جمهوری اسلامی از زمان جنگ غزه شکستهای اطلاعاتی و نظامی سنگینی از اسرائیل متحمل شده است
ایندیپندنت فارسی - قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت خبر داد که محسن لنگرنشین، زندانی سیاسی ۳۴ ساله و محبوس در زندان قزلحصار البرز را اعدام کرده است.
ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی محسن لنگرنشین، متولد نوشهر را ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در تهران بازداشت کردند. بلافاصله پروندهای علیه او به اتهام جاسوسی، همکاری با دول متخاصم، محاربه و افساد فیالارض گشوده شد. با این حال در فایل صوتی که پیش از این از محسن لنگرنشین در شبکههای اجتماعی منتشر شد، او از زندان قزلحصار بر بیگناهی خود تاکید کرد و شرح داد که ماموران وزارت اطلاعات تحت شکنجه و تهدید به بازداشت اعضای خانوادهاش، از جمله مادر، خواهر و نامزدش، او را به اعتراف اجباری علیه خود مجبور کردهاند.
خبرگزای میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی در گزارش خود با تیتر «جاسوس ارشد موساد به دار آویخته شد»، از محسن لنگرنشین بهعنوان «پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی» یاد کرد. حسن صیادخدایی پاسدار و سرهنگ سپاه پاسداران بود که بهعنوان مسئول انتقال فناوریهای موشکی سپاه به حزبالله لبنان شناخته میشد و سالها مسئول یکی از واحدهای تهاجمی نیروی قدس در سوریه و لبنان بود. او روز یکم خرداد ۱۴۰۱ به دست افرادی ناشناس در تهران ترور شد.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی سابقه طولانی پروندهسازی برای افراد بیگناه پس از بروز رویدادهای امنیتی مانند کشتهشدن چهرههای مرتبط با حکومت دارد. از زمان آغاز جنگ حماس با اسرائیل در غزه که به کشته شدن شمار زیادی از چهرههای ارشد سپاه قدس در ایران و کشورهای دیگر منجر شد تاکنون هم دهها ایرانی بدون وجود مستندات، به ظن همکاری با دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل بازداشت شدهاند.
پدر و مادر محسن لنگرنشین سهشنبهشب، ویدیویی از حضور خود مقابل زندان قزلحصار در اینستاگرام منتشر و از اعدام قریبالوقوع فرزندشان ابراز نگرانی کردند. آنها میگویند اطلاعات موجود در گوشی محسن، شهادت همکاران و سوابق پیامکها، تماسها و حضور روزانه او در محل کارش در اصفهان نشان میدهد او از حدود یک سال قبل از ترور حسن صیادخدایی، در تهران نبوده است.
اما با این حال خبرگزاری قوه قضاییه مدعی شد که «محسن لنگرنشین از مهرماه ۱۳۹۹ به استخدام سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی درآمد و پس از طی دورههای مختلف آموزشی اولین ماموریتش برای موساد در دی ماه ۱۳۹۹ انجام شد. او طی دو سال جاسوسی و همکاری تنگاتنگ و عملیاتی با افسران ارشد رژیم صهیونیستی و عوامل عملیاتی آنها در داخل ایران، اقدامهای مهمی از جمله پشتیبانی از عملیات تروریستی و حضور در صحنه ترور شهید صیادخدایی در تهران را برعهده داشت.»
پشتیبانی لجستیکی، فنی و عملیاتی حمله به یک مرکز صنعتی وابسته به وزارت دفاع در اصفهان، خرید ابزار و وسایل ارتباطی برای ایجاد بستر امن به نفع عناصر موساد در ایران، خرید خودرو و تجهیز آنها به وسایل عملیاتی، انتقال پول از افسران موساد به عناصر عملیاتی در داخل و اجاره خانههای امن در چند استان ایران از جمله دیگر اتهامهای مطرحشده علیه محسن لنگرنشین در این گزارش امنیتیاند، اما همچنان هیچ مدرک و مستنداتی برای اثبات این ادعاها مطرح نشده است.
همچنین ادعا شده که محسن لنگرنشین در تهیه سیمکارتهای بینامونشان، گوشی و مودمهای اینترنت برای ارتباط عناصر جاسوسی اسرائیل با «افسران ارشد موساد» مشارکت داشته و حتی در چندین نوبت، از عوامل موساد پول نقد گرفته و به دست مرتبطان آنها در داخل ایران رسانده است.
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
البته شمار زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی در ایران این بخش از ادعاهای دستگاههای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی را درباره محسن لنگرنشین، با توجه به وجود شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای رمزگذاریشده که با استفاده از فیلترشکنها در ایران قابلاستفادهاند، در کنار امکان انتقال مبالغ مختلف از طریق رمزارزها به ایران، زیر سوال بردهاند.
در تاریخ جمهوری اسلامی، چندین مورد اعدام به اتهام جاسوسی برای اسرائیل اجرا شده که نهادهای حقوق بشری، فعالان سیاسی و افکار عمومی بهشدت در مورد آنها تردید و انتقاد دارند. در بسیاری از این موارد، اتهامات بدون ارائه مستندات و بر پایه اعتراف تحت شکنجه و در روندهای قضایی فاقد شفافیت مطرح شدهاند.

قتل یک دختر ۲۴ ساله به دست خواستگارش