کیهان لندن - نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه به شورای امنیت اظهارات وزیر خارجه فرانسه را مبنی بر اینکه ایران «در آستانه» دستیابی به سلاح هستهای قرار دارد، «کاملاً بیاساس» دانست.
امیرسعید ایروانی در این نامه، تلاش حکومت برای دستیابی به بمب اتم را انکار کرد و گفت، «اگر فرانسه و شرکای آن واقعاً به دنبال راه حلی دیپلماتیک هستند، باید دست از تهدید بردادند.»
ژان نوئل بارو روز دوشنبه ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت)، در کنفرانس خبری مشترک با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت «جمهوری اسلامی در آستانه دستیابی به سلاح هستهای است.» وی تأکید کرد که اگر امنیت اروپا به خطر بیافتد «مکانسیم ماشه» علیه جمهوری اسلامی فعال خواهد شد.
بارو توضیح داد، «در تابستان تصمیم خواهیم گرفت که آیا تحریمهای برداشته شده علیه ایران بازخواهند گشت یا نه. این مسئله به تعهدات ایران بستگی دارد. ایران در آستانه دستیابی به سلاح اتمی است و تمام تعهدات مرتبط با غنیسازی اورانیوم را نقض کرده است.»
اشاره وزیر خارجه جمهوری اسلامی به تابستان مربوط به زمان پایان محدودیتهای تعیین شده برای جمهوری اسلامی بر اساس «برجام» است.
طبق «بند غروب» که در توافقنامه برجام آمده و مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در اکتبر سال ۲۰۲۵ محدودیتهای اعمال شده در مورد فعالیتهای هستهای ایران به پایان خواهد رسید. اما اگر «مکانیسم ماشه» اجرا شود، تمامی تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی که با برجام تعلیق شده بودند، برخواهند گشت.
در نامه جمهوری اسلامی به شورای امنیت آمده اظهارات وزیر خارجه فرانسه «بیانگر قرائتی گزینشی از واقعیات بوده و نمونهای از الگوی مستمر رفتارهای دوگانه از سوی کشوری است که به عنوان عضو دائم شورای امنیت، مسئولیتی ویژه بر عهده دارد.»
ایروانی تأکید کرد، «جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هستهای نبوده و دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است.» این در حالیست که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها در گزارشهای خود هشدار داده است غنیسازی اورانیوم در ایران با غلظت ۶۰ درصد هیچ کاربرد غیرنظامی معتبری ندارد.
مقامات جمهوری اسلامی بارها تهدید کردهاند که اگر موجودیت نظام در خطر باشد، «دکترین اتمی» خود را تغییر میدهند. اساس این دکترین استناد به فتوای علی خامنهای مبنی بر «حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح اتمی» است که برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی کافی نیست. رافائل گروسی بارها تأکید کرده که جمهوری اسلامی میبایست این موضوع را با اقدامات خود ثابت کند بطوری که آژانس بتواند صلحآمیز بودن این برنامه را تأیید کند.

زحمت وزارت اقتصاد ایران بردوش ترامپ افتاده است

رونمایی رضا پهلوی از پروژهای جدید