀ دفاعی دارد؛ بنابراین کاملاً طبیعی است که اگر طرفهای رقیب یا دشمن آن، امکانات هجومی خود را به تعبیر آقای پزشکیان «کنار بگذارند» دلیلی برای توسعۀ تسلیحات موشکی و یا افزایش بُرد آنها وجود ندارد».
زیدآبادی همچنین نوشت: «محدودیت تسلیحات و یا اساساً خلع سلاح منطقهای همواره شعاری علیه اسرائیل به شمار میرود، چراکه اسرائیل به دلیل عدم عمق راهبردی خود در منطقه، نهفقط به پیشرفتهترین سلاحهای روز مجهز میشود، بلکه از یک زرادخانۀ بزرگ اتمی هم برخوردار است. به همین جهت، اسرائیل هرگز به خلع سلاح متقابل با هیچ کشوری تن نمیدهد، زیرا آن را علیه خود میداند.»
دیگر نکته مورد اشاره زیدآبادی این است که «سیاست رسمی جمهوری اسلامی حمایت قاطع از اعلام آتشبس در جنگ غزه و مخالفت با گسترش جنگ در منطقه بوده است. اگر جمهوری اسلامی خواهان تشدید جنگ فزاینده با اسرائیل باشد، لاجرم نباید از آتشبس حمایت و با گسترش جنگ مخالفت کند!»
وی با تاکید بر اینکه «مخالفت با «کاهش تنش» با هر منطق بشری مترادف با حمایت از «افزایش تنش» است» پرسید: «آیا واقعاً در شرایط کنونی جمهوری اسلامی در پی افزایش تنش با اسرائیل است؟ اگر هست، پس چرا به جای تأکید بر تداوم جنگ غزه و سرایت آن به تمام منطقه، از ضرورت آتشبس فوری و مهار شعلههای جنگ حمایت میشود؟ و اگر در پی افزایش تنش با اسرائیل نیست پس این همه حساسیت نیروهای «سوپرانقلابی» بر روی عبارت «کاهش تنش» که آن هم صرفاً برداشت بلومبرگ از سخنان آقای پزشکیان است، برای چیست؟»
زیدآبادی در پایان تصریح کرد: «ایجاد نزاع بر سر واژهها معمولاً پوششی برای پنهان کردن مقاصد نادرست است. در هیاهوی جاری، غرض اصلی ترساندن پزشکیان و تیم همراهش از مذاکراتی صاف و ساده و صریح با طرفهای غربی است تا گامی در جهت توافق و رفع تحریمهای اقتصادی کشور برداشته نشود. بازیگر اصلی این صحنه هم راستگرایان اسرائیلی و مدافعان سینهچاک آنان در کنگرۀ آمریکا و حزب جمهوریخواه و رسانههای در اختیار آنان است. عدهای هم با کوتهنظری و یا جاهطلبیهای نامشروع وارد بازی ویرانگر آنان شدهاند!»
نامه کمپوت عجم به کمپوت عرب!؛ ف. م. سخن
خاطرات هاشمی به زبان طنز حسین قدیانی